GLA COMPLEX - HOT STUFF BULAN INI!! everyone just LOVE IT!

salam semua..alhamdulillah..lamanyee saya tak update blog tak bermakna saya menyepikan diri..ecehh..mggu lalu byk saya buat promo kat fb dan mmg ramai sesgt yg kejar promosi bulan ni..promosi ape??promosi GLA Complex laaa..haaa..lg beberapa hari nak abis bulan May..bg anda yg masih mencari2 penyelesaian pd masalah kesuburan, period pain, haid tak teratur, cyst, dan masalah kulit muka dan yg inginkan kulit glowing, jangan lepaskan peluang untuk merebut tawaran menarik GLA Complex bulan ini. Sebelum tu kat bawah ni sedikit INFO tentang GLA: (credit to kak Lia)

"GLA (Gamma Linolenic Acid): Gamma-linolenic acid (GLA) is an omega-6 fatty acid that is found mostly in plant based oils such as borrage seed oil, evening primrose oil, and black currant seed oil".

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini AMAT BAGUS untuk SKIN TEXTURE, SKIN REPAIR dan buat SKIN GLOWING tau! (^_^)

Selain itu apa kelebihan dan khasiat GLA Complex Shaklee ni..

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
kat sini saya ringkaskan testimoni mereka yg dah dapat penyelesaian pd masalah masing2 dengan GLA Complex! Alhamdulillah, kite ber-ikhtiar..yg menyembuhkan Allah jua kan :)
(sumber : blog kak Lia-tq kak Lia laling ) 


1) Kak N
Saya cuma tahu vitamin E , vitamin C dan B Complex adalah antara vitamin yang penting untuk dapatkan kulit yang cantik selain perlunya ESP untuk kulit yang lebih halus dan mulus.
Tetapi setelah 11 tahun dalam Shaklee, saya baru benar-benar jatuh cinta dengan GLA.
Ditambah baru ini saya pulang beraya dan berpeluang berjumpa adik beradik saya....salah seorang mereka baru menjalani pembedahan membuang hempedu. Maka antara vitamin yang saya bekalkan kepada beliau adalah GLA serta vitamin lain dan panduan yang betul pengambilan setiap vitamin.

Tujuan saya bekalkan GLA ialah agar ia membantu menstabilkan hormon adik saya terutama selepas kehilangan hempedu akibat adanya batu kecil.Selepas sebulan mengambil semua vitamin yang saya sarankan, paling jelas kelihatan ialah kulit wajah adik saya yang sebelum ini bertompok akibat jeragat atau bintik-bintik cokelat kini sudah tiada lagi. Muka adik saya kelihatan bersih dan berseri. Beliau yang dulu tidak rajin nak makan vitamin kini menjadi pengamal tegar vitamin Shaklee.

Saya dan suami kini sangat menyukai GLA selain tujuan utama kami mengamalkannya untuk membakar lemak semasa kita berehat ( tidur)kini ia lebih dari itu.


2) Penyelesaian kepada masalah ekzema, kulit kepala berkuping





 
Dan di bwh ni pula dialog antara nani dan customernya yg mengidap eczema..yg kulitnya dulu kudis tebal...
 
" Azmi : Salam pn. nani, i azmi, i ada terbaca blog u ttg penyakit eczema. i nk tahu ttg shaklee lbh lnjut bole ke? i ada eczema di sekitar badan. nk mintak opinion u, based on ur experience. tq
 
Amani : wsalam. before that i nk tanya u, apa ubat n cream yg u sedang pakai yer?
 
Azmi : Doctor bg ubat mkn n krim sapu (steroid). hampir 1 bdn kena, kepala dan muka baru naik. i nk tanya berapa harga utk set shaklee tu & berapa lama u pakai baru nampak hasil? Actually i kena inject steroid every 2 month. tapi since dh kerap sgt inject, doctor suggest stop injection...."
 
Setelah berpanjang lebar sms, sy pun suggest set yang perlu diambil. tetapi kerana khuatir mengenai keserasian beliau dgn supplement yg dicadangkan, beliau hanya memilih untuk mencuba GLA. Hanya GLA.....

Setelah seminggu, saya follow up dgn beliau... dan ini katanya......

" Amani : Salam Azmi, mcm mna dgn eczema n kulit u? Ada perubahan tak?
 
Azmi : wsalan nani. br 1 week. gatal dh kurang sikit. kulit pun nmpak surut sikit laa. tp i masih mkn ubat lg. tp lepas i mkn GLA ni kan, i mkn ubt 1 kali sehari jer. tu pun sbb i mkn seafood."
 
And, after 2 weeks........ ini jawapan en.azmi mengenai eczemanya.... 

"Azmi : salam nani. after 2 weeks consume GLA, +ve kulit dh 70% recovered. Gatal2 bdn dh kurang 80%. nani, I nk cuba ESP pasni. bintik2 parut dh kurang. Confirm nani, i memang serius nk try ESP nie...."


3)muka berseri bebas jerawat dalam masa 4minggu - customer Kak Lia

-seminggu lepas ambik ESP+Vitamin C+b complex+Vitamin E+GLA

“Kak..kulit rasa moist je even though tak pakai krim..tapi ada naik sikit jerawat kecik2 kat muka..rasanya itu healing crisis..nampaknya kena minum air banyak lagi ni..”

Itu feedback beliau selepas seminggu semua supplement tu. Memang ada healing crisis sebab ape? Sebab badan sedang bertindakbalas dengan vitamin-vitamin yang beliau makan tadi. Tapi itu sebenarnya adalah petanda positif kerana badan masih berfungsi untuk detox dan bersihkan dalaman tubuh kita. So, Syaza pun teruskan pengambilan set ni.. 
After 3 weeks, beliau sms saya:

“Kak..Syaza nak kahwin minggu depan, semua orang puji kulit Syaza..nampak berseri-seri je..”


4)  Penyelesaian pada masalah cyst - baca ---> disini <---


5) Dan ini pula saya nak SHARE TESTIMONIALS customer-customer saya dan lain-lain yang dikongsikan bersama di Grup EXCLUSIVE kami, KHAS hanya untuk customer-customer kami:

Nur Izzati Che Jawias: Seorg wanita awal 40-an, datang jumpa saya untuk ambik GLA time izz masuk wad baru ni..kesian sgt, beliau bercerita tentang masalah yg dihadapi. antaranya cycle period yg sgt tak seimbang, kulit muka kusam dan kelihatan seperti wanita berusia 50-an, hormon tak seimbang menyebabkan bahagian badan bawahnya membesar. Beliau kelihatan sedih dan sangat tak bermaya dan mengakui wajahnya kelihatan tua [ni yg diberitahu, bukan saya yg tanya]. Dan hari ni, beliau call saya dengan nada gembira!! dan mahu lagi 3 botol GLA sementara harga promosi. Katanya-ada perubahan besar! nanti akak dtg ambik awak boleh lihat sendiri!!

Leeda Hamzah: Saya baru je tau shaklee ade set skincare luaran. Selama ni saya ada mslh jrwt, parut lama. Alhamdulillah sjk mkn Vitamin C+B complex+Vitamin E+GLA slma 2 mggu ni, jrwt agk segan2 nk keluar. Yg kecik2 je tu pon x smpt nk bsr dah baik. Suka!

Leeda Hamzah: Assalamualaikum, sy org bru dlm group ni. Thanx to Nas. Baru je beli set utk 3 mslh utama saya. Saya prnh try GLA complex thn lps. Mmg betul2 berkesan. Period saya lps keguguran kali pertama jd 6w lamanya, 8 bln jgk cycle jd pnjg. lps mkn GLA, cycle berubah jd 4w sharp 28 hari. Semoga dengan izin Allah shaklee akn memberi sinar cahayamata dlm hidup kami dan sy dpt skin yg diidamkan. Amin..

Nursyazwani Kamal: Sejak sy mengambil vit GLA Shaklee ramai yg puji kulit sy cerah dan bertambah seri..Alhamdulillah rsa perubahan..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

semua org nak kan kulit yang cantik..semua wanita impikan penyelesaian pada masalah cyst, tak kira kalau anda, ibu anda atau saudara mara atau rakan2 yang ade cyst, mereka juga inginkan penyelesaian pd cyst itu sendiri, malah begitu juga mereka yg ada masalah eczema, kulit berjerawat teruk, mahupon yang ade masalah kesuburan, period pain atau hormon yang tak stabil, masing mahukan yang terbaik utk merawat masalah mereka..apa yang anda perlu buat??jangan jadikan semua itu alasan untuk anda duduk berdiam diri..rawat selagi terdaya, selagi ada ikhtiar, selagi ada usaha dan selagi ada kemampuan..Allah juga pernah berfirman, untuk kita jangan sekali2 kita berputus asa dari rahmat Allah..sesungguhnya Allah Maha Pemberi, Mendengar dan Maha Penyembuh..

apa jua masalah anda, hubungi saya utk lebih info dan lebih detail consultansinya ye :) 



 Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com atau PM saya di <Beeha Yunos>
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

4 comments:

  1. Salam..nk tanye, boleh x prempuan mengandung amik GLA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam

      sebaiknya jika mengandung, kami tidak menggalakan any supplement selain khas untuk ibu hamil shj kerana keadaan ibu mengandung yang fragile

      walau bagaimanapon, kami nasihatkan puan dapatkan nasihat dari doctor pakar puan untuk sebarang pengambilan supplement di sebabkan keadaan fragile ibu mengandung :)

      harap jawapan saya membantu
      boleh hubungi saya untuk info lanjut

      tq :)

      Delete
  2. Assalam, saya baru dapat tahu yg saya ade cyst sebesar 5cm, dibahagian telur belah kiri..saya akan follow up doktor pada bulan 12, jikalau saya menggunakan gla atau ecp sambil2 tu saya menggunakan perubatan tradisional dan berpantang dari segi pemakanan..boleh ka?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam

      boleh puan, tiada masalah kerana shaklee ialah supplement bukan ubat
      cuma kami menyarankan agar dijarakkan waktu pengambilan ubat dan supplement supaya kedua2 menyerap dengan sempurna dan bagi effect yang terbaik :)

      harap jawapan saya membantu

      boleh hubungi saya untuk pertanyaan dan order - beeha 0127142284

      tq :)

      Delete

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in