testimoni Ummu Mujahid selepas 7 bln consume Shaklee :)


Harini saya ralit baca pengalaman2 ibu menyusu yg mengambil suplemen Shaklee...dan juga melayan SMS yg tak putus2 feedback dari ibu2 menyusu, ibu berpantang, ibu hamil yang gembira dgn kesan yg mengujakan.. Saya tumpang bahagia.. u all make my day.really.. Alhamdulillah.. Tak dinafikan Family Wellness Set + Ostematrix mmg antara hot stuff dikalangan ibu menyusu. Saya akui ramai yg menghubungi saya pada awalnya kerana ingin mencari produk untuk tambah susu ibu.. milkbooster .. tetapi apabila mengambil set 3M ni, pasti akan teruja dengan kesan yg lebih dari sekadar milk booster.

Apa2 pun, saya pasti akan beritahu terlebih dahulu konsep asas penyusuan. Apa dia konsep asas penyusuan? Konsep asas adalah supply vs demand..lebih kerap payudara dikosongkan,lebih byk susu terhasil..Akan tetapi si ibu juga kene ingat.. faktor2 seperti kena jaga pemakanan (diet seharian menepati piramid makanan), rehat yg cukup, tubuh yg sihat, bebas dari stress, pengambilan air yg cukup, makanan rohani (doa yg tak pernah putus pada Allah ..Istiqamah). juga perlu di ambil kira. Itu semua gabungan yg balance utk menjayakan penyusuan selama 2tahun insyaAllah. Maka, bagi saya sendiri set breastfeeding ini insyaAllah membantu secara tak langsung..


Kenapa Shaklee?
kerana ia natural,semulajadi mudah diserap badan berbanding sintetik/kimia. dan yg penting ia bebas dari pewarna ,perasa tiruan.. Ia selamat.. Alhamdulillah..dan semestinya harga yg affordable..value for your money... Ia pilihan saya.. tapi pagi ni bukan nak cerita kisah saya tapi mari kita baca kisah Ummu Mujahid selepas 7 bulan setia bersama Shaklee..
sumberasal : blog Ummu Mujahid. Gbr dibwh ini suplemen yg beliau ambil.

___________________________________________________

Family Wellness Set (B-Complex, Vita-C, Multivitamin Vitalea, Alfafa Milk Booster + Energizing Soy Protein(ESP) )  + Ostematrix Calcium + Performance Drink.



Testimoni Ummu Mujahid ( Family Wellness Set + Ostematrix)
 
-membantu meningkatkan kuantiti pengeluaran susu-menjadikan susu lebih pekat bernutrisi tinggi -baby cepat kenyang -lebih bertenaga even working moms -more relax, kurang tension -alahan resdung berkurangan -lebih sihat -susu kelihatan kuning kehijauan -baby lebih sihat dgn set b mmbantu mningkatkan immune bby melalui susu ibu -bby lebih cerdik d pikap sbb susu ibu mmbantu meningkatkan iQ baby

Testimoni Ummu Mujahid ESP:
-membantu memberikan tenaga
-super dooper milk booster (kalu mkn set b + esp) mmg superb byk susu alhamdulillah
-mengenyangkan (xperlu nk mkn byk2)
-sumber protein
-rasa soya yg sedap

Testimoni Ummu Mujahid (Ostematrix Calcium)
-susu lebih pekat bernutrisi
-milk booster (exactly!)
-masalah kekurangan kalsium dpt diatasi
-hanya dgn 4 biji ostematrix calsium mmbantu menampung keperluan kalsium seharian
-membantu menguatkan tulang dan gigi ibu dan baby

Testimoni Ummu Mujahid (Performance Drink)
-membantu mengekalkan kandungan air dalam badan (bagus utk ibu menyusu ketika berpuasa)
-pengeluaran susu tetap maintain even berpuasa
-membantu menambahkan tenaga
-rasa oren yg sedap

Overall Supplemen Shaklee pilihan vitamin Ummu Mujahid:
-yakin halal
-vitamin semulajadi, lebih yakin tanpa pad silika gel (kalu beli vitamin kat farmasi selalu ada pad silika gel, itu bkn vitamin semulajadi)
-lebih berbaloi walaupun permulaan full pack harga sedikit mahal tp sebenarnya lbh menjimatkan krna tahan 4-5bulan)
-tak perlu beli vitamin setiap bulan krna full pack Shaklee boleh tahan 4-5 bulan
-keberkesanan terbukti
-meningkatkan tahap kesihatan dan imun badan, baby dan keluarga
-side income;-)
-lebih bahagia kerana beroleh kesihatan yg sihat..

______________________________________________


Thanks dear for sharing.. pendek kata.. setiap jenama ada pro dan kontranya..dan setiap ibu2 ada alasan tersendiri kenapa mereka perlukan supplemen. tak perlu kita banding2kan dan persoalkan.. anda nilaikan sendiri gaya hidup anda dan buat keputusan samada checklist diet harian anda perlukan vitamin atau tidak. Bagi yg dah rasa kesan yg mengujakan disamping harga yg affordable,setanding dgn kualiti, pasti mengakui ini adalah pilihan yg terbaik buat mereka sekeluarga.. Anda bagaimana?



Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email saya di bee4211@yahoo.com


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in