Kepentingan Vitamin A utk atasi masalah mata..testimoni penglihatan semakin pulih setelah 2 mggu mencuba Caratomax Shaklee

salam semua..arini saya nak share sesuatu yg saya belom share sebelom ni..tentang rabun, masalah mata kering, mata sensitif dan supplement Shaklee yg boleh anda ambil utk masalah berkaitan mata ni..penjagaan mata ni penting tau..bak kata org, dari mata turun ke hati...chewahhh..ehehee mcm biasa lah...seperti yg sume org tahu, supplement is makanan tambahan..bkn merawat tp mencegah..dan mencegah lbh baik dr merawat kan..so..here..saya bawakan testimoni dari blogwalking blog adik shaklee saya ni-fai..tq fai dear atas perkongsian ini...
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Jika anda mengalami masalah penglihatan (rabun), cubalah Shaklee CarotoMax ini. Dengan pengambilan yang konsisten, insyaAllah dapat menambah baik penglihatan anda semula. Jom kita baca apa kata Che Lin tentang penglihatannya selepas dua minggu mencuba Carotomax Shaklee... 
 

"Saya seorang yang rabun jauh dengan power spek beratus-ratus la jugak. pendek kata kalau tak bercermin mata tuh, memang sume nampak blur. kalau ada orang berada berdekatan sekitar 3,4 meter tuh, kompem tak nampak bijik mata dia. nampak bulat hitam je sekitar mata cam mata panda tuh. hehe~

Pertengahan february yang lalu, saja la saya mencuba carotomax sementelah mengikut review, ianya baik untuk kesihatan mata. apa yang saya baca dari buku dan internet, vitamin ni tak boleh menyembuhkan rabun tapi apa salahnya saya ambil supplement kan? kalau tak bertambah baik pon, at least maintain dengan power sekarang. memanglah teknologi perubatan skang ni dah canggih manggih, boleh buat operation mata lasik bagai tapi saya penakut bab-bab operation nih. masuk ER masa form 4 dulu kena jahit kat kening kes dicium bola hoki pon, dah seram sejuk sampai tukang jahit ingat saya dah pengsan even tak dibius. padahal terkaku sebab ketakutan nampak benang biru yang dia dok tarik-tarik kat kening bawah cahaya lampu! haha~


alhamdulillah selepas dua minggu consume carotomax ni, penglihatan agak baik daripada biasa. kalau sebelum ni, saya langsung tak nampak bunga pada langsir dalam bilik kalau berbaring atas katil. warna bunga dan tanah lebih kurang sama. yang membezakannya cuma bunga tu bunga timbul. tapi selepas ber-carotomax, saya boleh nampak bunga tersebut. siap pi bangun pegi kat langsir sebab tak caya. hehe~ memang sangat teruja lah nak ngabihkan botol yang pertama sebabnya selain daripada jarak penglihatan tanpa cermin mata bertambah baik, jeragat di muka pon semakin berkurangan. \(^-^)/


Masa balek ke kampung last week,


"mak rasa mata makin elok la. sebelum ni, kalau tengok lampu nampak pecah-pecah je. lepas makan vitamin A ni (carotomax), takde pecah-pecah dah."


alhamdulillah. seronok dengar my mum dah jatuh chenta ngan carotomax. siap nak belikan untuk dua orang adik saya yang speckie itu :)"

--------------------------------------------------------------------------
 

 

Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan:
  • Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
  • Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
  • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
  • Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi





Fungsi Beta-Karoten:

1. Bantu pertumbuhan dan memulih sel-sel badan.

2. Kekalkan penglihatan malam – rabun malam.
3. Kekalkan kesihatan kulit dan selaput membran seluruh badan – mata hitam, penghadaman
4. Bertindak sebagai antioksidan, cegah kanser.
5. Menyokong fungsi kuatkan sistem pertahanan badan,
6. Bantu cegah masalah asma, dan paru-paru.
7. Bantu cegah pembentukan ketumbuhan ‘tumor’
8. Menyokong fungsi pertumbuhan dan pembiakan.


Khasiat Beta-Karoten:

1. Awet muda
2. Rabun malam
3. Gastrik
4. Masalah kulit
5. Lelah
6. Jeragat

sumber: AnakkuWiraku


Kenapa kita memerlukan Vitamin A @ Carotomax ini?

Carotomax  (vitamin A)  ini secara umumnya boleh membantu:-

  • kesihatan retina mata → mengurangkan rabun
  • kesihatan tulang
  • kesihatan tisu kulit
  • pembentukan sel darah putih dan sel darah merah
  • pembentukan membran mukus
  • mengekalkan sistem imunisasi badan yang sihat
Dengan kehadiran vitamin A, dapat membantu meningkatkan kesihatan tisu kulit dan membran mukus badan kita yang mana kedua-duanya merupakan lapisan awal pertahanan badan daripada jangkitan penyakit dari luar. Selain daripada itu, vitamin A juga membantu dalam pembentukan sel darah putih yang turut membantu memberi pertahanan dalam badan dari jangkitan sebarang penyakit yang tidak diiingini.

AWAS!!!
  1. Vitamin A tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati.(Namun Carotomax shaklee berbeza dr yang lain kerana ia dalam bentuk pre-kursor, yang mana akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja).
  2. Tidak boleh diambil oleh ibu mengandung. Pengambilan vitamin A yang berlebihan terutamanya ketika tempoh trimester pertama kehamilan, boleh menyebabkan risiko kecacatan pada bayi dalam kandungan termasuklah kecacatan jantung dan sistem saraf.

Vitamin A boleh didapati daripada sumber makanan semulajadi seperti telur, lobak merah, sayuran berdaun hijau dan lain-lain. Namun sekiranya anda tidak dapat memenuhi keperluan vitamin A melalui sumber semulajadi, pengambilan supplement amatlah digalakkan.

 
 
Untuk kesihatan mata, Carotomax ni boleh membantu mengurangkan masalah mata yg sensitif. Jika mata anda terlalu sensitif sampai berair bila tengok skrin komputer lama sangat... Makan carotomax 2bji sehari, pagi dan petang... Insyaallah anda akan rasai perbezaannya... Bagi yg macam Fai pula, power mata sekitar 100-125 jer, memadai hanya mengambil Carotomax ni sebiji sehari... Ianya boleh membantu kita untuk "mantain" power mata kita tu... So, tak payah la nak tukar speck setiap tahun kan?? Hihi... Yang paling best, Carotomax Shaklee ni BUKAN hanya untuk masalah mata jer, banyak kelebihan lain yg kita akan dapat... Awet muda... Kulit cantik... Jeragat pudar... Hehe... Lastt sekali Fai nak bagutahu Carotomax ni tak kan menjadi toksik dalam badan... (",) 
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
tq fai atas perkongsian tentang caratomax dan kepentingan nya pada mata..hargai dan jaga lah mata anda..tanpa penglihatan yg baik, sukar nak buat apa juga kerja kan..anda yg mengalami, anda tentukannya..sebab, Caratomax Shaklee bukan sekadar Vitamin A yg ada di pasaran, di farmasi-farmasi tu..Carotomax shaklee berbeza dr yang lain kerana ia dalam bentuk pre-kursor, yang mana akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja..ternyata it's safe and natural..as usual, bg saya, hanya yg terbaik itu pilihan saya.

 
 
Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com
 
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in