Bahaya Anti-Acne Cream!

Saya terbaca satu entry yg kak cery tulis dari blognya..tajuk aje dah suspen..sape yg tak pernah kena jerawat dik non..hanya org2 yg bertuah dilahirkan dgn kulit yg sihat aje xde masalah jerawat atau acne..lg2 org mcm saya yg hormon selalu tak stabil..tp tak ingt laa pulak kalau2 zaman dolu2 ade TERpakai anti-acne cream ni...huhuhu...adoyaiii..nape laa baru tau sekarang..tp tak pe..better late than tak tahu langsung..jom-jom..tak sabar saya nak kongsi dgn anda ape yg aula cite pasal anti-acne cream yg bahaya sgt ni dan ape yg cream ni dah buat kat adik dia..

ni cite aula..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bukan semua orang tu bernasib baik mempunyai kulit yang licin bak kulit telur dikupas (eih betul ke eik?? sorry yang my BM dapat 2 jer). Macam Kak N kate selama menghadapi masalah kulit dan terpaksa bergantung dengan anti-acne cream jer sampai bila ye tak. Petua ibu kak N katenya basuh dengan daun jambu tapi kalo kita tinggall tengah2 town macam Singapura ada ker daun jambu?? Musykil saya…


Anda tahu tak bahaya sebenarnya bergantung pada anti-acne atau antibiotics nie?? Silap2 boleh sebab tak boleh pregant tau!! Hah nie saya petik dari skinimprovement.com
_______________________________________________________
"Not all manufacturers of acne products with chemicals tell that in order to avoid side effects, such acne creams or acne pills can only be used for 2 - 3 weeks. Oral antibiotics should be used as a temporary measure in order to reduce the inflammation caused by acne bacteria. Prolonged use of antibiotics and steroids supress the immune system of our skin. Weak immune system may lead to development of such skin disorders as rosacea and demodex.

In addition to anti pimpe gels, lotions for zits, ointments and acne pills, the chemical industry offers variety of cleansing lotions containing alkali, alcohol and even acids. The cleansers with theses chemical substances are not safe and should not be used by acne patients. The alcohol and other chemical ingredients most often over dry the skin provoking the sebum glands to produce more sebum oil. Excessive production of sebum oil is one of the reason which causes acne. You should always wash acne prone skin with natural cleansers and lotions. "
____________________________________________________________

Nak di simpulkan kebanyakan syarikat pembuat anti-acne antibiotics selalunya lupa pada tanggungjawab mereka untuk menyatakan keburukan memakai produk mereka lebih dari 2-3 minggu. Akibatnya penguna yang merana, kerana pendedahan pada jangka masa panjang akan meyebabkan sistem imuniti kita bertambah lemah  dan timbul pulak penyakit kulit lain seperti rosacea dan demodex.
Kandungan di dalam cream nya pulak mempunyai kandungan kimia yang tinggi seperti acid, alkali dah alkohol. Ia menyebabkan kulit bertambah kering. Badan kita akan bereaksi dan menghasil kan lebih banyak minyak dan jerawat akan terus tumbuh seperti cendawan…


Tak bermakna ini adalah akhirnya kita perlu terima, Tuhan bagi kita pilihan kan, buat pilihan bijak.. 


Anda boleh teruskan hidup bergantung dengan bahan kimia dan dadah atau anda boleh memilih bahan semulajadi seperti VITAMIN E


Kenape???


seperti yang saya kongsikan ia mengandungi anti-oksida dan mengurangkan kerosakan sel dan melambatkan penuaan. Jadi anda nak lihat ape berlaku sebelum dan selepas pengambilan VITAMIN-E. Thank you YANA for allowing me to share.




Sebelum mengambil Vitamin E

Selepas mengambil Vitamin E


Hah percaya atau tidak?? hehe percayalah.. 
Pilihan adik saya?? Pengambilan Vitamin-E  Shaklee berterusan selama 3 bulan yer baru menampak kesan sebegini.


Bukan VITAMIN E sahaja, dia turut mengambil VITAMIN C, alfalfa dan MEALSHAKE untuk merawat dan menyembuhkan kulit nya yang berjerawat.


SEKILAS FAKTA tentang VITAMIN-VITAMIN SEMULAJADI…



VITAMIN-C : Peranannya membina & membaiki- tulang, gigi dan tisu penyambung dan membentuk kolagen yang penting untuk ketegangan dan kecantikan kulit dan paling penting sebagai kuasa penyembuh



ALFALFA: Merupakan sumber mikronutrient paling kaya- membuat sistem badan berjalan lebih lancar dan membantu melawaskan usus, mengurangkan sembab, kelesuan dan masalah pencernaan.



MEALSHAKEs: membantu membaikpulih luka atau kudis dimana ia mengandungi vitamin B-complex, zat besi dan copper untuk membantu membentuk sel darah merah yang sihat dan memberi perubahan positif pada  complexion kulit.



Pengambilan Air mencukupi juga perlu la mencukupi baru badan seimbang yer…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
itu laa cite aula..mmg speechless la sgt2 kan..

wpon terlambat kenal dgn shaklee, saya rasa syukur sbb skrg kulit saya lebih baik kondisi dari sebelom..al maklum bila ade mcm2 sakit yg serangkai tu mmg tak bole lari dari masalah kulit..dan kini saya sgt bersyukur sbb dah nampak kebaikan supplement yg saya makan dari shaklee (wpon kdg2 ngelat2 makan huhu ) tp skrg dah nak janji nak konsisten makan huhu tak mo jd macam kulit dulu..huwaaaa...(pengajaran sbb malas mkn supplement)..dan dah ramai yg ambil supplement shaklee ni secara lgsg atau tak mmg kulit diorg nampak lain, cerah sbbnya??Shaklee ni natural uols..no silica gel and further more safely for bf mommy and tak de kesan sampingan yg memudaratkan..Anda cuba baru anda akan percaya..

 

Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut utk mendapatkan set ini pada harga istimewa, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284. Pembelian akan saya sertakan sekali dengan konsultasi dan panduan pengambilan vitamin yang betul.
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in