Basic H umpama first aid yg semua org perlu ada dimana-mana

salam..arini saya nak share pasal info satu lg produk shaklee iaitu Basic H..ramai yg dah cuba..ramai yg suke sgt2..al maklum, bila sebut pencuci serbaguna, masing2 terbayang yg pencuci utk lantai, toilet, basuh2 sinki dan seangkatan dgnnya kan..kan..saya pon dulu gitu gak..tp kalau tak cuba sendiri tak tahu...lgpon shaklee sendiri dah ishtiharkan semua produknya 100% selamat, natural kan..wat ape ragu2 lg..kalau tak betul, sure Shaklee tak akan bertahan selama ini di pasaran dunia..

Basic H..apa tu??Basically ia adalah pencuci serbaguna ..Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda..tapi ianya bukan sebarang pencuci serbaguna yang biasa... Ada 1000 kegunaannya... Jadi kalau baru cuba 10 .. maksudnya ada 990 lagi yang anda belum cuba buat... 

 

Basic H adalah antara best seller di sini..1000 kegunannya.. sungguh... disini saya sediakan jadual ringkasan bagaimana anda boleh memanfaatkannya.. tapi ni hanya sebahagian daripada 1000 kegunaannya ya...credit to mama cery

BIL
KEGUNAAN
CARA
1.
Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
2.
Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
3.
Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
4.
Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak)
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak
5.
Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkan kecuali bilik air dan tandas perlu diberus
6.
Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya
Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas
7.
Mencuci & membersih lantai serta alat permainan
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai
8.
Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya
Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal
9.
Mengasah pisau
Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam
10.
Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya
Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas

Ketika kecemasan
 
BIL
KEGUNAAN
CARA
1.
Menghapuskan kutu di atas kepala
Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas
2.
Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas
Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.
3.
Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga
4.
Demam panas (sebelum berjumpa doctor)
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air. Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.
5.
Sakit gigi
Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.
6.
Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit)
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.
7.
Ulser dan mulut berbau
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)
8.
Penyubur tanaman dan penggembur tanah
Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.
9.
Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.
 
Sekilas fakta: Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan
.........tapi dengan BASIC H.. anda selamat Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda
kesimpulannya. Basic H ni mesti ada kat setiap rumah... ala ala first aid gitu... dah tahu sebahagian kegunaannya..jom baca testimoni lak mereka yg dah cuba Basic H ni..jom jom..credit to mama cery
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 1 - Kak N

Ibu nak kongsikan beberapa produk yang ibu akan pastikan ianya sentiasa ada supaya bila masa kecemasan dan ianya diperlukan, ibu tak kalut di rumah.

Dikenali sebagai BASIC H .
Ianya bukan sabun biasa...tetapi sebab ianya organic dan selamat, ibu sentiasa pastikan ianya ada di rumah. Ia sangat pekat.

Satu ibu letak di sinki dapur dan satu di dalam bilik mandi utama.

Dapur- Ibu gunakan untuk mencuci sayur, buah-buahan yang kuat dengan semburan seperti anggur, longan, mata kucing termasuklah buah-buah import macam epal. Ibu juga gunakan untuk mencuci cermin sebab boleh nampak lebih berkilat dan boleh gunakan untuk mencuci lantai yang berminyak. Paling best letak dalam botol spray beberapa titik dan ibu akan semburkan dalam bekas sampah yang mengandungi barang basah masakan supaya lalat tak menghurung. Ibu juga spray pada meja makan supaya tiada bau makanan yang tinggal yang boleh sebabkan lalat hinggap. Jika anak demam, letakkan beberapa titik dalam mangkuk, basahkan tuala dengan air basic H tadi dan dap kan pada kepala dan tengkuk anak. Sangat cepat menyerap panas badan.

Dalam bilik mandi- ibu ready untuk merendam baju anak2 yang kotor sebab makan coklat atau kotoran sebab pergi bermain. Ibu titikkan beberapa titik dalam baldi jika anak2 kena gatal2 di badan. Ibu buat yang sama jika mereka demam....hanya mandikan mereka dengan basic H.Ianya juga bagus untuk buat dressing bagi sebarang luka. Bagi mereka yang mengidap diabetic dan ada luka yang lambat baik (sentiasa basah dan berair) bilaskan dengan basic H beberapa kali sehari dan lihatlah esokkan betapa cepat luka itu kering.


Testimoni 2 Lynn dari Brunei (credit to mama cery)

 
Salam semua beautiful mommies, saja nak share disini, anak lelaki saya umur 6 bulan lebih ada eczema, saya dah cuba aquaeous cream kemudian hydrocortisone dari hospital kerajaan tapi bertambah teruk pulak, lepas tu saya cuba krim DermAid dari Doktor Amir, bolehlah tapi cuma boleh pakai maksima seminggu lepas tu kena stop. Lepas tu je Eczema datang balik. Masa ni dah sebulan lebih saya guna Basic H Shaklee sebagai mandian baby, tadaaaa...!!! Halus mulus putih lembut kulit my baby, betull... ini bukan cobaan ini betul2... Nurse pun hairan "Anak awak eczema kan? Dah baik?"PautanTapi betullah Basic H ni satu kemestian kat rumah sebab baru-baru ni anak saya demam selesema dan panas badan, saya mandikan guna Basic H sehari dan 2 hari lap badan dia guna BH Alhamdulillah sekejap je dah baik. Saya beli banyak botol spray kat rumah dan semua saya isi dengan BH+Air dan simpan kat every toilet dan bilik. Masa jalan2 pun saya bawak dan boleh jadi safe sanitizer dan bila merah je pipi anak lepas makan saya spray je kat towel kecik dan lapkan, terus hilang! It works wonders and miracle mommies. Banyak banyak banyak betul kegunaannya terlalu banyak untuk describe and I love it!

 
Testimoni 3 - testimoni anak buah si Hafsah ni.. berikut saya petik dari entry blog beliau.. Mari kita baca...
 
Dua minggu lepas, saya ada belikan Basic H, pencuci 1001 kegunaan kepada kakak saya, untuk kegunaan dia membasuh CD dan memandikan Auliya. Auliya memang ada masalah kulit yang gatal-gatal/ Eczema. kadang2 sampai luka sebab garu. Aktiviti setiap malam sebelum tidur atau pun setiap kali tersedar malam adalah 'GARU'. Kesian jugak kakak saya kene garu dia setiap malam, kalau tak nanti menangis sebab xdapat tidur. Kadang-kadang habis semua yang ada kat rumah makcik-makciknya menjadi dayang-dayang untuk menggaru si kecik tu.. hehe.. Cik Ani Dayang, Cik Da jadi Duyung dan Cik Na jadi Dugong, keje gilir2 garu..hehe
 
 
Hehe..Gambar kat atas tu la alatan penggaru Auliya ni setiap malam sebelum ni..
Semalam sy tanya kaklong lagi, macam mana kesan Basic H tu, ok ke?? kaklong kata kulit Auliya dah makin ok, makin licin.. sekarang keje-keje menggaru pun dah kurang.. cuma sesekali mintak garu..saja2 nk suruh garu la kut, sbb dah terbiasa digaru2..hehe
 
 
 Testimoni 4 
 
 
 
 testimoni 5

 
 
testimoni 6
 
 
 
 
 Testimoni 7 - eksperimen kesan basic H ke atas sayur yang layu
 
 
 
Ini adalah sayur layu yang saya keluarkan dari peti ais petang tadi.Saya titiskan beberapa titis basic H ke dalam mangkuk dan dicampurkan dengan separuh mangkuk air paip serta dibiarkan selama 15-20 minit

 Selepas itu, hasilnya sayur mula segar ......

Kelihatan kotoran hasil dari semburan pestisid ke atas sayur-sayuran

Kotoran ini yang tersembunyi dari mata kasar kita dan sukar untuk ditemui sekiranya sayur dicuci dengan air paip sahaja.


dan bykkk lg testimoni basic h ni..ye lah..dah nama pon 1001 kegunaan..mcm boleh dibasuh..yg best, cepat menyerap haba panas anak yg demam..kalau kite yg dah beso demam pon boleh aje mandi ngn basic H..sebotol panjang tu tahan dekat berbulan2 lamanya..al maklum..just guna beberapa titik aje di campur dgn air paip..best kan?saya suka..anak saya lgg suke mandi ngn basic H tu..buih bykk mama kata wiya..ehehe dah xde lg gatal2 atau kulit sensitif yg selalu kena gigit nyamuk tu..best sgt..itu kata kami yg dah cuba..anda??bila lg??
 
 
 

Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut utk mendapatkan basic H ini pada harga istimewa, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284. Pembelian akan saya sertakan sekali dengan konsultasi dan panduan pengambilan vitamin yang betul.
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in