Thursday, 12 July 2012

segalanya tentang VITAMIN C SHAKLEE.. LOVE IT!

Assalamualaikum...lamanya saya tak update blog...berminggu2 lamanya kan kan...dah bersawang ehehe..TAPI saya tetap on 24jam sehari, 7 hari seminggu tanpa off (dengan izin Allah jua) dan setia melayan sms / whatsapp / call dari customer2 tersyg..haaa...lg2 bulan ni ialah bulan promo VITAMIN C..apa yang best sangat Vitamin C Shaklee ni?? selain popular (mmg setiap permasalah akan saya suggest Vitamin C ni sebagai membantu penyerapan yg lbh baik utk supplement lain yang terpilih), banyak lg manfaat lain..anda tak kenal lg ttg vitamin c shaklee??dah dah..jom saya bawakan anda sekilas fakta penting Vitamin C Shaklee..beza dari yg ade di pasaran..mmg berbeza..


Shaklee Sustained Release Vita C 500mg

MANFAAT UTAMA :
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Antara simptom kekurangan Vitamin C :
  • Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
  • weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)
  • Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
  • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)
  • Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.
Siapa perlukan vit c? - perokok, org yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit c dlm badan, org yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnye vit c akan musnah cepat dlm badan, org yg nak cantik kulit atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit, semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan..sebab tu dlm family wellness ade termasuk vitamin C antara vitamin yg perlu diambil utk semua org kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan.


Antara pengalaman saya dan rakan-rakan dengan Vitamin C sustained release 500mg :

pengalaman saya : resdung dan alahan saya Alhamdulillah dapat di control dengan sangat baik, selsema, demam yang semakin berkurangan yang menunjukan peningkatan yang bagus utk antibodi saya lebih2 lagi saya ade asthma, resdung dan mengambil pil perancang keluarga.

pengalaman siti sharina : Masa baby saya (2 bulan) dapat jangkitan demam campak besar. Sehari saya makan 2 biji (masa tu rasa nak makan 10 biji jerr so that demam dia cepat baik) alhamdullilah demam cepat surut infact dia tak high fever pun. Bekas campak cepat kering dan parut yang lubang2 tu pun Nampak dah beransur hilang.. dan satu lagi bila anak nak pergi cucuk 1st thing mama telan vitamin C 2 bij dulu.

pengalaman Noor syuhada : Masalah utama sejak dari kecil ialah penghadaman tak lancer, gusi berdarah setiap kali gosok gigi, sekarang dah takda lagi. Bila breastfeeding anak, dan anak terkena selesema, dengan pengambilan vitamin c, selesema anak sangat cepat kering dah pulih.

AMARAN!
- 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c!
- Keresahan / stress akan percepatkan penyusutan vitamin c
- Kontraseptif, pil penahan sakit dan pil perancang antara pil yang akan menyusutkan vitamin c yang banyak
- Terlebih dos vitamin c (melebihi 12 biji sehari) akan menyebabkan sedikit cirit birit


TAHUKAH ANDA??

- haiwan menghasilkan vitamin c mereka sendiri seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg vitamin c sedangkan manusi tidak dapat menghasilkan vitamin c. Tambahan pula, vitamin c larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu utk kita mengambil vitamin c setiap hari kerana vitamin c tidak memberi kesan toksik. 

- Setiap hidangan buah-buahan membekalkan 45-60mg vitamin c. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin c yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah ranum. tetapi kandungan vitamin c tersebut akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

kesimpulannya, pilihan saya tentulan Sustained Release Vita C 500mg dari Shaklee..it's 100% safe, natural and works wonderful to everyone..insyaAllah.. :)


utk sebarang pertanyaan, please do pm me your shaklee independent distributor :

>> beeha yunos (ID : 858049)
>>  012-7142284 
>> bee4211@yahoo.com
>> fb : Beeha Yunos


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

28 comments:

  1. sya nk mntak share info ni..sgt menarik...tq for sharing with us..

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan :)

      moga bermanfaat untuk semua :)

      Delete
  2. akq mieda nak tanya vitamin shaklee ni ada dijual di farmasi or kedai ubat2 cina x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear, boleh hubungi akak di 012-7142284 utk order dan pertanyaan ya :)

      Delete
  3. nak mintak share info ni..suka sgt2 dan bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan :)

      moga bermanfaat untuk semua :)

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. VIT C SHAKLEE MMG TERBAEKKK.SY DA CUBA,KULIT PN SMKIN CANTIK N GLOW :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for sharing :)

      yup, vitamin c shaklee ialah vitamin c yang sgt cepat penyerapan dan bg effect yang sgt baik utk kulit dan immunisasi badan :)

      boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut dan order

      beeha 0127142284

      Delete
  6. Salam...no mnta share blh...info yg menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan :)

      moga bermanfaat untuk semua :)

      Delete
  7. Salam ape beza vit c shaklee yg chewable dgn yg sustained release ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan,

      vitamin c sustained release sebiji vitamin c mempunyai 500mg sedangkan chewable vitamin c hanya membekalkan 100mg bg setiap biji

      dan chewable perlu dikunyah sedangkan sustained reales di telan dengan air :)

      moga jawapan saya membantu
      jika puan mempunyai pertanyaan lanjut dan ingin order sila hubungi saya beeha 0127142284

      Delete
  8. Replies
    1. silakan :)

      moga bermanfaat untuk semua :)

      Delete
  9. Replies
    1. silakan :)

      moga bermanfaat untuk semua :)

      Delete
  10. saya pun nak share boleh..cantik blog awak...kemas dan padat

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan :)

      moga bermanfaat untuk semua :)

      Delete
  11. Nice blog..sy mohon share ye..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan :)

      moga bermanfaat untuk semua :)

      Delete
  12. salam akak.. saya mohon share ya maklumat ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan :)

      moga bermanfaat untuk semua :)

      Delete
  13. Replies
    1. silakan :)

      moga bermanfaat untuk semua :)

      Delete
  14. aslkm...kalau budak umo 10tahun bole tak ambil vitamin c tersebut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam

      boleh jika anak sudah pandai menelan dengan sendiri :)

      boleh hubungi saya untuk pertanyaan dan order ya :)

      Delete
  15. PROMOTION VITAMIN C WITH VITAMIN E!! TERBAIKKK!

    ReplyDelete

Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in