TESTIMONI mereka yang temui penawar dan jatuh cinta dengan SHAKLEE

Di bwh ni saya kongsikan feedback dan pengalaman yg dikongsikan oleh mereka di laman group tertutup utk customer2 kami..... Jom bacaaaaa. u all really make my day.... (ini hanya sebahagian daripada ratusan dan ribuan dan puluh ribuan yang lain)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Zamzalina Samsuddin
(customer MamaFaiz.COm)



Just utk share.kegembiraan saya...bleeding selama 6 bulan amat menakutkan saya..berkali2 jumpa doktor dan wat test Paepsmear..result Ok..negative dr kanser. tp darah tetap keluar sehingga nak solat pun terpaksa cuci dan tukar semua..sangat menguji kesabaran saya. Rupanya hormon saya tk stabil. Doktor gomen suggestkan utk saya cari suplement seperti EPO atau seumpamanya. Dalam masa yang sama saya mengidap ekzema yang menyebabkan lepuh kedua tapak tanga dan kaki ...boleh saya katakan 2011..dugaan bagi saya..kerja terjejas sebab selalu MC, buat kerja rumah terpaksa pakai sarung tangan begitu juga dekat ofis..sebab kulit mengering dan merekah...lepas tu berdarah..sakitnya Allah sahaja yang tahu..(nasib boss sporting support beli glove buat stok)badan pun lemah lesu..Suatu hari saya terbaca pasal Shakleee dari (Cery MamaFaiz ) lama juga ingin mencuba..akhinya tergerak juga hati utk try..tk kisah dah pasal harga..sebb kesihatan lebih utama..sama juga nilainya dgn beli shaklee..Saya cuba GLA + Meal shake + ESP + Nutriferon ..Alhamdulilah gerak hati saya benar..Allah dh tunjukan jalan utk selesaikan masalah saya..FREE dari bleeding dan ekzema semakin hilang ...hanya tinggal..parut2 sahaja..syukran Ya Allah.dan terima kasih Shaklee.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Adeline Ibrahim (dari customer menjadi pengedar)


ESP Terbaik!!. Produk makanan tambahan yang paling laris.Saya telah mencuba sendiri..Alhamdullilah..Bertenaga Walaupun Mengandung. Boley melakukan Kerja Rumah Tanpa Rasa penat~~ Mula2 Tak Perasan..Bila pikir2 balik..minggu lepas nak kemas rumah bukan main penat dgn pinggang yg sakit..tp setelah consume ESP dlm seminggu ni..Alhamdulillah..Mengemas+Memasak+Menyidai+Mengemop+Menyental takde pulak sakit2......


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Shieda Adha (Customer Pn Iffah)

 
dah 3 minggu try and sangat happy and berpuas hati dgn shaklee...
first sbb rasa badan jadi sihat and cergas eventhou dalam pantang x cukup tdo cuz layan baby yang crancky nangis siang malam..

2nd sbb milk production improved in term of quality and quantity... susu jadi lebih pekat (thanks to ESP) and i like the yellowish tinge of Vit B.Complex.. kalau awal2 dulu max dapat 20oz/day sekarang ni dapat 30-35oz.. yeay...

3rd sbb shaklee maintain kesihatan saya and baby.. kami baru pulang bercuti, dari kelantan-- muar-- KL-- kuantan--psr puteh (6 days journey) baby umo 40hari,... she remained well, x demam2 or kembung pon..same goes to me, lgsg x rase penat.. SHAKLEE mmg best!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hafsah Mardhiah (dari customer menjadi pengedar)


Just nk share.. saya sejak bersalin mmg sakit pinggang dan belakang.. start makan Ostematrix dh dkt sebulan.. 2bj sebelum tido..tp xrasa kesannya..sekit belakang masih sama.. plg terasa sakit bila bangun pagi, n bila nk bangun dr duduk.. 3 hari lepas, sakit pinggang menjadi2..smpai jalan rs cm nk terbongkok.. sbb sakit nk tegakkn badan. Lagi2 nk dukung baby sana sini.. So malamnya sebelum tidur cuba amek Ostematrix 4biji... wahhh..alhamdulillah, esoknya sakit pinggang dah berkurangan..mmg rasa cm MAGIC ;) So sape yg dh cuba oste, tp macam xnmpk perubahan, cuba try amek 4 biji plak.. n sape yg blum cuba Oste..mmg patut cuba ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lydzar Rusman (pengguna shaklee)

"Dah 3 minggu saya pakai Shaklee Prosante Revitalizing syampoo+Lightweight conditioner, alhamdulillah my scalp semakin berkurang. Kulit kepala tak rasa berminyak lagi malah rasa lebih bersih. Keadaan rambut juga semakin baik, kalau tak sebelum ni if after syampoo mesti rasa rambut terlalu kering je."..Sukeeeeeeee :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ahaa.. itu dia... tak perlu kata apa.. Senyum..tak perlu kata apa2.. senyum... pendek kata tak perlu saya beriya2 cerita.. Yang dah rasa je faham apa perasaan mereka di atas ni.. Lebih byk testimoni.. boleh refer di link ini



Feel free utk contact saya jika anda perlukan konsultasi. tapi yg membeli dari saya pasti akan mendapat konsultasi ekslusif beserta jadual pemakanan dan tips istimewa... .. dan konsultasi berterusan.. InsyaAllah.. dan yg pasti sepasti2nya.. ini bukan brand cap ayam atau tiada kualiti.. jadi jgn tawar menawar ya...harga yg diberikan adalah harga istimewa setimpal dgn kualiti barang..dan oh ya jgn sekali2 beli tanpa anda mendapatkan info yg berpatutan tentang vitamin yg anda beli dari pengedar anda.. :-)




Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut , boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Gastrik dan penawarnya - ESP bantu merawat gastrik

salam..selamat pagi..alhamdulillah, saya harap anda semua dlm mood yg sihat dan ceria..kali ni saya nak share testimoni dan info berkenaan gastrik..kebanyakkan org tua dan sebilangan besar org muda ade gastrik..apa itu gastrik? bagaimana gastrik bertindak? sebelom saya kongsikan info tentang gastrik, jom baca testimoni Huda Zainal yang menemui penawar Gastrik dengan Shaklee..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Testimonial ESP - Huda Zaiu
hari ni saya nak share testimoni diri sy sendiri sebagai pengguna esp shaklee...
untuk tujuan lain sebenarnya saya amalkan esp....tapi tak sangka plak dapat hilangkan gastrik sy..
Saya alami gastrik sejak di bangku sekolah lagi...teruk sangat.
saya selalu rasa mual n muntah muntah...selalu kembung perut,kerap sendawa akibat gastrik.macam macam ubat dah sy cuba untuk hilangkan gastrik..hingga la sy mencuba esp...tak sampai 2 minggu saya amalkan esp..Alhamdulillah gastrik sy dah beransur pulih...kini saya tidak lagi rasa mual n muntah muntah.teruja nak tunggu bulan ramadhan tahun depan...insyaAllah sy boleh puasa macam orang dah....sebab sebelum ni sy hanya puasa dalam setengah bulan jer..yang selebihnya saya tinggal dek kerana gastrik.kene lah banyak ganti puasa tiap tiap tahun..huhuhu.

Wah..saya sungguh teruja membacanya. Kalau nak tahu, Huda ni mula2 mencuba Shaklee dengan Set Skin care, kemudian mencuba Vitalea untuk ibunya... Lepas tu cuba Meal Shakes, ESP.. dan terus jatuh cinta dengan Shaklee. Sekarang dah jadi salah seorang pengedar Shaklee di Kemaman Terengganu. Menarik bila mengetahui pengalaman BEST huda sendiri bersama Shaklee ;)


Gastrik

Apa Gastrik ni sebenarnya? Dipetik daripada sini

Gastrik antara masalah sangat lazim dan secara umumnya ia boleh dibahagikan kepada 2 jenis iaitu gastritis (keradangan lapisan mukosa yang melapik dinding perut) dan ulser perut atau peptik pada lapisan sel yang lebih dalam (lebih teruk berbanding gastritis).

Biasanya apabila orang berkata mereka ada masalah gastrik, ia merujuk kepada keadaan pertama (gastritis).


Secara semula jadi, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik (dengan pH 1 hingga pH 2) yang berfungsi mencerna makanan. Asid ini kuat dan jika terkena tangan, kulit akan terkakis. Sel perut menghasilkan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) sebagai pelindung daripada kesan asid hidroklorik.

Pengeluaran atau rembesan asid hidroklorik berlaku apabila ada makanan untuk memulakan proses pencernaan dan gastrik berlaku apabila tiada keseimbangan antara kuantiti rembesan asid hidroklorik (terlalu banyak) dengan kekuatan lapisan pertahanan (menjadi lemah). Jika lapisan pertahanan ini menjadi lemah,ulser berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan.


Jika orang mengadu sakit perut ketika lapar, ia menandakan asid hidroklorik terlalu banyak dalam perut dan sebaliknya jika sakit perut selepas makan, ia mungkin menandakan masalah ulser perut kerana lapisan mukosa yang sudah lemah.

Tanda Gastrik

Tanda gastrik mudah dikesan kerana ia menyebabkan ketidakselesaan pada perut. Antara tandanya ialah :

* Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
* Rasa senak, berangin atau pedih
* Rasa tidak selesa
* Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan
* Rasa mual (loya) dan muntah
* Hilang selera makan
* Berat badan turun (pada peringkat teruk)

Jika sampai peringkat teruk, ulser perut menyebabkan pendarahan dan ia boleh dilihat dalam 2 bentuk iaitu :

* Najis menjadi hitam seperti tar
* Muntah mengandungi darah atau berwarna gelap seperti kopi


Siapa Yang Berisiko?

Gastrik adalah masalah sangat lazim dan boleh berlaku pada sesiapa saja. Secara umumnya lebih ramai lelaki mengalami masalah gastrik dengan nisbah 1.5 hingga 2 kali ganda berbanding wanita. Ia biasanya disebabkan gaya hidup dan faktor risiko seperti :

# Individu yang kerap mengambil ubat tahan sakit dalam tempoh lama seperti ubat anti keradangan bukan steroid (NSAID). Ini termasuk aspirin (yang diambil pesakit jantung untuk mencairkan darah)

Tempoh pengambilan ubat yang membolehkan seseorang mengalami gastrik berbeza antara individu kerana bagi orang yang sensitif, pengambilan selama beberapa minggu boleh menyebabkan masalah ini

# Merokok dan banyak minum minuman keras. Asap rokok dan alkohol boleh memberi kesan negatif dan mencederakan lapisan pertahanan (lapisan mukosa)


# Jangkitan bakteria Helikobakter pilori (H pilori). Bakteria ini berupaya melemahkan lapisan mukosa melalui 2 cara iaitu :

i) Bakteria H pilori menghasilkan enzim urase yang memecah atau menguraikan urea kepada ammonia. Ammonia ini bahan toksik yang boleh menjejaskan lapisan mukosa. Kehadiran banyak ammonia melemahkan lapisan pertahanan yang menyebabkan asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan mengakibatkan keradangan

ii) Bakteria H pilori mempunyai bentuk berpilin (berlingkar). Jadi ia boleh membuat lubang pada lapisan mukosa (seperti lubang cacing) yang akhirnya melemahkan lapisan pertahanan ini

# Individu yang banyak mengalami tekanan sama ada tekanan kerja, peribadi, sosial atau mendapat jangkitan kuman yang teruk juga lebih berisiko diserang masalah gastrik. Malah masalah gastrik juga kerap dikesan pada pesakit yang baru menjalani pembedahan besar kerana pembedahan juga adalah satu bentuk tekanan kepada badan.

# Individu yang suka mengambil ubat tradisional, terutama yang mengandungi akar kayu. Ia termasuk ubat tradisional Cina dan Melayu kerana kebanyakan ubat tradisional dicampur steroid supaya ia lebih berkesan dan mujarab.

Jom cuba Energizing Soy Protein..mana tahu ESP boleh membantu menceriakan hidup anda.. dan boleh juga mencuba Peppermint Ginger Plus untuk merawat Gastrik anda.


 


Shaklee Peppermint-Ginger Plus contains Peppermint and Ginger which have been used for their soothing effects on the stomach, as well as Fennel and Anise. Recent clinical studies indicate that supplementing the diet with Ginger may help maintain a calm stomach (Pengambilan halia dlm diet dpt membantu melegakan ketidakselesaan perut)

Functions of Peppermint and Ginger:
(1) Soothing effects on the stomach.

(2) As a digestive aid or to calm an upset stomach.

Source: Shaklee Product Guide

Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

testimoni Yati temui penawar - masalah susu badan sikit, sembelit, masalah berat badan, perut angin, kulit berjerawat, rambut gugur

Saya mmg suka baca kisah2 dan pengalaman mereka2 yg dah jatuh cinta dgn suplemen Shaklee... Majoriti customer disini adalah ibu menyusu, ibu hamil, ibu berpantang, ibu yang nak cantik, nak slim.. tak kurang gak yg masih single..(suplemen Shaklee utk semua.. jgn risauu..).. makanya pagi ni ada satu lagi kisah menarik dari Yati,seorang ibu menyusu yg ada masalah2 kesihatan yg lazim di alami oleh wanita... saya petik dari entrynya di blog beliau..Jom Baca

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hari ini sy nak kongsi testimoni sy sendiri after ambik produk Shaklee ni...sy agak terkilan coz lmbt tau psl produk ni, after hbis pntang baru tahu dan terus nk cuba..pada mulanya sy agak berat hati nk cuba sbb rs cam mhl sgt,tp bila fikirkan anak...Syakir Iman Az-zuhri bin Saifuldin.., sy sanggup wat pe sj...terus teruja nk try....;)supplement yang saya guna adalah Vitamin C + Vitalea + B complex + Alfalfa +ESP + Lecithin + Zinc

Oh yea..lupa nk gtau..problem sy adlh:

  • Berat badan naik 15kg semasa pregnt…ms pantang pun turun skit je…kwn2 lain semua dah kembali pd berat asal…mmg kecewa la ms tu…

  • Susu agak kurang,pam pon dpt setengah oz sj…rs sedih sgt sb teingin nak wat stok tuk baby tapi tak kesampaian…

  • Sembelit..ni mslh yg baru timbul after pantang..pada mulanye fikir mungkin sb masih fobia,lebih2 lg mmg banyak kena jahit…dah refer pd doctor pakar…tp msih ttp sm..pernah sampai nangis..hu3

  • Muka berjerawat…tapi bukan kata jerawat batu…tp jerawat yg kecik2 tu sentiasa ada di dahi,pipi, dagu…tukang picit jerawat adalah suami sy..kui3..

  • Perut sentiasa masuk angin…mmg sy ni kalau silap mkn perut akn jd kembung..ms 2-3 ari after bersalin..nurse dtg umah nk check perut,,dia agak terkejut bila tgk perut sy kembung…dan baby pon mestila kembung jgk sb hisap susu bdn kan???so..nurse xbg sy nyusukan Syakir Iman..ms tu sdh + geram…da ke nurse pon mcm tak galakkan breastfeeding???

  • Rambut sentiasa gugur…sblm mengandung pon mmg dah da mslh nie..

Bila set trial dah sampai 19hb Nov 2011…sy tekad nk istiqamah dlm mkn vitamin ni, if sblm ni sy suka jgk skip mkn ubt..hehehe..bila dah try,3-4 hari, kuantiti susu tetap sm, sy msj Hafsah…kononnya nk komen la tak de perubahan pon lps amik set ni…tp Hafsah byk bg sy nasihat…tq Hafsah..dan alhmdulillah..seminggu slps itu susu dah meriah....suami pon terkejut, family pon sm..semuanya terkejut bila sy dah boleh pam smpai 4oz..bangga sgt ms tu ;) terus msj Hafsah gtau khabar gembira ni…barulah sy sdr semua ni perlukan kesabaran..




Setelah 3 minggu guna set ni,sy try timbang…wow!!!dah 46kg…sblm ni 48-49kg je… dan yg terkini 1 Januari 2012..berat sy turun lagi…..44kg….pastu muka pon mmg dah licin (cik abe la yg perasan…sb dia kan tukang picit jerawat…kih3), sembelit pon dah tak de…suka sgt!!!alhamdlh…kembung pon dah hilang,mkn la pisang berangan ke..minum susu ke..kekacang ke..mmg dah tak kembung…

Dan yg paling penting susu dah blh wat stok..dah dpat pam sehingga 8-9oz utk sekali pam…(xkisah la org lain lg byk,tp sy dah bersyukur dgn rezki yg Allah bg nie) sy pon blh g keje dgn senang hati…baby pon cpt kenyang..dan skrg ni Syakir Iman Az-zuhri plg tembam di antara sepupu2 dia…pdhl dia la yg paling lmbt lahir ke dunia ini..;) 
Family sy pon scr tak langsng turut merasai kelebihan produk ini..untuk ma,saya syorkan Vitamin C + Vitalea + B complex + Ostematrix, adik saya pon sama (dia pernah jatuh dan tulang belakang dia retak) dan insyaAllah sy akan try Set Penjagaan Rambut pula slps ni…dan yg pasti semua produk akan sy cuba slps ini…
Inilah pengalaman manis sy dgn Shaklee..dah lama nk kongsi cerita ni,tp tak sempat…nsb baik la anak ibu tidur…blh ibu share testimony ni…dank pd anda…bila lagi????jom kita berSHAKLEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Shakleekan rumah anda dengan koleksi Shaklee..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bagaimana dengan anda??setiap cerita yang dikongsikan saya percaya akan menjadi sumber inspirasi dan penambah semnagat untuk anda di luar sana terutama bg ibu-ibu yang memperjuangkan penyususan ibu..mudah-mudahan apa jua ikhtiar yang kite cuba embawa manfaat dan moga diperkenankan apa jua usaha dan ikhtiar kite itu..


Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut , boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email saya di bee4211@yahoo.com
 




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in