Mighty 3 Gem - pilihan terbaik sarapan dan bersahur! kenyang dan bertenaga sepanjang hari!

salam hari minggu semua : )

alhamdulillah..dah masuk bulan syaaban..kejap aje masa kan..selamat beramal..bln depan dah bulan ramadhan..rindu nak menyambut ramadhan..sama2 kite doa agar kite diberi umur yg panjang dan kesihatan yang terbaik agar bulan ramadhan dapat kite sambut dengan penuh amalan..

atau jika anda mengalami situasi seperti di bawah :

- bimbang anak yg nak mula berpuasa tahun ini?
- anda ade masalah gastrik dan bimbang sering lapar walaupon baru kul 10 pg masa berpuasa?
- ade gastrik?
- sering keletihan masa bekerja?
- tak bertenaga dan mudah stress?
- kulit kusam?
- Mak ayah atau ahli keluarga mudah mengadu letih dan mudah lapar?
- Bimbang susu badan tak mencukupi masa bulan puasa?
- anda preggy dan bimbang dapat berpuasa ke tak sebab mudah rasa lapar?

mungkin ini yg anda cari..SET MIGHTY 3 GEM PROGRAMME membekalkan cukup nutrisi yang diperlukan oleh badan. lengkap dengan mineral dan vitamin yang diperlukan dalam kehidupan seharian. Pilihan sarapan dan bersahur yang lengkap bg memastikan badan kekal cergas, bertenaga dan kulit berseri dan awet muda :)

(klik gambar utk lebih besar image)

gabungan ketiga-tiga ini membekalkan cukup nutrisi dan berikan rasa kenyang yang berpanjangan di samping tenaga yang diperlukan seharian kala berpuasa..dan ianya merupakan pilihan sarapan yang berkhasiat..saya minum ketiga-tiga ni masa breakfast, mmg garenti kenyang dan segar sepanjang hari! best dan yummy sedap!!

pm me your shaklee independent distributor :

>> beeha yunos (ID : 858049)
>> 012-7142284
>> bee4211@yahoo.com
>> http://beeandyou.blogspot.com/


produk baru : Shaklee Joint Health Tablet dan Collagen Powder

Salam hujung minggu semua..lama tak update blog dengan product baru kan..masa saya ke National Conference Shaklee baru2 ni, mereka turut sama melancarkan 2 product baru iaitu Join Health Tablet dan Collagen Powder..kalau sebelom ni ramai yang dok tanya saya, product untuk orang tersayang  mereka yang selalu sakit sendi, haa..sekarang, selain Ostematrix yang penting dalam mengekalkan kalsium dalam badan, kini, dengan Joint Health Tablet sangat sesuai diambil bersama..manakala Collagen Powder pula bukan hanya utk awet muda sahaja tau tapi juga bagus utk mereka yang berumur dan ada sakit sendi kerana fungsi kolagen powder itu sendiri yang menyokong kesihatan tulang dan menguatkan sesendi..ok, tak mahu celoteh panjang, jom kite tgk sedikit info berkenaan 2 product baru ni..


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joint Health Tablet

Bagaimana ia berkesan?
Shaklee Advanced Joint health Tablet memberikan manfaat kepada sendi-sendi sihat dalam 3 cara:

1- Menyokong keselesaan sendi

Ekstrak Boswellia : 

-Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. 
- Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. ia menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

 
2- Bertindak sebagai kusyen

 Ekstrak jagung :

- Membantu mengekalkan tulang rawan
- Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi.
- Banyak kajian menunjukan supplement ekstrak jagung dapat menggalakan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksible. dan kajian mengesyorkan yang supplement ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa yang panjang.

3- memelihara tisu penyambung yang sihat

Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C merupakan nutrien terpenting dalam kesihatan sendi. ini kerana zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan dan struktur terhadap sendi.



Collagen powder

Shaklee Collagen Powder (1box:15sachets)

>>Terbukti berkesan dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
 
♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Kesan-kesan dan Faedah-faedah mengambil kolagen

1) Anti penuaan - Mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garisan halus yang kelihatan
2) menghidratkan - Melembabkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka
3) Mengembalikan keanjalan kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
4) Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
5) Menyubur - Menggalakan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar
6) Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
7) Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara
8) Faedah tambahan kolagen : Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. dan membantu mengekalkan otot mata supaya lembut.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
 anda teruja??memang TERUJA! sebabnya, ramai antara anda yang dah lama tunggu product kolagen kan..bila Shaklee melancarkan product kolagen nya di Malaysia, sure pengguna suppelemnt Shaklee khasnya yang dah tersenyum-senyum kan..apa taknya, Shaklee sentiasa selamat, natural dan berkesan..itu yang anda cari kan?dan semestinya Joint Health Tablet utk mengatasi masalah sendi ibu ayah tersayang kan?


 Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com atau PM saya di <Beeha Yunos>
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 

Shaklee National Conference...alhamdulillah..MORE TO ACHIEVE!TQ ALLAH!

Alhamdulillah..nak tulis entry ni tp asyik hold aje..sebab kesihatan tak mengizinkan..hari jumaat lepas saya ke KL kerana dijemput menghadiri conference dan sebagai penerima salah satu anugerah SHAKLEE'S STAR ACHIEVER..majlisnya hari sabtu pg tu..alhamdulillah..tak terucap dengan kata2..syukur atas apa yang Allah berikan..syukur Allah lorongkan saya ke dalam business ni..dan syukur Allah pertemukan saya dengan upline yang dah saya anggap mcm kakak sendiri - master shareeza yang byk guide dan group yang sangat banyak support saya sehingga ke hari ni..

dah..dah..jom tengok gambar-gambar sekitar majlis tu berlangsung..ecehh..mcm artis la plak..

first award sepanjang 7 bulan bersama Shaklee :))

dlm this award, mostly its our group member :))

bersama rakan2 dan master cery yg banyak beri support

insyaAllah, thn depan kite akan dtg dgn more awards to achieve! insyaAllah :)


syukur! belum pon setahun saya bersama group2 ini, tp banyak yang saya dah dapat..dan saya mencabar diri saya utk lebih berjaya dan lebih stabil dalam tempoh 12 bulan pertama saya join group ini..alhamdulillah skrg pendapatan sampingan saya ialah 4 angka cash back bonus dari Shaklee, insyaAllah akan dapat bertambah dari semasa ke semasa..saya percaya itu :) ..tak mustahil kan...kuncinya, terus dan terus berusaha, sabar dan yakin dengan apa jua yang kite buat dan berserah bertawakal pd Allah kerana Allah tempat kebergantungan kita dalam apa jua keadaan..insyaAllah segalanya akan dipermudahkan (^_______^)

.jika anda juga inginkan pendapatan sampingan, jangan risau..kami mempunyai support group yang sangat2 membantu dalam dunia business ini..sama ada anda hendak atau tidak sahaja..sama ada anda masih ingin menunggu atau anda mulakan langkah pertama dengan call saya dan join this special group business..semuanya anda tentukan :)

NAK JOIN group kami?? kecil tapak tangan, nyiru saya tadahkan :)))
boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com atau PM saya di <Beeha Yunos>

 


TESTIMONI BERGAMBAR SEBELUM DAN SELEPAS MENGAMBIL VITAMIN E - ANDA PASTI TERUJA!

Salam semua..masih dalam mood nak bercerita tentang Vitamin E a.k.a vitamin awet muda dan dikenali sebagai Vitamin Cinta Cintun..ehehee..dah dah..kali ni saya bawakan testimoni bergambar utk anda tengok sendiri pengalaman sebenar customer kami..testimoni ini di share dalam group exclusive kami di facebook..


Testimoni 1 : Pn. Aishah - After 1 month and 2 weeks menggunakan VIT E.. Ini lah hasilnya... Kulit rasa lebih flawless.. Sekarang ni dh stat guna vit e & vit c.. Alhamdulillah.. Hasil yg lebih positive.. Bekas jerawat dah makin hilang.. Thank you my dearie sis Nur Najmah Salleh for introducing me such an awesome product.. Dia yg perasan muka saya kusam dan tak berseri dan suggest ambil vit e... Tq tq :-) Mmg Vit e ni kene makan dgn konsisten... Saya tak pernah tinggal utk mkn vit E setiap hari.. Sekarang dh stat mkn vit E dan Vit C...



Testimoni 2 : Pn. Nurul Hidayah nk share jugak lah experience mengambil vit e + vit c. saya mula ambil bln 2. sbb jennifer lopez pn mkn vit e. nk cantik mcm dia jugak....huhuhuhu.... gbr belah kiri atas tu, masa blum ambil vit e. muka xbermaya, yg kiri bwh tu, dh start ambil vit e, yg belah kanan tu gbr terkini tanpa sbrg make up just pkai moisturizer jer kt muka. thanks to Iffah Anuar sbb suggest utk akak ambil vit e shaklee ni.

-----------------------------------------------

haaa...tu diaaa...best kan..saya teruja..anda bagaimana??tak kan sikit pon tak teruja kan kan..dan ni haa..saya nak share sket..jangan ingat supplement bole buat makan jek..ni siap leh wat masker..makan supplement supaya bertindak secara dalaman, masker secara luaran..mmg gojezz uollsss..ehehee perkongsian dari Fai..tq Fai laling for perkongsian ni..muahhh...

Sebelum tidur
Sapu sebiji vitamin E sebelum tidur (untuk muka Fai, sebiji vitamin E tu boleh guna untuk 4-5 hari)
Caranya, vitamin E tu cucuk dgn jarum dan picit perlahan-lahan sampai keluar minyak vitamin E dan sapu keseluruh muka nipis2.
Pagi 
Sapu muka dgn plain yogurt dan biarkan selama 5-10min... Memang best..! Fai campur yogurt tu dgn sesudu kecil ESP. Tepek kat muka sampai rasa kulit muka menegang (sampai yogurt tu kering). Besttt sangat masa ni, kalah masker yg kte dok tepek mcm topeng tu... Lepas dah kering tu terus basuh dgn pencuci muka. Memang lembut jer rasa kulit... Hihi..
 
ni la yogurt yg Fai guna :)



rupa dalamnya mcm ni la, memang cair..



campur dgn 1 sudu kecil ESP
 
lepas mix dengan ESP, jadi mcm kekuningan
bgn pagi..kesannye, kulit rasa GEBUSSS jek.. (kak bee wajib try ni  fai!..)
tp jgn korang guna supplement semberono lak ye....hanya supplement yg natural+safe+tanpa silica aje yg sesuai utk buat masker..haaa...kang pakai mane2 makjun kalau buat masker, tetiba bgn jd lain saya tak jamin ye..ehehee..saya dan kami di euphoria semestinya mengutamakan yang terbaik+100% natural dan yang terbukti berkesan..lebih2 lg ESP yg mmg SUPER HOT dan SUPER LARIS ni..jom..ape lg..pakat2 men-chantek kan diri utk diri sendiri dan yang tersyg..saya sudah pon memulakannya..anda?bila lg??jgn tggu lama2..jom order skrg!


Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com atau PM saya di <Beeha Yunos>
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Menarik di bulan Jun - Vitamin E sebagai vitamin awet muda dan vitamin Cinta!

salam semua..bulan 6 dah masuk 6hb dah...sebelom dok melalut, arini nak bagitahu semua..haaa..semestinya setiap bulan anda ternanti-nantikan ape ye yang tengah offer kat Shaklee bulan ni??Nak tahu apa yang menarik bulan ni? Shaklee (M) Sdn Bhd menawarkan tawaran menarik Vita E Complex Jadi anda2 yg memang penggemar setia Vita E Complex memang bertuah dan teruja ..betul tak?....anda tak tahu khasiat vitamin E??jom baca dan dapatkan nya..rugi wooo kalau tak grab!
(sumber : blog kak cery)
Khasiat Vitamin E
  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu,
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
  • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat,
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
  • Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.
Info tambahan :Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.(source:Aula)

ketahui - 7 Rahsia kenapa wanita perlukan Vita E Complex ni

  1. Vitamin E membuatkan anda nampak muda, Vitamin E melambatkan proses penuaan.
  2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan
  4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
  5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka
  6. Pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap di aerola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  7. vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.

DAN TAHUKAH ANDA Pengambilan vitamin E dikatakan membantu wajah kita kelihatan muda. Ini kerana vitamin E membantu melambatkan proses penuaan. Tapi ada byk vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu? Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik. Apa hasilnya jika konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti? Jika anda konsisten dalam 14 hari, akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang.... 
Selain bagus untuk kulit, jika anda konsisten mengamalkannya, ia bagus utk anti penuaan, bantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola.
saya dah pilih Vitamin E yang saya suka..tentunya Vita-E complex dari Shaklee . Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium...anda..bagaimana?
 Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email ke bee4211@yahoo.com atau PM saya di <Beeha Yunos>
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


SYUKUR dengan nikmat Allah


Alhamdulillah! tak perlu kata ape2..syukur dan sentiasa bersyukur atas nikmat Allah! 


Syukur dan nikmat berasal dari bahasa Arab. Kata syukur berterima kasih, sedangkan kata nikmat artinya Pemberian, Anugerah, Enak, Lazat.

Mensyukuri nikmat Allah SWT, maksudnya berterima kasih kepada-Nya dengan cara mengingat atau menyebut nikmat dan mengagungkan-Nya.

Seluruh nikmat yang kita rasakan ini datangnya dari Allah subhanahu wata'ala.  Allah berfirman :

                                                                                                                          وَمَا بِكُمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّهِ
 "Dan apa saja nikmat yang ada pada kamu, maka dari Allah lah (datangnya)." (An Nahl: 53)


                                                                              وَآتَاكُمْ مِنْ كُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لا تُحْصُوهَا
"Dan Dia telah memberikan kepadamu (keperluanmu) dari segala apa yang kamu mohonkan kepadanya. Dan jika kamu menghitung nikmat Allah, tidaklah dapat kamu menghinggakannya. (QS. Ibrahim : 34)

Kerana itu, tepatlah jika Allah SWT, mewajibkan kepada setiap individu manusia untuk bersyukur kepada-Nya, Allah berfirman :

                                                                                                   فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُوا لِي وَلا تَكْفُرُونِ
Karena itu ingatlah kamu kepada-Ku, niscaya Aku ingat pula kepada-Mu dan bersyukurlah kepada-Ku, dan janganlah kamu mengingkari (nikmat)-Ku (QS. Al- Baqarah :152).
                                                                                                     
Sudah seharusnya kita sebagai hamba bersyukur dengan nikmat yang diberikan Allah kepada kita. Mulai dalam kandungan ibu sampai menjadi manusia yang bisa berpikir hingga kembali pada-Nya adalah nikmat Allah yang tidak terhingga. Mulai dari kesenangan hidup, rezeki, dan kasih sayangnya yang tak pernah putus.

                                                                   وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لأزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ
 "Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanmu memaklumkan, 'Sesungguhnya, jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu. Dan, jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), sesungguhnya azab-Ku sangat pedih'.'' (QS Ibrahim : 7).

 ”Wahai Tuhanku, bimbinglah aku untuk selalu bersyukur atas kenikmatan yang Engkau berikan kepadaku ,juga kepada kedua orang tuaku dan agar aku melakukan amal yang Engkau redhai dan masukkanlah aku dengan rahmat-Mu bersama hamba-hamba-Mu yang saleh.”


                                                                                                                                     فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَان

“Maka nikmat Tuhan kamu manakah yang kamu dustakan?” (Ar-Rahman : 13)




sama-sama kite renungkan ye..moga ilmu yg sedikit bawa manfaat utk kite bersama.. :)
 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in