testimoni Ummu Mujahid selepas 7 bln consume Shaklee :)


Harini saya ralit baca pengalaman2 ibu menyusu yg mengambil suplemen Shaklee...dan juga melayan SMS yg tak putus2 feedback dari ibu2 menyusu, ibu berpantang, ibu hamil yang gembira dgn kesan yg mengujakan.. Saya tumpang bahagia.. u all make my day.really.. Alhamdulillah.. Tak dinafikan Family Wellness Set + Ostematrix mmg antara hot stuff dikalangan ibu menyusu. Saya akui ramai yg menghubungi saya pada awalnya kerana ingin mencari produk untuk tambah susu ibu.. milkbooster .. tetapi apabila mengambil set 3M ni, pasti akan teruja dengan kesan yg lebih dari sekadar milk booster.

Apa2 pun, saya pasti akan beritahu terlebih dahulu konsep asas penyusuan. Apa dia konsep asas penyusuan? Konsep asas adalah supply vs demand..lebih kerap payudara dikosongkan,lebih byk susu terhasil..Akan tetapi si ibu juga kene ingat.. faktor2 seperti kena jaga pemakanan (diet seharian menepati piramid makanan), rehat yg cukup, tubuh yg sihat, bebas dari stress, pengambilan air yg cukup, makanan rohani (doa yg tak pernah putus pada Allah ..Istiqamah). juga perlu di ambil kira. Itu semua gabungan yg balance utk menjayakan penyusuan selama 2tahun insyaAllah. Maka, bagi saya sendiri set breastfeeding ini insyaAllah membantu secara tak langsung..


Kenapa Shaklee?
kerana ia natural,semulajadi mudah diserap badan berbanding sintetik/kimia. dan yg penting ia bebas dari pewarna ,perasa tiruan.. Ia selamat.. Alhamdulillah..dan semestinya harga yg affordable..value for your money... Ia pilihan saya.. tapi pagi ni bukan nak cerita kisah saya tapi mari kita baca kisah Ummu Mujahid selepas 7 bulan setia bersama Shaklee..
sumberasal : blog Ummu Mujahid. Gbr dibwh ini suplemen yg beliau ambil.

___________________________________________________

Family Wellness Set (B-Complex, Vita-C, Multivitamin Vitalea, Alfafa Milk Booster + Energizing Soy Protein(ESP) )  + Ostematrix Calcium + Performance Drink.



Testimoni Ummu Mujahid ( Family Wellness Set + Ostematrix)
 
-membantu meningkatkan kuantiti pengeluaran susu-menjadikan susu lebih pekat bernutrisi tinggi -baby cepat kenyang -lebih bertenaga even working moms -more relax, kurang tension -alahan resdung berkurangan -lebih sihat -susu kelihatan kuning kehijauan -baby lebih sihat dgn set b mmbantu mningkatkan immune bby melalui susu ibu -bby lebih cerdik d pikap sbb susu ibu mmbantu meningkatkan iQ baby

Testimoni Ummu Mujahid ESP:
-membantu memberikan tenaga
-super dooper milk booster (kalu mkn set b + esp) mmg superb byk susu alhamdulillah
-mengenyangkan (xperlu nk mkn byk2)
-sumber protein
-rasa soya yg sedap

Testimoni Ummu Mujahid (Ostematrix Calcium)
-susu lebih pekat bernutrisi
-milk booster (exactly!)
-masalah kekurangan kalsium dpt diatasi
-hanya dgn 4 biji ostematrix calsium mmbantu menampung keperluan kalsium seharian
-membantu menguatkan tulang dan gigi ibu dan baby

Testimoni Ummu Mujahid (Performance Drink)
-membantu mengekalkan kandungan air dalam badan (bagus utk ibu menyusu ketika berpuasa)
-pengeluaran susu tetap maintain even berpuasa
-membantu menambahkan tenaga
-rasa oren yg sedap

Overall Supplemen Shaklee pilihan vitamin Ummu Mujahid:
-yakin halal
-vitamin semulajadi, lebih yakin tanpa pad silika gel (kalu beli vitamin kat farmasi selalu ada pad silika gel, itu bkn vitamin semulajadi)
-lebih berbaloi walaupun permulaan full pack harga sedikit mahal tp sebenarnya lbh menjimatkan krna tahan 4-5bulan)
-tak perlu beli vitamin setiap bulan krna full pack Shaklee boleh tahan 4-5 bulan
-keberkesanan terbukti
-meningkatkan tahap kesihatan dan imun badan, baby dan keluarga
-side income;-)
-lebih bahagia kerana beroleh kesihatan yg sihat..

______________________________________________


Thanks dear for sharing.. pendek kata.. setiap jenama ada pro dan kontranya..dan setiap ibu2 ada alasan tersendiri kenapa mereka perlukan supplemen. tak perlu kita banding2kan dan persoalkan.. anda nilaikan sendiri gaya hidup anda dan buat keputusan samada checklist diet harian anda perlukan vitamin atau tidak. Bagi yg dah rasa kesan yg mengujakan disamping harga yg affordable,setanding dgn kualiti, pasti mengakui ini adalah pilihan yg terbaik buat mereka sekeluarga.. Anda bagaimana?



Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email saya di bee4211@yahoo.com


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

VIVIX dan khasiatnya sampai org panggil Vivix magic potion!vivix mmg terbaik!!

Bulan December ini adalah bulan VIVIX.. kenapa? kerana pada bulan ini sahaja anda boleh dapatkan Vivix dengan harga istimewa...!

Untuk anda yang belum pernah dengar lagi tentang Vivix ini.. Vivix sangat terkenal di US tau.. lagi-lagi untuk pesakit2 kronik seperti diabetis, stroke, darah tinggi dan kolestrol.

ok meh kite baca artikel dari mommylyna ini..

Vivix merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Siapa yang memerlukan Vivix? Ya, sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan.

Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.

Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.

Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)


vivix shaklee cell defense

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)


shaklee vivix cell energy

3. Memperbaiki sel (cell repair)


shaklee  vivix cell repair

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)


vivix shaklee cell performance


PERHATIAN : Vivix tidak disarankan kepada ibu mengandung dan menyusukan anak.

Hadiahkan Vivix Shaklee kepada yang tersayang – suami, isteri (kecuali yang mengandung dan menyusukan anak), ibu, ayah, mentua.. malah kepada diri sendiri.. tak nak ke jadi cantik dan sihat macam Ayu Raudhah (Ayu Raudhah juga adalah pengguna Vivix dalam rahsia awet muda beliau)


ayu raudhah vivix

Cepat, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Vivix...!

Testimoni VIVIX click di sini dan 
 baca di sini tentang Vivix sebagai penyelesaian kepada penyakit kritikal.


Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email saya di bee4211@yahoo.com


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
 

ESP dan rahsia awet muda..kenapa ESP selalu jd HOT STUFF

salam semua..arini saya nak kongsi dengan anda tentang HOT stuff kat Shaklee..ape lagi kalau bkn ESP..Energizing Soy Protin..mmg superb..mmg kegemaran ramai..dari ibu yang menyusu, yang tak menyusu, yang dah kawin, yang belom kawin, yang dah hamil, yang belom hamil, lelaki, perempuan sume suka kan ESP ni..apa yang best sangat ESP ni??jom sekilas lalu saya kongsikan fakta ESP dari mama cery..
 Best Seller - more than 50 years
 

"Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi.

Pentingkah Protein?
Badan kita perlukan protin utk tumbesaran yg sihat. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Dan yg penting, protin merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein (yang berkualiti), sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel2 lama

Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang lemah dan kurang sihat.Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter. 25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Tahukah anda?
 
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya.
Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Risiko kekurangan protin

  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  • Liver (penyakit hati)
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  • Irritability (Badan menggeletar)
  • Fatigue (Letih lesu)
  • Weakness (Lemah)
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
Kelebihan Shaklee ESP
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
  • Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
  • Lelaki : melindungi dari sebarang penyakit kronik
  • Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus
  • Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?

Bancuhkan 1 sudu besar ESP bersama air masak (sejuk atau air suam2 kuku) ataupun bancuh bersama milo, susu atau jus atau ape2 air favorite anda cuma jgn bancuh dgn air yang terlalu panas kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi..
Disini ada link variasi resipi ESP: bagaimana-nak-bancuh
sbb tu kalau anda sume perasan, every set atau vitamin yg anda ambil, saya pasti akan suggestkan supaya anda laburkan sedikit utk membeli ESP ini..selain ianya tahan sehingga 4 bulan (bergantung pd jadual dan berapa byk yg anda ambil sehari), ianya memang berbaloi..anda cuba, anda pasti jatuh cinta :)

Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email saya di bee4211@yahoo.com



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
 

anda sering pening?atau mudah pitam?atau tekanan darah sering turun naik??jom baca kisah Dilla dan Vitalea Shaklee

salam semua..hari ni saya nak kongsi satu lg testimoni dan fakta berkenaan dengan mereka yang mudah pitam atau kekurangan darah dan mempunyai masalah turun naik tekanan darah..Sebelum saya terangkan fungsi dan kelebihan Vitalea Multivitamin Shaklee yang memamg terbukti mampu menstabilkan dan menaikkan tekanan darah ke paras normal, jom saya nak bawa anda menyoroti kisah Dilla yg ada masalah lebih kurang sama... Saya petik kisah ini dari blog beliau..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DSC03805_200x162Thanks Dila kerana berkongsi...


"Bulan lepas (November), saya mc sampai 2 hari...dua-dua hari berlaku kejadian yang sama..Waktu pagi, memang tak larat untuk bangun..apatah lagi nak pergi ke tempat kerja...kepala pening sangat..Bila pergi klinik, tekanan darah saya agak rendah, 90/60..bila tengok tapak tangan pun pucat lesi sangat. Doktor kata tekanan darah rendah dan mungkin anemia sebab pucat sangat..Doktor minta saya makan makanan laut yang boleh tambah darah macam kerang, hati dan organ dalaman lain.Saya termenung sekejap.Saya memang sudah lama melatih diri untuk elakkan memakan organ dalaman seperti yang diajar Rasulullah SAW.

Jadi macam mana nak tambah darah ni? ..Saya terus contact kak cery, dan ceritakan masalah saya ni...Kak cery suggest saya ambil 2 bj vitalea Shaklee...Vitalea! Jujurnya, saya selalu miss (culas ni) makan Vitalea ni..maklumlah, rasa mcm dah ambil Vitamin C dan B Complex macam dah cukup, tapi rupenya tak..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Merupakan produk pertama daripada Dr.Forest C Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 

Merupakan "killer product" of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

Ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka. (Patutlah!! Saya pernah pitam di pejabat sekali tau...)
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sejak dari hari tu, saya mengamalkan pengambilan Vitalea 2 biji sehari pada setiap pagi dan pada sebelah malamnya, saya akan mengambil 4 biji Ostematrix sebelum tido sebab kalsium ni juga penting untuk membantu pembentukan sel darah merah =). Cara pengambilan seperti ini saya cadangkan kepada mereka yang mempunyai masalah tekanan darah rendah dan anemia. Allhamdulillah, sekarang dah hampir tiada langsung pening-pening...hehe.."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

alhamdulillah..masalah Dilla dah ade penyelesaiannya..jom saya bawa anda untuk membaca fakta-fakta yang perlu anda tahu tentang Vitale Shaklee..jom baca jom..

 


Apa yang hebat sangat dgn killer product ini?. fakta seimbas lalu
____________________________________________________

Multivitamin & Multimineral
Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

 Perbezaan Shaklee
Kemajuan Saintifik

  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Kualiti yang luar biasa

  • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*
 Dan ini pula saya petik ape yg Pn Norita (pengasas euphoria trial pack Shaklee) kata di blognya tentang Vitalea Shaklee :
Masih ingat pertemuan dengan pakar kanak2 Dr Cheah....beliau sendiri berpendapat, sekiranya ingin meneruskan penyusuan susuibu sehingga 2 tahun, pastikan pengambilan zat besi dititikberatkan demi perkembangan dan pertumbuhan anak. Dr Cheah mengatakan bahawa biasanya selepas 6 bulan, kandungan zat besi dalam susuibu semakin berkurang disebabkan corak pemakanan si ibu yang tidak seimbang dan tidak mengikut piramid makanan. Apabila ini berlaku kesannya ialah pertumbuhan anak akan terbantut dan oleh kerana inilah ramai anak yang mempunyai berat yang tidak ideal dengan umur mereka. Namun pada sesetengah pendapat asalkan anak aktif , berat tidak menjadi masalah.
Walaubagaimanapun sebagai ibu , kita bukan sahaja perlu prihatin dengan perkembangan dan pertumbuhan fizikal anak, tetapi kita juga perlu prihatin dengan perkembangan minda mereka. Berat yang ideal membantu pembesaran dan pertumbuhan otak yang sihat dan cerdas. Sejak saya konsisten makan vitalea, saya tak de lagi masalah nak pengsan ke, nak pitam ke....alhamdulillah. Memang saya puashati la. Malah ramai ibu2 yang mengandung yang adalah masalah hb rendah...selepas disarankan amalkan set A [ set optimum] mereka sangat puashati kerana taraf kesihatan mereka meningkat dengan baik.Pada saya, selama 11 tahun dah amalkan vitamin Shaklee, ini antara KILLER produk yang paling di minati ramai!




Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut , boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email saya di bee4211@yahoo.com


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  


 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in