Jamu Vs Shaklee

Bila cerita bab lepas bersalin dan masa berpantang..teringat pengalaman sendiri masa berpantang..mmg xbest langsung..ehehee pasal apa saya kata xbest??meh saya stori sket naa..Masa saya berpantang, saya mmg pakai jamu la..xpyh tau brand ape..tp mmg mahal masa tu beli rm400+++!!tp nak kurus and nak cantik punya pasal kan..al maklum masa preggy dulu, saya naik sampai 20kg!mana tak nye..makan..makan...makan..ehehe tp yg frustnye masa berpantang tu..bila strt aje makan jamu..anak saya kena cirit birit teruk..aduhai..anak..sabo je la..maybe sbb kandungan jamu tu sendiri yang panas..mak abah apa lagi..suh stop la..pastu anak dah byk bulan baru saya strt makan tp mmg xabis sbb setiap kali makan, susu down..dan saya jd stress..akibatnya lg worst and furthermore..badan pon xturun sgt wpon pakai bengkung 24jam!tp..lain org, lain pendapatnya kan..bila saya strt mkn shaklee, saya sgt teruja bila tau ade set yg sesuai utk ibu2 lepas bersalin..emm..mybe saya pon bole try gak..kalau2 ade rezeki Wiya nak dpt adik!ehehee

mari kita baca tulisan si arissa from miri ni pulak... apa kata beliau tentang set berpantang Shaklee ni......credit to http://arissazoela.blogspot.com

.........."ni cerita saya pulak..Masa dalam pantang saya mmg ada ambil jamu...Tapi jujur saya cakap, tak kesemua set jamu tu saya pakaipemalas punye worang. Lebih2 lagi saya ni bersalin czer, so segala lulur,cream barut tu mmg lambat la pakai..Untuk pil jamu tu pulak sampai la ni tak abis mkn...hahaha....Bukan apa,masa saya mkn pil tu dulu, Arissa asyik kembung perut..So terus saya stopkan makan...Mmg tak brapa berbaloi lah dengan harga yang agak mahal kira RM300++ beli set jamu tu tapi saya asyik ngelat2 jer..Hmmm..Rugi..sampai skarang minyak,cream,lulur tu masih ada atas meja solek saya sampaikan en Hubby slalu usik.."Tu nape tak pakai minyak tu...mahal beli" Kehkhekhekhekhee..Sekarang baru saya perasan, masa saya keluar dari hospital doc bekalkan saya dengan Vitamin C..Untuk cepat baik luka katanya...Dan dalam Set Berpantang Shaklee mmg ada Vitamin C!! So kawan2 jgn lah risau kalau ambik set berpantang ni...Alangkah baik nya kalau saya tahu mengenai Set Berpantang Shaklee awal2 dulu...
Vita-Lea - bersama Iron formula yang sgt penting utk tubuh selepas bersalin
Lepas bersalin muka saya pucat betul..Tapi mmg semua wanita lepas bersalin mcm tu kan...Saya dulu dekat nak seminggu masih pucat..Huhuh..Kepala asyik mabuk kepayang...Huhu..Alangkah baiknya kalau saya ambil Vita-Lea...
B Complex - elak kemurungan, anti-stress, stabilkan hormon
saya dulu agak stress okay...asyik nangis2 je..dahla Arissa asyik nangis2 non stop...Mmg stress giler2 lah...Alangkah baiknya kalau saya ambil B Complex..
40 tabs of Vita-C-membantu memperbaiki tisu sel, mempercepatkan penyembuhan luka
Luka saya cepat baik jugak...Mungkin sebab saya mkn hari2 vitamin C yg doctor bagi...
40 tabs of Zinc - membantu luka (terutama luka dalaman) cepat sembuh
Saya dulu hari2 mak saya masakkan ikan haruan..naik muak nak mkn...huhuhu....Mengapa orang Melayu suka makan ikan haruan selepas bersalin? Kerana ikan haruan mengandungi zinc, namun pengambilan yang mencukupi dapat diukur dengan tepat melalui pengambilan tablet zinc).Alangkah baiknya saya kalau saya ambil Zinc jadi taklah saya sampai nak termuntah2 makan ikan haruan hari2...
So kawan2, tepuk dada tanya selera..Saya tak cakap jamu2 tu tak bagus...Ini berdasarkan pengalaman saya je..Insyaallah kalau ada rezeki anak no 2 mmg saya go for Set Berpantang Shaklee jer..Harga pun tak mahal... :)

bagaimana pula pengalaman cerita anda dan set berpantang?.... boleh la kongsi bersama saya pulak....jika inginkan set berpantang shaklee ni..cume rm130 utk 40hari.
Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut utk mendapatkan set ini pada harga istimewa, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284. Pembelian akan saya sertakan sekali dengan konsultasi dan panduan pengambilan vitamin yang betul.
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in