mencari supplement TERBAIK utk WANITA?pening nak pilih mana satu?women's health programme-TERBAIK utk mu WANITA

salam ceria..alhamdulillah..berjumpa lagi...how's ur day today?moga sentiasa dalam rahmat dan lindungan Allah..tanpa rahmatNYA siapa laa kita kan..entry kali ni saya nak kongsi berkenaan supplement asas utk wanita..al-maklum, kebanyakan wanita sekarang - sama ada anda bujang, pelajar, dah berkahwin, dah bergelar ibu, atau ibu bekerjaya, anda layak mendapat kan yang terbaik utk pastikan anda sentiasa sihat dan cergas..bila sihat, maka secara tak langsung, kecantikan dan awet muda pon sedikit sebanyak menyerlah dari dalaman kan..

wanita amat terdedah kepada masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupan, antaranya :
  • akil baligh
  • pra-kehamilan
  • kehamilan
  • pra-menopos
  • menopos
  • selepas menopos
 secara ringkasnya, 3 supplement asas utk wanita (Women's Health Programme) :
(sumber : Shaklee dan mama cery)


1) Omega guard 
  • menggalakan pertumbuhan mental dan menguatkan memori
  • mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah
  • mengurangkan risiko kanser payudara, prostat dan usus
  • mengurangkan radang sendi
  • mencegah penyakit jantung 
  • mengawal kandungan kolestrol - melegakan kesakitan sendi dan arthritis
  • meningkatkan kualiti penglihatan
  • melegakan eczema
  • membantu mengawal berat badan
  • lebih banyak tentang omega - disini

2) Ostematrix / kalsium

  • Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.
  OsteMatrix Membekalkan:
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
  • lebih banyak tentang ostematrix - disini

3) GLA complex 

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • lebih banyak tentang GLA complex - disini

secara ringkasnya, Kebaikan set di atas termasuklah:
  • membantu melegakan simptom senggugut
  • menggalakann kulit yg cantik
  • menggalakkan tulang yg kuat
  • membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • melegakan sakit2 sendi
 
saya sendiri memang ambik ketiga-tiga ni..memang tak leh miss..dan selain 3 supplement di atas, supplement lain yg saya WAJIB ambik ialah, Energizing Soy protin (ESP) dan alfalfa..mmg tak kalau tak makan sehari tu..travel sure bawak okeh..






kebaikan dan keistimewaan ESP sampai jd HOT item - segalanya ada di sini...a well known product, popular and high demand..dlm seminggu, mesti ada aje yg order..best2..anda yg dah makan sure tahu ape yg best sgt tentang ESP ni kan..dan ALFALFA..sejak dua menjak ni, permintaan alfalfa memang tetiba mendadak...ni sume dek kerana testimoni hangat tu ke?ehehee bagi yang nak tahu keistimewaan Alfalfa ni, jom baca di sini..

walau apa pon alasan anda mengambil supplement, moga ianya memberi manfaat dan kebaikan yang anda inginkan dan saya doakan supplement tersebut serasi dengan anda ye..Buat mereka2 yang nak hadiahkan atau mencari2 supplement utk wanita istimewa merea-utk bff, ibu, isteri, kawan baik mahupon utk diri sendiri, dan jika anda tak tahu mana satu nak ambik, just take note of these supplement ye..terbaik hanya utk wanita..

ok ladies, kamu semua adalah wanita terbaik..jd hanya yg terbaik utk anda..love u all :)




Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com atau PM saya di <Beeha Yunos>
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in