testimoni Yati temui penawar - masalah susu badan sikit, sembelit, masalah berat badan, perut angin, kulit berjerawat, rambut gugur

Saya mmg suka baca kisah2 dan pengalaman mereka2 yg dah jatuh cinta dgn suplemen Shaklee... Majoriti customer disini adalah ibu menyusu, ibu hamil, ibu berpantang, ibu yang nak cantik, nak slim.. tak kurang gak yg masih single..(suplemen Shaklee utk semua.. jgn risauu..).. makanya pagi ni ada satu lagi kisah menarik dari Yati,seorang ibu menyusu yg ada masalah2 kesihatan yg lazim di alami oleh wanita... saya petik dari entrynya di blog beliau..Jom Baca

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hari ini sy nak kongsi testimoni sy sendiri after ambik produk Shaklee ni...sy agak terkilan coz lmbt tau psl produk ni, after hbis pntang baru tahu dan terus nk cuba..pada mulanya sy agak berat hati nk cuba sbb rs cam mhl sgt,tp bila fikirkan anak...Syakir Iman Az-zuhri bin Saifuldin.., sy sanggup wat pe sj...terus teruja nk try....;)supplement yang saya guna adalah Vitamin C + Vitalea + B complex + Alfalfa +ESP + Lecithin + Zinc

Oh yea..lupa nk gtau..problem sy adlh:

  • Berat badan naik 15kg semasa pregnt…ms pantang pun turun skit je…kwn2 lain semua dah kembali pd berat asal…mmg kecewa la ms tu…

  • Susu agak kurang,pam pon dpt setengah oz sj…rs sedih sgt sb teingin nak wat stok tuk baby tapi tak kesampaian…

  • Sembelit..ni mslh yg baru timbul after pantang..pada mulanye fikir mungkin sb masih fobia,lebih2 lg mmg banyak kena jahit…dah refer pd doctor pakar…tp msih ttp sm..pernah sampai nangis..hu3

  • Muka berjerawat…tapi bukan kata jerawat batu…tp jerawat yg kecik2 tu sentiasa ada di dahi,pipi, dagu…tukang picit jerawat adalah suami sy..kui3..

  • Perut sentiasa masuk angin…mmg sy ni kalau silap mkn perut akn jd kembung..ms 2-3 ari after bersalin..nurse dtg umah nk check perut,,dia agak terkejut bila tgk perut sy kembung…dan baby pon mestila kembung jgk sb hisap susu bdn kan???so..nurse xbg sy nyusukan Syakir Iman..ms tu sdh + geram…da ke nurse pon mcm tak galakkan breastfeeding???

  • Rambut sentiasa gugur…sblm mengandung pon mmg dah da mslh nie..

Bila set trial dah sampai 19hb Nov 2011…sy tekad nk istiqamah dlm mkn vitamin ni, if sblm ni sy suka jgk skip mkn ubt..hehehe..bila dah try,3-4 hari, kuantiti susu tetap sm, sy msj Hafsah…kononnya nk komen la tak de perubahan pon lps amik set ni…tp Hafsah byk bg sy nasihat…tq Hafsah..dan alhmdulillah..seminggu slps itu susu dah meriah....suami pon terkejut, family pon sm..semuanya terkejut bila sy dah boleh pam smpai 4oz..bangga sgt ms tu ;) terus msj Hafsah gtau khabar gembira ni…barulah sy sdr semua ni perlukan kesabaran..




Setelah 3 minggu guna set ni,sy try timbang…wow!!!dah 46kg…sblm ni 48-49kg je… dan yg terkini 1 Januari 2012..berat sy turun lagi…..44kg….pastu muka pon mmg dah licin (cik abe la yg perasan…sb dia kan tukang picit jerawat…kih3), sembelit pon dah tak de…suka sgt!!!alhamdlh…kembung pon dah hilang,mkn la pisang berangan ke..minum susu ke..kekacang ke..mmg dah tak kembung…

Dan yg paling penting susu dah blh wat stok..dah dpat pam sehingga 8-9oz utk sekali pam…(xkisah la org lain lg byk,tp sy dah bersyukur dgn rezki yg Allah bg nie) sy pon blh g keje dgn senang hati…baby pon cpt kenyang..dan skrg ni Syakir Iman Az-zuhri plg tembam di antara sepupu2 dia…pdhl dia la yg paling lmbt lahir ke dunia ini..;) 
Family sy pon scr tak langsng turut merasai kelebihan produk ini..untuk ma,saya syorkan Vitamin C + Vitalea + B complex + Ostematrix, adik saya pon sama (dia pernah jatuh dan tulang belakang dia retak) dan insyaAllah sy akan try Set Penjagaan Rambut pula slps ni…dan yg pasti semua produk akan sy cuba slps ini…
Inilah pengalaman manis sy dgn Shaklee..dah lama nk kongsi cerita ni,tp tak sempat…nsb baik la anak ibu tidur…blh ibu share testimony ni…dank pd anda…bila lagi????jom kita berSHAKLEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Shakleekan rumah anda dengan koleksi Shaklee..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bagaimana dengan anda??setiap cerita yang dikongsikan saya percaya akan menjadi sumber inspirasi dan penambah semnagat untuk anda di luar sana terutama bg ibu-ibu yang memperjuangkan penyususan ibu..mudah-mudahan apa jua ikhtiar yang kite cuba embawa manfaat dan moga diperkenankan apa jua usaha dan ikhtiar kite itu..


Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut , boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email saya di bee4211@yahoo.com
 




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in