PROMOTION DECEMBER : SHAKLEE COLLAGEN POWDER!! BUKAN SEKADAR KOLAGEN BIASA - KESAN OPTIMUM DALAM MASA 8 MINGGU PENGGUNAAN!!

assalamualaikum..

alhamdulillah, masuk bulan Disember..sudah di penghujung tahun..dah nak masuk tahun baru...so mcm biasa, masuk bulan baru, promo pon baru..jeng jeng..promo ape ye bulan ni??saya sgt2 teruja bila dapat tahu promo bulan ni ialah SHAKLEE COLLAGEN POWDER!



ape yg shaklee tawarkan utk promo SCP ni??


nak jimat & untung besar??
beli 6 kotak terus, bole sharing ngn kekawan, then anda akan dapat banyak benefit;

* *FREE 1 KOTAK KOLAGEN BERNILAI RM298 (SEMENANJUNG PRICE)
** FREE MEMBERSHIP WORTH RM75 FOR SEMENANJUNG / RM85 FOR SABAH SERAWAK
** FREE POSTAGE
** REBATE CASH RM 110

 Collagen Powder Shaklee yang ada dalam stok kami, 
expired FEB 2014

SO, SURE RAMAII YG KAT LUAR TU YG AMBIK KOLAGEN KAN KAN..APE BEZA KOLAGEN SHAKLEE NI??JOM TGK SEPINTAS LALU..ZASSS..

SHARING INFO : SHAKLEE COLLAGEN POWDER
============================

Kenapa anda patut mendapatkan Shaklee Collagen Powder ni?


SCP adalah dari sumber collagen terbaik :) mengikut kajian scientifik ada beza collagen dari sumber ikan dan sum
ber tumbuh-tumbuhan..

Masa attend Discover Shaklee Meeting hari tu, nutritionist Shaklee ada jelaskan perbezaannya..

Ada 3 sumber collagen:
>> Ikan
>> Haiwan
>> Tumbuh-tumbuhan

Kenapa perlu pilih sumber collagen dari Ikan?

1) Sisik ikan (red snapper-ikan merah) mengandungi jumlah kolagen yg sgt tinggi sehingga 4000mg kolagen
2) Jisim Molekulnya rendah jadi memudahkan penyerapan, mudah dicerna dan diserap utk digunakan pada tubuh kita..
3) Kurang kontaminasi.. sbb Shaklee memang sangat menjaga sumber2 raw material utk setiap productnya..

Bagaimana dari 2 sumber yang lain?

>>> Haiwan?

1) Selalunya collagen yang diambil dari kulit lembu atau kulit ayam
2) Risiko untuk mendapat kontaminasi tinggi, dimana cth lembu mudah diserang penyakit lembu gila dan ia boleh berjangkit kepada manusia.

>>> Tumbuh-tumbuhan?

1) Kebanyakkan collagen dari tumbuh-tumbuhan telah diubah suai genetiknya dan tidak natural.
2) ssh untuk diserap oleh tubuh badan kita...

jadi, anda semua dah dapatkan Shaklee Collagen Powder...? cepat2 hubungi pengedar Shaklee anda... nak try, trial pack pun ada... (kenela tanye pengedar masing2 ya)

terbukti dalam masa 8 minggu untuk kulit yang lebih cantik, anjal, gebuzz... dan yang paling penting..

ia bukan sekadar collagen.. ia ada 7 bahan tambahan lain...kire beli 1 PERCUMA 7 bahan HEBAT didalamnya.. dan bahan2 inilah yang menjadikan ia LEBIH dari sekadar Collagen...

Nak pilih collagen yang terbaik untuk anda?

PASTIKAN ...

Ia bukan hanya membekal KOLAGEN semata2 

TETAPI WAJIB ada bersamanya...

>>>> ASID HIALURONIK -- Untuk menghidratkan kulit ( 1 gm Asid Hialuronik boleh menahan 6 liter air)
>>>> ELASTIN --- Untuk keanjalan, sebagai pelincir sendi dan mata
>>>> ANTIOKSIDAN ---- Untuk melawan radikal bebas, dan Vitamin C adalah sumber antioksidan yg sangat bagus juga bertindak dalam menggalakkan penghasilan kolagen secara semula jadi dalam tubuh!

Jawapannya... 

I VOTE for Shaklee Collagen Powder!! ♥ SCP!!
Siapa setuju??

anda nak collagen shaklee bagi lagi.. 7 lagi bersama SCP ini.. bagus utk kesihatan sendi, rawan.. rambut.. satu badanlah yang pentingnya..

Kesan-kesan dan Faedah-faedah mengambil kolagen

1) Anti penuaan - Mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garisan halus yang kelihatan
2) menghidratkan - Melembabkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka
3) Mengembalikan keanjalan kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan

4) Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
5) Menyubur - Menggalakan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar
6) Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
7) Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara
8) Faedah tambahan kolagen : Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. dan membantu mengekalkan otot mata supaya lembut.

>>Terbukti berkesan dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu, keputusan menunjukan kulit lebih baik secara menyeluruh :

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

NI ANTARA TESTIMONI MEREKA YG DAH MENGGUNAKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER >>> sila klik gambar utk lebih jelass






banyakkk lg testimoni sebenarnye..picture talks a thousand word kannn...saya dah pon men-disiplinkan diri utk kotak ke-2 sekarang..teruja..bukan aje nak cantik utk suami, tp utk pastikan saya sentiasa kekal sihat dan bertenaga utk keluarga tersyg..saya nak berikan terbaik utk suami anak dan family..anda bagaimana??

jangan tunggu lama2..kolagen shaklee ialah kolagen terbaik yg ada di pasaran..kenapa tunggu lagi??beli 1 - dpt harga promosi, beli 2- lebih WOWW..beli 3 dan seterusnya LEBIHH WOOOWWWW..jangan tunggu hingga stock habiss licinnn di akhir2 bulan ye...call me now and make ur booking NOW!!

jika anda berminat, jom hubungi saya :)
Nabiha Yunos (beeha yunos)
ID : 858049
sms / whatsapp : 012-7142284
email : bee4211@yahoo.com





PROMOTION NOVEMBER : ALFALFA! bukan sekadar milk booster tp penyelesai masalah keintiman, keputihan dan masalah dalaman yg lain! TERHEBAT!

Assalamualaikum w.b.t..

bulan November dah masuk hari ke-4..saya suke bulan November sbb..besday saya dan beday hubby saya..ehehe..we all beza 2 hari aje..tp opkos lain tahun okeh!haha..ape pon, harapan saya bila bertambah usia, semestinya, mau bertambah amalan utk bekalan akhirat kelak..insyaAllah aminn..ok, tak nak borak2 kosong..seperti biasa, bulan baru, promotion baru..so nak announce new promotion products from shaklee..ape dia..jeng jeng..
YESS...ITS ALFALFA!

Korang semua mesti ade yang tak tahu menatang hape lah si Alfalfa ni kan. Sudahlah nama pon pelik, nak sebut pon payah. Tapi kalau korang nak tau, Alfalfa tu ialah satu perkataan dari bahasa arab yang bermaksud "Raja Segala Tumbuhan".


Sedikit informsi tentang ALFALFA :
ALFALFA ni bukan sahaja terkenal sebagai MILK BOOSTER, tapi ianya juga boleh digunakan seisi keluarga kerana fungsi-fungsi lain seperti;
♥ Mencuci hati, darah dan usus - Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
♥ Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
♥ Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
♥ Menyingkirkan lemak dan kolesterol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang Alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menterap kolesterol.
♥ Melawan tumor - Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel kanser dan membuang tumor.
♥ Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakkan penyakit.
♥ Mencegah / merawat artitis - Melegakan sakit artitis dan kesakitan.
Sumber dari : Buku Panduan Nutrisi SHAKLEE.
Secara ringkasnya, kebaikan alfalfa kepada lelaki dan perempuan :
1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan haria
n tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
5. Memberi kelegaan semasa haid
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan
buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
15. Memulihkan urat selepas bersalin
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit
19. Membuang angin dalam badan
20. sebagai Milk Booster


Ini testimoni tentang bagaimana Alfalfa merawat keputihan:

Nana dah consume Alfalfa Complex ni selama 2 bulan lebih. Iaitu sebulan sebelum perkahwinan nana tempoh hari. Actually, dulu nana ada mengalami masalah keputihan yang agak teruk. Segan jugak nak share. Tapi kalau ni boleh membantu semua wanita di luar sana why not kan? Dulu susah sikit la kalau nak solat sebab solat kita tak sah if ade keputihan sebab keputihan tu adalah najis. Bila pakai pantyliner pulak, keputihan akan semakin teruk. Dengan tarikh perkahwinan yang semakin hampir. Tensen gile beb. Nana pon mengadu la kat kawan nana si Mimi tu haa..Die la yang suggestkan nana amek Alfalfa Complex ni. nana pon cubela dengan harapan akan elok keputihan nana tu. Sehari nana amek dalam 10 biji alfalfa. And then, tak sampai seminggu nana dah rasa masalah keputihan nana semakin berkurang and nana dapat rasa yang rahim nana terasa sihat. Ayat vavavomm kan? but seriously, rasa macam ringan and sihat je kat area bawah pusat nana. Tak reti la nak explain cane. Korang cuba jela imagine ek. :D
So, Alfalfa sangat membantu dalam mengatasi masalah keputihan nana and menSAHkan solat nana. Why not kita cuba sedaya upaya menjaga kesempurnaan solat kita dengan baik. Betol tak?


itu baru testimoni alfalfa bantu selesaikan masalah keputihan...belom baca lg tentang kehebatan alfalfa sebagai milk booster, keintiman suami isteri, menyelesaikan masalah resdung, allergy, eczema dan juga bantu menyelesaikan masalah kesihatan yg lain seperti gout, dan menyelesaikan kebanyakan masalah dalaman wanita dan bantu dalam proses diet jugak tau!

Alfalfa ni didatangkan di dalam 2 saiz BOTOL iaitu Small and Large. Small ade 330 bijik manakala Large ade 700 biji..


BULAN NI ADE PROMO UNTUK ALFALFA OK. JANGAN TUNGGU SAMPAI AKHIR2 BULAN YE..SEBAB BIASANYA, BILA AKHR BULAN STOCK MEMAMG DAH KERINGG KAT BRANCH..SO..CEPAT..GRAB NOW..BELI 1 DAPAT HARGA PROMO JUGA..BELI 2 LEBIH WOOWWW..BELI 3, 4 HARGA WOWW WOOWW..BELI 5, 6, 7 MMG BERGANDA WOWWWW!! sori all..ehehe i mmg sukee ALFALFA..for many reasons..naturally and semestinya yg terbaik dari Shaklee :)


jika anda berminat, jom hubungi saya :)
Nabiha Yunos (beeha yunos)
ID : 858049
sms / whatsapp : 012-7142284
email : bee4211@yahoo.com




PROMO OCTOBER : ESP SOY PROTIN ISOLATE POWDER..RUGI SAPE TAK GRAB!! HARGA MURAH SGT2!!

Inilah yang ditunggu-tunggu sekian lama... Barulah Shaklee umumkan bulan ni... Nak tahu apa dia... Jeng... jeng... jeng....


ESP - Beli 6 PERCUMA 1!!!!!
PROMOSI Dari 1-31 Oktober 2012


Hah, cuba bagi tau saya... mana nak dapat promo macam ni selalu... Bagi peminat tegar ESP ni mesti borong punya... Takpun, pakat2 la share beli dengan kengkawan kan... JIMAT gila2 ni.... Rugi kalo tak ambil....

Nak beli 1 pun takder masalah... emel / contact saya yer untuk mendapatkan tawaran harga istimewa dari saya khas untuk anda....

Yang masih tak kenal ESP tu... meh nak kenalkan sket....

Keistimewaan dan Fakta tentang ESP?

  • Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

  • Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.

  • Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.

  • Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones.

  • Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.

SIAPA YG PERLUKAN ESP?
  • Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster(kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

  • Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)

  • Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil

  • Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat

  • Wanita: Keanjalan kulit.. Awet muda gitu..… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Ramai yg tertanya2..kenapa ESP SHAKLEE begitu HOT dan LARISSSS utk semua? ini antara sebabnya 


  • sgt2 popular utk kecantikan dan keanjalan kulit dan seluruh badan
  • utk ibu2 mengandung-sumber protin yg sgt2 hebat utk anak dalam kandungan dan keperluan ibu itu sendiri
  • utk ibu menyusu yg mendapati susu semakin berkrim, anak mudah kenyang, dan ibu berasa lebih bertenaga
  • utk wanita yg ingin hamil sebagai sumber protin asas dalam badan utk kesuburan
  • utk ibu2 dalam pantang - percepatkan penyembuhan selepas proses bersalin
  • utk mereka yang ingin berdiet - esp bantu mengekalkan tenaga dan tahan rasa lapar sebab esp mengenyangkan!
  • utk mereka yg ingin awet muda!
  • utk mereka yang ada masalah kulit bukan shj di muka malah di seluruh badan
  • utk seisi keluarga sebagai minuman kesihatan yang kaya dengan sumber protin asli



ESP soya shaklee BERBEZA daripada soya biasa tau !!  
nak tau kenapa ? 

SEBAB ia bukan sekadar one of the best milk booster
malah macam2 lagi boleh dapat dengan ESP ni...

♥ Nak KURUS cari ESP..
♥ Nak GEBU cari ESP..
♥ Nak ANJAL cari ESP..
♥ Nak KULIT CUN muda remaja cari ESP..
♥ Nak Sihat Cari ESP..
♥ Nak kenyang cari ESP..
♥ Nak Bertenaga Cari ESP..


terus terang saya cakap... RUGI SAPE YG TAK GRABB THIS OFFER.. sbb lama dah Shaklee (M) tak kluarkan offer ni.. so esok2 kalau stok habis.. jangan nangis aaaa.. so kalau sape2 nak.. sila contact saya... yg stok bru ni expired Jun 2014.. tapi offer ni sampai 31 Oct sahaja ye (while stock last...).. ramai yg ambik terus 2-3 tin tau!! mmg tak rugi grab promo ESP ni..yg rugi sape yg tak grab laa..lalallalalalalaa

Credit : mamafaiz.com



jika anda berminat, jom hubungi saya :)
Nabiha Yunos (beeha yunos)
ID : 858049
sms / whatsapp : 012-7142284
email : bee4211@yahoo.com

vivix - atasi masalah darah tinggi, konflik berat badan dan alergik

assalamualaikum..lama tak update blog..alhamdulillah kali ni berkesempatan nak update tentang VIVIX sebab memandangkan VIVIX merupakan item promosi bulan ini..so jomm baca..credit to mamacery

------------------------------------------------------------------------------------------------------
kali ni saya kongsi testimoni Vivix plak.. Vivix si tonik ajaib..heheh...Bila saya baca testimoni Pn Siti Noranis ni.. memang saya rasa kagum.. rasa mcm nak paksa semua org yg ada masalah yg sama.. utk beli vivix gak.. paksaaaaa tuuuu.. hahahha... Tapi tak baik paksa2.. so u all bacalah sendiri.. kalau mana2 yg ada masalah yg sama dlm blood pressure... masalah allergic.. masalah berat badan yg payah nak turun.. marila baca..lepas tu nak beli ke tidak.. itu hak anda... duit anda.. Jom baca..saya petik dari FB page Pn Siti Noranis.. thanks dear for sharing
____________________________________________________________

BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)
*****************************************
Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..ta sepaptotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak.."kalo awak tak jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak.." oh tidakkkk..saya ta nak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC
*********
Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu tak bley..pakai losyen itu tak bley..pakai sabun mandi itu tak bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!...yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya ta makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung tape..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..

HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)
**********************************
Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang ta tahan sejuk..disebabkan kipas yg da set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung ta payah na ckp la..sumbat ngan tisu je..Skarang dah TADE..hihihi..alhamdulillahhh =)

PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)
***********************************
yeahhhh..part ni besttt..susah betul nak trunkan berat ni tanpa EXERCISE..
May 2012 - Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..
Ogos 2012 - Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke =P..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tukar pemakanan saya..TARGET - By end of this year Dec 2012..saya target nak capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang tak nak turun secara drastik..tak elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^
Semua target ni saya capai dengan SHAKLEE..dan semestinya dengan izin Allah s.w.t..kita merancang..disusuli dengan usaha dan doa..Sayangi diri sendiri sebelum kita nak disayang oleh orang len..itu adalah rewards untuk DIRI SENDIRI..InshaAllah..demi insan-insan yang saya sangat sayang.. =))
__________________________

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
teruja sgt ok baca sume testimoni ni..and saya juga dah start VIVIX utk mama (mak mertua saya)..nak tgk dia sihat..sebab utk mak, saya dah lama bekalkan vivix dan lain2 supplement and nampaknya alhamdulillah mak leh jalan sampai ke sabah tanpa ngadu sakit lutut..now nak start utk mak mertua..bkn ape, mama byk makan ubat sepital..tu yg saya hold..tp memandangkan bulan ni bulan promosi vivix, saya grab gak utk mama dan utk saya jugak! mudah2an serasi..dan mestilah yg terbaik utk mak..tak kira mak sendiri atau mak mertua, mereka tetap ibu yg perlu kite layan dan beri yg terbaik..ok, utk anda semua, JGN LEPASKAN PELUANG UTK GRAB VIVIX SEMENTARA PROMOSI VIVIX MASIH BERJALAN..ONLY UNTIL END OF THIS MONTH YE.. :)
 
Lebih banyak tentang Vivix.. sila klik link ini..
 
 
jika anda berminat, jom hubungi saya :)
Nabiha Yunos (beeha yunos)
ID : 858049
sms / whatsapp : 012-7142284
email : bee4211@yahoo.com

8 panduan memilih kolagen yg terbaik..anda mesti kena tahu!

Assalamualaikum..selamat hari raya to all readers, kekawan yg singgah di blog saya ni..mcm mane hari raya korang? sambut dengan kesyukuran..mudah2an beroleh keberkatan dan nikmat yang berpanjangan..hmm raya tetap raya tp..mcm biasa saya balik raya dengan hangkut segala supplement.. alhamdulillah..ramai yg sedar kepentingan kesihatan nowadays..so, yg paling laku lg2 musim raya (musim makan bykk) ialah antaranya - Lecithin (bakar lelemak), herb lax (detoks, buang toksin dan lancarkan pembuagan), alfalfa (detoks, allergy, resdung, keintiman, penyusuan, masalah keputihan etc), nutriferon (immun booster), performance drink (mencegah dehydrasi, kekalkan tenaga-lagi2 travel jauh dan makan byk masa musim raya), ESP soy protin (glamour, HOT product as usual - utk kecantikan, keanjalan dan kesihatan) dannnn..ade lg satu yg sgt2 glamour..since bulan pose lg..ape dia??Collagen Powder laa... haaa...so entry kali ni mmg saya nak cite tentang collagen powder ni lg..sebelum tu iklan skit...Collagen Powder - produk terbaru shaklee..terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)..

Okey...tapi harini saya nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik... (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak [sumber: Aula] via mamacery 
  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin
____________________
Alhamdulillah.. kolagen pilihan hati saya cukup syarat panduan... dan ianya terbaikk..ni dia..Shaklee Collagen POwder
http://3.bp.blogspot.com/-8yyrfE9Rwv0/UBSeSPfE48I/AAAAAAAADxY/_jX7yC6qbTo/s1600/7996_10150951147388050_958143249_n.jpg
Saya dah pon start dengan kotak yg pertama mggu lepas..tak sabar tgk hasilnya..* wink wink * (ni sume sebab customer yg dok bg testi positipppp sepanjang ambik collagen) ehhee..sebenarnye dah 4 kali saya beli collagen utk diri sendiri tp tak sempat saya bukak sure kena sambar zass oleh customer2 masa bulan pose aritu..sume pakat2 nak cantik dan gojez..dan semestinya harganya jauh lebih rendah berbanding collagen lain di pasaran dan semestinya 100% selamat, natural dan berkesan..sooo..ape lg??berminat??jom hubungi saya :) 
 
Nabiha Yunos (beeha yunos)
ID : 858049
sms / whatsapp : 012-7142284
email : bee4211@yahoo.com

TESTIMONI - SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Assalamualaikum..selamat pg utk semua..alhamdulillah..minggu baru, hari baru..masih dlm bulan ramadhan..cam ne puasa anda semua? saya doakan anda dpt menjalani ibadah puasa dengan kesihatan terbaik dan dpt beramal sebanyak yang boleh utk merebut fadhilat besar ramadhan..saya?alhamdulillah..lg2 puasa tahun ni saya mmg continuosly makan supplement..dan antara yg wajib masa sahur ialah ESP + Melashakes + Performance drink (Mighty 3 gem set)..superb!best..sedap dan alhamdulillah maintain tenaga dan tak lapar pon and my gastrik tak kunjung tiba sepanjang ramadhan kali ni..syukur..

eh, saya bukan nak cite pasal set Mighty 3 Gem ni..tp saya nak cite tentang satu product yg hangatt sekarang..jeng3..Shaklee Collagen Powder..yeahh..since dilancarkan awal tahun aritu, alhamdulillah ramai yg berebut2 nak dapatkannya..hari tu saya dah kongsikan kebaikan Collagen Powder ni di-sini<<-- so now, nak kongsi beberapa testimoni dari rakan2 yang dah try..credit to Fai

Ni bukan overclaim ye... Semua ni hanyalah perkongsian dari customer dan kawan2 yang dah mencubanya... Cuba dulu, baru tau kesannya mcm mana. Hehe...


credit


credit



credit


credit



credit




Teruja tak??? Besttt kan??? Masih sempat lg nak ber-kolagen before raya ni..best..saya baru start last 2 weeks..alhamdulillah..perubahannya??mmg marvellous...tak perlu cucuk2 vitamin c or cucuk2 tang sana sini..pilihan saya, supplement yg 100% natural, selamat dan berkesan..pilihan anda bagaimana??

Berminat??Hubungi saya :



Beeha Yunos (ID : 858049)
Shaklee Independent Distributor
HP: 012-7142284
Email: bee4211@yahoo.com
Fb Page : BeeLittleShoppe

segalanya tentang VITAMIN C SHAKLEE.. LOVE IT!

Assalamualaikum...lamanya saya tak update blog...berminggu2 lamanya kan kan...dah bersawang ehehe..TAPI saya tetap on 24jam sehari, 7 hari seminggu tanpa off (dengan izin Allah jua) dan setia melayan sms / whatsapp / call dari customer2 tersyg..haaa...lg2 bulan ni ialah bulan promo VITAMIN C..apa yang best sangat Vitamin C Shaklee ni?? selain popular (mmg setiap permasalah akan saya suggest Vitamin C ni sebagai membantu penyerapan yg lbh baik utk supplement lain yang terpilih), banyak lg manfaat lain..anda tak kenal lg ttg vitamin c shaklee??dah dah..jom saya bawakan anda sekilas fakta penting Vitamin C Shaklee..beza dari yg ade di pasaran..mmg berbeza..


Shaklee Sustained Release Vita C 500mg

MANFAAT UTAMA :
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Antara simptom kekurangan Vitamin C :
  • Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
  • weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)
  • Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
  • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)
  • Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.
Siapa perlukan vit c? - perokok, org yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit c dlm badan, org yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnye vit c akan musnah cepat dlm badan, org yg nak cantik kulit atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit, semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan..sebab tu dlm family wellness ade termasuk vitamin C antara vitamin yg perlu diambil utk semua org kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan.


Antara pengalaman saya dan rakan-rakan dengan Vitamin C sustained release 500mg :

pengalaman saya : resdung dan alahan saya Alhamdulillah dapat di control dengan sangat baik, selsema, demam yang semakin berkurangan yang menunjukan peningkatan yang bagus utk antibodi saya lebih2 lagi saya ade asthma, resdung dan mengambil pil perancang keluarga.

pengalaman siti sharina : Masa baby saya (2 bulan) dapat jangkitan demam campak besar. Sehari saya makan 2 biji (masa tu rasa nak makan 10 biji jerr so that demam dia cepat baik) alhamdullilah demam cepat surut infact dia tak high fever pun. Bekas campak cepat kering dan parut yang lubang2 tu pun Nampak dah beransur hilang.. dan satu lagi bila anak nak pergi cucuk 1st thing mama telan vitamin C 2 bij dulu.

pengalaman Noor syuhada : Masalah utama sejak dari kecil ialah penghadaman tak lancer, gusi berdarah setiap kali gosok gigi, sekarang dah takda lagi. Bila breastfeeding anak, dan anak terkena selesema, dengan pengambilan vitamin c, selesema anak sangat cepat kering dah pulih.

AMARAN!
- 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c!
- Keresahan / stress akan percepatkan penyusutan vitamin c
- Kontraseptif, pil penahan sakit dan pil perancang antara pil yang akan menyusutkan vitamin c yang banyak
- Terlebih dos vitamin c (melebihi 12 biji sehari) akan menyebabkan sedikit cirit birit


TAHUKAH ANDA??

- haiwan menghasilkan vitamin c mereka sendiri seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg vitamin c sedangkan manusi tidak dapat menghasilkan vitamin c. Tambahan pula, vitamin c larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu utk kita mengambil vitamin c setiap hari kerana vitamin c tidak memberi kesan toksik. 

- Setiap hidangan buah-buahan membekalkan 45-60mg vitamin c. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin c yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah ranum. tetapi kandungan vitamin c tersebut akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

kesimpulannya, pilihan saya tentulan Sustained Release Vita C 500mg dari Shaklee..it's 100% safe, natural and works wonderful to everyone..insyaAllah.. :)


utk sebarang pertanyaan, please do pm me your shaklee independent distributor :

>> beeha yunos (ID : 858049)
>>  012-7142284 
>> bee4211@yahoo.com
>> fb : Beeha Yunos


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in