Lagi testimoni ibu yang berjaya dengan penyusuan berkat consume supplement Shaklee

sekali lagi saya himpunkan testimoni mereka yang telah berjaya (alhamdulillah) dalam cabaran penyusuan mereka..apa kata anda dapatkan inspirasi melalui cerita mereka..(sumber)

1) Cerita dari Nini di Miri..dipetik dari link ini

"..............saya tanya balik soalan ini pada diri saya sendiri berkali-kali.. MENGAPA SHAKLEE??pernah suatu masa dulu, sewaktu zaman saya masih kecil.. (time budak-budak kata orang).. seingat saya waktu tu saya masih belajar di sekolah rendah... kalau tak silap.. abang sepupu saya pernah kenalkan produk Shaklee ni pada mama saya. time tu memang tak paham ke hapa satu pun tentang produk ni.. yela masa tu kecik lagi kan. makanya, saya cuma abaikan ajer.. sy dah agak abang sepupu pun waktu itu perkenalkan mama dgn produk shaklee mahukan mama join mereka punye grup hanyalah kerana konsep MLM tu je.. dari situ pada fahaman saya shaklee tak banyak beza dengan produk dan konsep MLM yang lainnya.

dipendekkan cerita,..sehinggalah suatu masa pada April 2011, susu badan saya mula merudum sehingga membuatkan saya mencari jalan dan alternatif apakah cara yang terbaik untuk saya memperoleh susu badan supaya kembali normal?.. jenuh jugak lah saya search di internet, blog, dan akhirnya saya bertanya dekat post wall di FB .. at last saya menemui jawapannya! it is SHAKLEE.. dari situ juga saya berkenal-kenalan dgn kakcery yang sekarang ni juga merangkap selaku sifu saya dalam dunia hal-ehwal shaklee ini. heehhehe.. terima kasih sis!

Alhamdulillah Allah permurahkan rezeki anak saya dan disamping tips2 eksklusif dari kakcery dan produk shaklee ni, susu badan saya kembali normal dan lebih meriah! sejak dari itu laa saya teruskan meng'order' produk shaklee..harganya? sangat berbaloi2.. dengan fullpack saya boleh consume sehingga 4 ke 6 bulan.. BEST! JIMAT! dan LUMAYAN!
bukan sahaja lumayan hasil perahan, malah saya rasa lebih sihat dan sentiasa bertenaga! kerana setelah mencuba produk2 set penyusuan rupa2nya ada macam-macam lagi laa produk2 kesihatan dan vitamin2 yang bagus yang ditawarkan oleh shaklee ini, teruja saya nk mencubanya!!!


2) Berikut adalah testimoni2 mereka yang ambil supplement Shaklee sebagai milk booster 


 




3)   "Tak kenal maka tak cinta". Ye...memang saya tengah berchenta skrg ni dgn Shaklee. dah 5 bulan berchinta dan merasai kehebatan supplemet ni, alhamdulillah... b4 ni sy hny consume, dan skrg sy dah jd independent distributor dah kat area Bayan Lepas, Penang ni...sambil makan, sambil kongsi kebaikan bersama ^_^




Saya kenal kak Cery melalui blog rakan sekerja, kak Baini yg citer dia ada consume vitamin utk milk supply. Pastu sy contact la kak cery ni gune YM. Time tu anak sy Izz dlm 3mos usianya. Problem sy, susu tak byk, mmg sejak lepas bsalin je, jenuh urut sgala bagai, takde pn bengkak susu ke ape... tak mcm org lain. Allah pilih saya utk bg ujian ni, sy syukur sgt sbb kalo tak, sy takde la rajin mencari dan takde la kenal Shaklee yg hebat ni.

Pelbagai makanan sy ambik, pantang org ckp ... ini blh tambah susu, zass trus consume... antaranya pil ASI, soya Melilea, halba, barli, air longan+kurma, lobak putih, jantung pisang dan mcm2 jgk lg la. Namun hasilnye blm jgk nampak kesannye. yes! I really need to find my own milk booster, bak kata org lain org, lain milk boosternye. So bile tgk blog kak cery ni, hati terpanggil2 nak try Family Wellness Set + Alfalfa + Ostematrix (yg mmg sgt2 popular di kalangan ibu menyusu) Mmg excited sgt time order tu. Rasa nak mkn n nk tgk hasil trus.haha

Bile sampai je order, minggu pertama sy tak nampak ape2 hasil memberangsangkan, cuma kaler susu sy bertukar jd kuning2 hijau gitu... wah, aneh ni. dah pastinye susu ni berkhasiat ni. berkat kesabaran, doa, pengambilan vitamin yg konsisten danmengamalkan tips ekslusif yg diberikan, susu sy alhamdulillah makin hari makin bertambah. kalau dulu, 2oz je utk both B tiap kali pum, but now I manage to get up to 6oz for both B every pumping session. Alhamdulillah, syukur sgt2! I really found my milk booster~

Sy nak share jgk kebaikan FamilyWellness Set + Alfalfa + Ostematrix ni. Selain production susu sy meningkat, Izz pn kejap je minum, trus burpp kekenyangan. owh senang keje ummi, blh kumpul stok byk2..lalalala... awal2 dulu-sblm berkenalan ngn shaklee ni, sy 'terpaksa' campur dgn fm[mamexgold] dlm 1-3xSEMINGGU Izz akan minum fm dek kerana tak cukup breastmilk sy ni..huhu...sedih2. mmg ade je la kene letak stok fm kat bs takut Izz kelaparan. tp biasanye, cukup2 je susu yg sy bekalkan, dan fm tu mmg berbulan nk abis last2 sy yg abiskan.haha... kalau la awal2 lg sy consume shaklee ni..dah2, takmo pk tapi2 dah, yg lepas, biarkn lepas. yg akan dtg kita kena jaga! n NOW, no more formula milk. sy dah fully bf Izz. hopefully sampai Izz 2 tahun/2thn stengah pn ok jgk.

Sejak consume OSTEMATRIX ni, gigi sy jgk dah tak rasa nak luruh. LURUH? serius ni, luruh ye! rasa lembut sgt gusi dah gigi semua nak luruh...huhu...itu la yg sy alami tiap pagi sejak dari dlm pantang lg. walaupn b4 tido mmg su minum susu anmum, bgn je pagi, mesti rasa nak luruh tu...dgn Izz nye nak bergayut je malam2, lg la menampahkn keresahan hati ni. ye la, kalau sy pn tak cukup kalsium, mcne ngn anak yg duk myusu ni, for sure dia pn x dpt kalsium yg cukup. adus, sedih sungguh... bile contact kak cery, baru sy tau, susu an*** kurang bagus! dan yg bagusnye~ostematrix! senang dan telan, dan membekalkan kalsium yg hampir mencukupi jumlah keperluan kalsium harian sy...yeay! dan after consume ostematrix ni, dah takde rasa gigi ku mau luruh... tunggu...saya muda lg utk tidak mempunyai gigi..kehkeh

Penyakit sy yg sejak dl kecik2 lg mmg duk asyiknye la kembung perut, silap mkn sikit, mesti kembung perut dan menonggeng2 sakitnye huhu...tapi lepas ambik ALFALFA dlm set 3M ni jgk, alhamdulillah sy dah tak kembung perut. mmg jarang sgt dah kene. kalo dulu, hampir setiap hati kembung perut [cam baby plk la kan]... dan yg teramat lah best tentang alfalfa ni...U will getting hot in bed! oh, ini bukan main2 tau, serius! mmg mendapat pujian suami, bila suami suka, saya bahagia....agagagaga... try la kwn2...best sgt alfalfa ni...

Selain sy ambik Family Wellness Set + Alfalfa + Ostematrix, sy ada jgk add on LECITHIN. yg ni utk reduce sy punye weight yg amatlah degil lepas bersalin. takmo turun2... sampai nak naik penimbang pn takut2, risau tgk jarumnye.haha... ni kak cery suggestkn utk reduse weight utk bf mom! mmg selamat dn suci. dan nak tau? skrg sy dah 2.5kg kurang dari sebelum pregnant. hah? tu dia...walau pn tak byk turunnye, sbb sy ni mmg kejenye duduk je la depan komputer n ngadap buku2 yg menimbun ni je, but I managed to reduce my weight walaupn slowly... makan? mkn cam biasa je, never skip every meal okeh! hehe... lg 1, lecithin ni good utk minda, jd 2 in 1 la kan, sbb sy kan student lg...kene la bagi minda ni tajam2 sikit... ;D
Utk mereka yg duk cari milk booster, try la supplement Shaklee ni, amat lah puas hati!







 


4) kisah dibawah saya ambil dari blog Kak Ani..


".............Sejak melahirkan anak ke4 ni, seringkali mama mengadu dgn papa yg badan ni selalu je penat. Memang penat bila kita baru melahirkan dan pada masa yg sama perlu menjaga dan menguruskan anak2 yg dah besar tuh disamping kerja2 rumah yg lain. Dan ada satu lagi mama perasan lepas bersalin hari tu, kalau mama berjalan kan...tulang pinggul mama ni mesti berbunyi. hehe...kadang2 tu nak tergelak jugak. Tapi bila mama bagitau papa, papa kata mungkin sebab mama kekurangan kalsium. Ye lah..kan skrg ni mama menyusu baby ni. Tambah pulak mama jarang sgt minum susu. Risau jugak kalau betul apa yg papa kata tu. Papa suggestkan kat mama utk carikan apa2 supplement utk mama..utk tampung mana2 zat yg kurang.
Sbnrnya mama dah lama nak cari supplement utk semua ahli keluarga nih. Selain utk mama sendiri...papa juga perlukan supplement sbb penat bekerja. faham2 je lah bila kerja kat kilang Jepun nih. Pressure tu lebih sikit. Dan supplement utk anak pulak penting jugak sbb budak2 tengah membesar ni biasa lah kan. Mereka ni agak lasak jugak dan kalau bab2 makan ni mereka agak memilih terutamanya along. Kalau angah tu kurang sikit cerewetnya tu. Cuma dia ni kalau sekali makan tu cuma dua tiga suap je. Sikit sgt yg dia makan. So, macamana nak membesar dgn sihat kan?
Jadi, cari punya cari kat internet ni mama jumpalah info tentang produk Shaklee. Apa yg membuatkan mama terus tertarik utk mencuba shaklee ini ialah:

  • Vitamin2nya yg sesuai utk seisi keluarga dan semua peringkat umur.
  • Mama nak cuba set menyusu shaklee tu yg cukup glamour dikalangan ibu2 menyusu ni. Disamping utk menambahkan susu, dgn vitamin ni dpt juga mama meningkatkan kesihatan mama secara menyeluruh.
  • Testimoni2 daripada pengguna2 vitamin shaklee yg berpuashati slps menggunakannya membuatkan mama terus yakin utk mencuba.

Sebagai permulaan, mama order utk anak2 mealshake dan omega guard.
  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
  • Merupakan minyak ikan terbaik
  • Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dll
  • EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak dan meningkatkan daya ingatan.
Anak2 cukup suka minum mealshake tu sbb rasa dia seakan2 makan aiskrim vanila. Biasanya mama letak 1 sudu dlm air milo anak2 tiap2 pagi. Alhamdulillah, mama perhatikan sejak diberi mealshake ni selera anak2 bertambah. Asyik duk mintak nak makan je. Seronok sgt bila tengok anak2 ni lalu makan walaupun kadang2 tu penat jugak nak melayan nih... Tapi yg tu mama tak kisah sbb mama cuma nak anak2 mama membesar dgn sihat dan mempunyai antibodi yg kuat. So, kalau ada sapa2 yg anak2nya tu kurang selera makan mama syorkan utk mencuba mealshake ni. InsyaAllah... menjadi. Dan omega tu selain utk anak2 mama pun tumpang sekaki sbb ianya bagus utk ibu2 hamil dan ibu yg menyusu. Harap2 adik Aisyah pun dpt kongsi khasiatnya melalui air susu mama nih.

Utk mama pulak mama order Fa,ily Wellness Set + Alalfa + ostematrix iaitu utk ibu2 menyusu (dlm tu ada vitalea/multivitamin, B-complex, vitamin C dan alfalfa), Energizing Soy Protein (ESP) dan juga Ostematrix (kalsium). Yg ni memang bagus sgt. Berikut apa yg mama dpt rasa slps 11 hari menggunakannya:
  • Badan lebih bertenaga. Kebelakangan ni adik Aisyah selalu berjaga malam. Dia mula berjaga time mama nak masuk tidur. Biasanya dia akan tidur paling awal pukul 2 pagi dan ada jugak sampai pukul 5.30 pagi dia berjaga. Mengantuk tu tak yah cakaplah. Dah la kita penat siang hari tu. Tapi sejak mama minum ESP dan makan vitamin shaklee ni mama rasa badan ni ringan je time bangun pagi. Tak de lagi rasa mamai2 walaupun malam tu cuma dpt tidur kejap je. So, dptlah mama buat kerja rumah dan berhomeschool dgn anak2 seperti biasa ^0^
  • Bengkak gusi dan sakit gigi mama hilang. Seronok sgt sbb derita yg mama tanggung sejak dlm pantang hari tu lagi dah pun berakhir. yey... mula2 sakit hari tu mama dah pegi klinik gigi utk cabut je gigi tu tapi disbbkan gusi bengkak, doktor tak boleh terus cabut. Masa tu doktor bagi dulu antibiotik utk hilangkan bengkak gusi dulu. Tapi bila mama makan antibiotik tu sakit lain pulak yg dtg. Habis badan mama gatal2 sbb elergik ubat tu. So mama stop je ubat tu sbb bimbang antibiotik tu akan bagi effect juga kat adik aisyah sbb dia menyusu badan. Jadi mama duk tahan je la sakit gigi tu dlm sebulan lebih sampailah ia hilang lps mama start makan shaklee ni. Tak sangka jugak supplement yg mama ambik ni dpt hilangkan sakit gigi nih. Lps ni bolehlah mama pegi cabut gigi ni sbb gusi dah x bengkak dah.eeee..seronoknyaaaa...
  • Sblm ni kulit muka mama agak kering. Tapi lepas makan vitamin shaklee ni mama mula perasan yg kulit mama ni rasa lembut je. Dah tak kering lagi. Mungkin kesan vitamin C dan juga ESP tu pastinya.
  • Proses penyusuan mama utk adik aisyah juga berjalan lancar. Mama dpt rasakan B mama ni sentiasa penuh. Alhamdulillah, dptlah adik Aisyah menyusu sampai kenyang tiap kali dia menyusu.


5)  mari baca kisah Lia yang saya ambil dari kak cery

"Shaklee ni i tahu masa i sibuk usaha nak cari milk booster time BF anak first dulu...ms tu susu drop sgt2 sampai stock sume habis...kelam kabut suft internet nak carik milk booster. Jumpelah SHAKLEE but i tak tau cemane nak beli..i contact customer service SHAKLE then die kata ' owh u kena beli from our distributor' then i ckp i tak kenal sape2 distributor then customer service tu kt ' takpe, puan bg no fon puan nanti kami kol puan semula' . Tunggu punye tunggu diorg tak cal2 jgk...at last sy dah tak keruan terus decide to take fenugreek..pas makan susu meningkat semula tp tak byk sgt and yg tak tahan tu bau bdn adoi aii..mengancam.....last2 stop fenugreek sbb susu makin kering...sedihnye my baby dpt BF till 6mths only.
Then preggy 2nd baby, terus nekad amek shaklee dari hari pertama pantang ..suh hubby gi beli ..alhamdulliah rezeki susu amat meriah... Now my baby Qisya dah 7mth still full BF and yg bestnye i mampu simpan stok susu satu fridge khas for my susu only. (thank u ALLAH)...I love shaklee coz bkn sj buat susu i meriah sbb byk kebaikan darinye i dpt. I can manage my castle (termasuk kemas uma, jg anak, masak, study, keje, everything) tp bdn still bertenaga. Now, i use mealshake for my Afrina to make sure she gain her appetite coz die ni tak suke mkn nasi and now it looks SUCCESS. Lecithin to reduce FATS...Basic H (superb) mcm2 kegunaan sehingga mandikan anakpun use this. Nitriferon, if Qisya mcm nak demam je i amek ni then terus tak jadik demam...hihi..My husband dulu before consume PD bdn asik penat manjang now cergas than previous...byk lagi nak cite kebaikan shaklee ni tapi panjang sgt...last but not least...LOVE SHAKLEE...hihi




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

itu kata mereka..apa pula kata anda?jgn give up kalau susu yang diharapkan tidak semeriah kawan kite..masih ada jalan..masih ada ruang untuk kite perbetulkan...


berminat??jom hubungi saya :)


Nabiha Yunos (beeha yunos)
ID : 858049
sms / whatsapp : 012-7142284
email : bee4211@yahoo.com
 
 
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in