Supplement : pelaburan TERBAIK utk si manja sihat dan cergas

salam..selamat pg..and hope your day today bring out the best in you and in anything that you do..hari ni saya nak kongsikan cerita tentang Mealshakes dan Omega..al maklum bila this month alhamdulillah ramai yang bertanyakan supplement utk si manja mereka..lagi2 bila anak dah mula masuk sekolah..al-maklum bukan semua dari kita yang dilahirkan dengan tahap kesihatan yang baik atau antibodi yang kuat dalam menangani penyakit zaman siber ni..selain doa, dan pemakanan harian, kita sebagai ibu bapa perlu juga utk konsider makanan tambahan utk mereka..(amboi panjangnyee intro..ni laa jadinya bila dah lama tak menaip ehehehheee)

ok, so these are the supplements that most popular kat group kami bila cerita bab supplement kanak-kanak..kedua-dua supplement ni saya dah pon beri kat my lil girl Wiya..since dia mmg dari kecik mudah selsema, dan mmg antibodi yang rendah, so cukup umurnya Wiya 2tahun saya terbukak hati nak beri Wiya mealshakes dan Omega..Alhamdulillah..Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..all types of buah dan most sayur sume dia makan (her fav is brokoli..semangkuk dia sorg je makan), dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :) 





dan secara ringkasnya kebaikan kedua-dua supplement di atas ialah :
sumber : blog kak cery

  • Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
  • Kaya dengan sumber kalsium dan protein
  • Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat
  • Pilihan protein soya terbaik anda
  • 6 sebab anda perlu belikan MealShake untuk anak anda :
  1. Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins. 
  2. Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc. 
  3. Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process. 
  4. Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing. 
  5. Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach. 
  6. Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

  • Penting bagi perkembangan dan fungsi otak dan keupayaan retina (mengoptimakan pengelihatan untuk proses berfikir & melihat).
  • Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • Utk sistem imun badan, membaik pulih sel, sistem pencernaan,mengawal suhu badan.
berikut sebahagian feedback Ibu2 yg gembira dgn perkembangan anak2 mereka yg mengambil makanan tambahan di atas: (dipetik dari group ekslusif customer2 kami di Shaklee Golden Lounge)


FB : Iffah Anuar :"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Rafaliah :" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) " 

FB : Azra Balqis Irdina :"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.."

credit to MommaMia yg mengcompilekan feedback ini.. 

dan..saya sgt suka ayat yang kak cery rumuskan ni..
"Jika kita mampu membeli pakaian, brg mainan, buku, dan mcm2 utk anak kita.. tak salah jika peruntukkan sebahagian duit utk perkembangan minda dan fizikal anak2..Ianya pelaburan terbaik..bila anak sihat dan cergas, surely minda mereka juga aktif dan berkembang.."

fikir-fikirkan la ye..saya dah pon mulakan nya dengan my lil dotter..anda bagaimana?? jika anak anda mudah dapat selsema, demam, alahan, mahupon yang punya selera makan yang kurang atau picky eater, apa kata anda konsider utk peruntukan sedikit dari wang anda utk perbaiki tahap kesihatan mereka..anak-anak anugerah yang tak ternilai dari Allah..bila mereka tak sihat, kite juga turut merasa tak sihat kan?

lagi cerita tentang supplement kanak-kanak-disini 

 
Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com
 
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in