PROMOTION NOVEMBER : ALFALFA! bukan sekadar milk booster tp penyelesai masalah keintiman, keputihan dan masalah dalaman yg lain! TERHEBAT!

Assalamualaikum w.b.t..

bulan November dah masuk hari ke-4..saya suke bulan November sbb..besday saya dan beday hubby saya..ehehe..we all beza 2 hari aje..tp opkos lain tahun okeh!haha..ape pon, harapan saya bila bertambah usia, semestinya, mau bertambah amalan utk bekalan akhirat kelak..insyaAllah aminn..ok, tak nak borak2 kosong..seperti biasa, bulan baru, promotion baru..so nak announce new promotion products from shaklee..ape dia..jeng jeng..
YESS...ITS ALFALFA!

Korang semua mesti ade yang tak tahu menatang hape lah si Alfalfa ni kan. Sudahlah nama pon pelik, nak sebut pon payah. Tapi kalau korang nak tau, Alfalfa tu ialah satu perkataan dari bahasa arab yang bermaksud "Raja Segala Tumbuhan".


Sedikit informsi tentang ALFALFA :
ALFALFA ni bukan sahaja terkenal sebagai MILK BOOSTER, tapi ianya juga boleh digunakan seisi keluarga kerana fungsi-fungsi lain seperti;
♥ Mencuci hati, darah dan usus - Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
♥ Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
♥ Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
♥ Menyingkirkan lemak dan kolesterol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang Alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menterap kolesterol.
♥ Melawan tumor - Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel kanser dan membuang tumor.
♥ Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakkan penyakit.
♥ Mencegah / merawat artitis - Melegakan sakit artitis dan kesakitan.
Sumber dari : Buku Panduan Nutrisi SHAKLEE.
Secara ringkasnya, kebaikan alfalfa kepada lelaki dan perempuan :
1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan haria
n tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
5. Memberi kelegaan semasa haid
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan
buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
15. Memulihkan urat selepas bersalin
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit
19. Membuang angin dalam badan
20. sebagai Milk Booster


Ini testimoni tentang bagaimana Alfalfa merawat keputihan:

Nana dah consume Alfalfa Complex ni selama 2 bulan lebih. Iaitu sebulan sebelum perkahwinan nana tempoh hari. Actually, dulu nana ada mengalami masalah keputihan yang agak teruk. Segan jugak nak share. Tapi kalau ni boleh membantu semua wanita di luar sana why not kan? Dulu susah sikit la kalau nak solat sebab solat kita tak sah if ade keputihan sebab keputihan tu adalah najis. Bila pakai pantyliner pulak, keputihan akan semakin teruk. Dengan tarikh perkahwinan yang semakin hampir. Tensen gile beb. Nana pon mengadu la kat kawan nana si Mimi tu haa..Die la yang suggestkan nana amek Alfalfa Complex ni. nana pon cubela dengan harapan akan elok keputihan nana tu. Sehari nana amek dalam 10 biji alfalfa. And then, tak sampai seminggu nana dah rasa masalah keputihan nana semakin berkurang and nana dapat rasa yang rahim nana terasa sihat. Ayat vavavomm kan? but seriously, rasa macam ringan and sihat je kat area bawah pusat nana. Tak reti la nak explain cane. Korang cuba jela imagine ek. :D
So, Alfalfa sangat membantu dalam mengatasi masalah keputihan nana and menSAHkan solat nana. Why not kita cuba sedaya upaya menjaga kesempurnaan solat kita dengan baik. Betol tak?


itu baru testimoni alfalfa bantu selesaikan masalah keputihan...belom baca lg tentang kehebatan alfalfa sebagai milk booster, keintiman suami isteri, menyelesaikan masalah resdung, allergy, eczema dan juga bantu menyelesaikan masalah kesihatan yg lain seperti gout, dan menyelesaikan kebanyakan masalah dalaman wanita dan bantu dalam proses diet jugak tau!

Alfalfa ni didatangkan di dalam 2 saiz BOTOL iaitu Small and Large. Small ade 330 bijik manakala Large ade 700 biji..


BULAN NI ADE PROMO UNTUK ALFALFA OK. JANGAN TUNGGU SAMPAI AKHIR2 BULAN YE..SEBAB BIASANYA, BILA AKHR BULAN STOCK MEMAMG DAH KERINGG KAT BRANCH..SO..CEPAT..GRAB NOW..BELI 1 DAPAT HARGA PROMO JUGA..BELI 2 LEBIH WOOWWW..BELI 3, 4 HARGA WOWW WOOWW..BELI 5, 6, 7 MMG BERGANDA WOWWWW!! sori all..ehehe i mmg sukee ALFALFA..for many reasons..naturally and semestinya yg terbaik dari Shaklee :)


jika anda berminat, jom hubungi saya :)
Nabiha Yunos (beeha yunos)
ID : 858049
sms / whatsapp : 012-7142284
email : bee4211@yahoo.com




I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in