8 panduan memilih kolagen yg terbaik..anda mesti kena tahu!

Assalamualaikum..selamat hari raya to all readers, kekawan yg singgah di blog saya ni..mcm mane hari raya korang? sambut dengan kesyukuran..mudah2an beroleh keberkatan dan nikmat yang berpanjangan..hmm raya tetap raya tp..mcm biasa saya balik raya dengan hangkut segala supplement.. alhamdulillah..ramai yg sedar kepentingan kesihatan nowadays..so, yg paling laku lg2 musim raya (musim makan bykk) ialah antaranya - Lecithin (bakar lelemak), herb lax (detoks, buang toksin dan lancarkan pembuagan), alfalfa (detoks, allergy, resdung, keintiman, penyusuan, masalah keputihan etc), nutriferon (immun booster), performance drink (mencegah dehydrasi, kekalkan tenaga-lagi2 travel jauh dan makan byk masa musim raya), ESP soy protin (glamour, HOT product as usual - utk kecantikan, keanjalan dan kesihatan) dannnn..ade lg satu yg sgt2 glamour..since bulan pose lg..ape dia??Collagen Powder laa... haaa...so entry kali ni mmg saya nak cite tentang collagen powder ni lg..sebelum tu iklan skit...Collagen Powder - produk terbaru shaklee..terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)..

Okey...tapi harini saya nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik... (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak [sumber: Aula] via mamacery 
  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin
____________________
Alhamdulillah.. kolagen pilihan hati saya cukup syarat panduan... dan ianya terbaikk..ni dia..Shaklee Collagen POwder
http://3.bp.blogspot.com/-8yyrfE9Rwv0/UBSeSPfE48I/AAAAAAAADxY/_jX7yC6qbTo/s1600/7996_10150951147388050_958143249_n.jpg
Saya dah pon start dengan kotak yg pertama mggu lepas..tak sabar tgk hasilnya..* wink wink * (ni sume sebab customer yg dok bg testi positipppp sepanjang ambik collagen) ehhee..sebenarnye dah 4 kali saya beli collagen utk diri sendiri tp tak sempat saya bukak sure kena sambar zass oleh customer2 masa bulan pose aritu..sume pakat2 nak cantik dan gojez..dan semestinya harganya jauh lebih rendah berbanding collagen lain di pasaran dan semestinya 100% selamat, natural dan berkesan..sooo..ape lg??berminat??jom hubungi saya :) 
 
Nabiha Yunos (beeha yunos)
ID : 858049
sms / whatsapp : 012-7142284
email : bee4211@yahoo.com

TESTIMONI - SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Assalamualaikum..selamat pg utk semua..alhamdulillah..minggu baru, hari baru..masih dlm bulan ramadhan..cam ne puasa anda semua? saya doakan anda dpt menjalani ibadah puasa dengan kesihatan terbaik dan dpt beramal sebanyak yang boleh utk merebut fadhilat besar ramadhan..saya?alhamdulillah..lg2 puasa tahun ni saya mmg continuosly makan supplement..dan antara yg wajib masa sahur ialah ESP + Melashakes + Performance drink (Mighty 3 gem set)..superb!best..sedap dan alhamdulillah maintain tenaga dan tak lapar pon and my gastrik tak kunjung tiba sepanjang ramadhan kali ni..syukur..

eh, saya bukan nak cite pasal set Mighty 3 Gem ni..tp saya nak cite tentang satu product yg hangatt sekarang..jeng3..Shaklee Collagen Powder..yeahh..since dilancarkan awal tahun aritu, alhamdulillah ramai yg berebut2 nak dapatkannya..hari tu saya dah kongsikan kebaikan Collagen Powder ni di-sini<<-- so now, nak kongsi beberapa testimoni dari rakan2 yang dah try..credit to Fai

Ni bukan overclaim ye... Semua ni hanyalah perkongsian dari customer dan kawan2 yang dah mencubanya... Cuba dulu, baru tau kesannya mcm mana. Hehe...


credit


credit



credit


credit



credit




Teruja tak??? Besttt kan??? Masih sempat lg nak ber-kolagen before raya ni..best..saya baru start last 2 weeks..alhamdulillah..perubahannya??mmg marvellous...tak perlu cucuk2 vitamin c or cucuk2 tang sana sini..pilihan saya, supplement yg 100% natural, selamat dan berkesan..pilihan anda bagaimana??

Berminat??Hubungi saya :



Beeha Yunos (ID : 858049)
Shaklee Independent Distributor
HP: 012-7142284
Email: bee4211@yahoo.com
Fb Page : BeeLittleShoppe
 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in