3 Langkah untuk memelihara SENDI yang KUAT, FLEXSIBEL & BEBAS BERGERAK..JOM DAPATKAN PADA BULAN PROMO INI!!

assalamualaikum..dlm mggu2 terakhir bulan January ni, saya nak refresh balik entry pasal ADVANCE JOINT HEALTH TABLET (AJT) ni sbb xmo korang terlepass nak grab promo best bulan Jan ni..sbb rata2 customer saya yg ambik Advance Joint Tablet ni masa last month, bila tau aje bulan ni promo ni, diorg bukan setakat grab 1 botol malah ade yg grab sampai 3 botol! mmg best..kesihatan mak ayah mmg tak dpt dijual beli kan kan...Jom baca mcm mane 3 langkah utk mengekalkan memelihara SENDI yang KUAT, FLEXSIBEL & BEBAS BERGERAK..

Langkah 1 : 
Shaklee Advanced Joint Health ~ Membantu mengekalkan tulang rawan yang sihat. 



Memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara:
  • (1) Menyokong keselesaan sendi dgn Ekstrak Boswellia
  • (2) Meningkatkna kesan kusyen dgn Ekstrak jagung
  • (3) Memelihara tisu Penyambung yang sihat dgn Vitamin C , Zink, Tembaga dan Mangan

Langkah 2 :
Shaklee Omega Guard ~ Mengurangkan inflamasi. 

Omega bertindak :

  • (1) Melambatkan degradasi tulang rawan
  • (2) Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi - mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
  • (3) Bertindak sebagai pelincir – membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit

Langkah 3 : 
Shaklee OsteoMatrix @ Kalsium ~ Mengekalkan Sel Tulang yang Sihat. 

OsteoMatrix Lebih daripada kalsium sebab 
  • (1) Kalsium, 1,000mg - Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap
  • (2) Magnesium, 400mg - Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
  • (3) Vitamin D, 400IU - Merangsangkan penyerapan kalsium
  • (4) Boron - Bantu dalam metabolisma tulang
  • (5) Mangan, tembaga & zink - Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

mcm biasa, kasi testimoni sket laa ye.. (sila klik gambar utk lebih jelas)





JANGAN KETINGGALAN UTK MENDAPATKAN KETIGA-TIGA PRODUCT INI UTK KESIHATAN SENDI, TULANG ANDA DAN UTK BONDA DAN AYAHANDA TERSYG! DENGAN JAMINAN KESAN SEAWAL 5 HARI PENGGUNAAN, MEMANG BERBEZA DENGAN YG PERNAH ANDA CUBA! 

>> Shaklee menawarkan Jaminan 100% Selamat, Natural dan berkesan utk semua product supplementnya..ape tunggu lagi??

p/s : promo Advance Joint Tablet ini hanya sah utk bulan January ini shj ye..JANGAN KETINGGALAN!

lebih banyak cerita tentang Shaklee Advanced Joint Health Tablet, sila klik << sini >>


Berminat? ade ape2 pertanyaan, sila hubungi saya ye..



JANGAN Pandang REMEH masalah KEPUTIHAN! Kenali ALFALFA dan Khasiatnya!


Adakah anda mengalami masalah berikut :
  • Kegatalan pada kemaluan?
  • Selalu keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
  • Ketidakselesaan apabila “bersama” suami?
  • Terpaksa memakai ‘panty-liner’ tiap-tiap hari?

Jangan Anggap Remeh



Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Tetapi saya silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu...
Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.

Gambar Diatas Menunjukkan Contoh Faraj yang dijangkiti kulat

Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.

Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita. Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.
Rajah diatas menunjukan bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj.

Vitamin Shaklee dapat membantu?

Apa kata yang dah cuba Alfalfa & Vitamin E

apa kata Dilla?


1) Sejak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra.Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang. Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.

3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
________________________________________________________

Apa Khasiat Alfalfa?



>> antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita:

♥ Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
♥ Melegakan sakit sendi dan belakang.
♥ Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
♥ Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
♥ Merawat arthitis
♥ Bagus untuk elergi dan ekzema
♥ Merawat asthma
♥ Mencuci usus bagi membuang toksik
♥ Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
♥ Meneutralkan asid dalam badan
♥ Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
♥ Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
♥ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
♥ Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
♥ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
♥ Meningkatkan stamina seorang suami
♥ Melegakan sembelit
♥ Membuang angin dalam badan
♥ merawat gout
♥ keintiman
♥ MILK BOOSTER

Apakah set yang mengandungi ALFALFA ini?

utk Slimming Bajet : Herblax + Lecithin + Alfalfa
utk Keintiman suami isteri : Vitamin E + Alfalfa 
utk BF mommy / Penyusuan : Vitalea + B-compex + Vitamin C + ALFALFA or Vitalea + Alfalfa + ESP
utk Resdung, alahan, eczema : B-complex + Vitamin C + Alfalfa
utk Wanita gojez: Vitamin E + ALFALFA+GLA complex
utk kulit cantik / atasi masalah jerawat : Vitamin E + Alfalfa + Vitamin c + GLA Complex+ Zinc
utk kesuburan / ingin hamil : Zinc + Alfalfa + GLA complex
utk melancarkan buang toksin : Alfalfa + herb lax
♥ utk Gout : Alfalfa + Omega

* macam biasa, setiap supplement yg di ambil, saya amat2 suggest u all ambik sekali dengan ESP soy protin sebab, ianya ASAS, dan bantu percepatkan penyerapan lain2 supplement yang kita ambik..mmg berbeza individu yang hanya ambik supplement TANPA ESP berbanding mereka yang mengambil ESP BERSAMA supplement2 lain..berbeza yang mcm mana?? anda kena alami sendiri kesannya ^__^


Shaklee turut menyarankan wanita dari pelbagai umur mengambil alfalfa sebagai salah satu supplement yg mesti ada..tgk tuu..set utk wanita gojez yg di suggest oleh Shaklee sendiri


AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE

anda ade permasalah wanita? atau ape sahaja pertanyaan tentang Raja segala tumbuhan (ALFALFA) INI? Jom hubungi saya ok :)



17 TIPS UTK LEBIH CERIA DAN POSITIVE! JOMM FOLLOW!!


Assalamualaikum..salam jumaat...Jom baca 17 TIPS sempoi-sempoi belaka untuk menjalani hidup dgn lebih ceria ~ ~ ;)
1. Set a Goal for yourself 
2. Smile as often as you can (SENYUMlah sebanyak mungkin )
3. Share your happiness 
4. Be ready to help “people” 
5. Be childish- sometimes you need to be childish utk sentiasa positive dan ceria!
6. Learn to live in harmony with different people 
7. Keep your humor 
8. Do not be afraid under difficult situations
9. Forgive, Yes, Forgive 
10. Cherish real friendship 
11. Be cooperative and enjoy team work - apa yang penting - KERJASAMA!
12. Do not ignore your loved one (JANGAN ABAIKAN yang tersayang)

13. Be confident 
14. Spoil yourself occationally (Manjakan dirimu bila perlu) - TIME FOR REWARDSSSS!!
15. Do you favorite internet thing at least at lunch in the office 
16. Be brave and try new things
17. Do not take money too seriously (Jangan jbuat sesuatu hanya bersandarkan WANG semata2..cuba ubah niat..buat sesuatu yg kite suka, bantu org lain, inshaAllah money will followww)
SEMOGA ANDA DAN SAYA CERIA-CERIA SELALU !!! :)
HAVE A NICE DAY AHEADDDD!!!

KENALPASTI JENIS SENDI YG SIHAT DAN TIDAK SIHAT SERTA NUTRIEN UTK SESENDI ANDA!


Assalamualaikum.....sementara promosi ADVANCE JOINT HEALTH TABLET masih berlangsung bulan ni, saya nak bawa anda mengenali sendi yang sihat dan yang bermasalah..(credit

Pernahkah anda mengalami ketidakselesaan sendi atau sakit sendi...Mengikut kajian, 1 daripada  5 orang rakyat Malaysia akan menghidap arthritis. Adakah anda juga berisiko menghidap sakit sendi ini...Penuaan, penggunaan berlebihan dan gemuk merupakan faktor2 yg boleh menyebabkan sendi yang tidak sihat.

Cuba kita lihat bagaimana rupa bentuk dan ciri2 sendi yang sihat.

SENDI YANG SIHAT

Komponen2 penting pada sendi kita adalah TULANG RAWAN, BENDALIR SINOVIA,TENDON & LIGAMEN……Jom kita tgk fungsi bg setiap komponen…..




TULANG RAWAN

·         Bertindak sebgai kusyen, sebagai pelindung terhadap sendi

·         Membenarkan tulang2 untuk menggeluncur di atas satu sama lain

BENDALIR SINOVIA

·         Sebagai pelincir dalam sendi

·         Memberi khasiat keada tulang rawan

TENDON

·         Struktur berserat yg menghubungkan otot pd struktur tulang

LIGAMEN

·         Serat yg fleksibel yg mengikat tuang bersama-sama


SENDI YANG TIDAK SIHAT

Antara penyakit atau masalah yang menyerang sendi :


Arthritis
Arthitis atau juga dipanggil radang sendi terbahagi kepada 2 jenis iaitu:


1.      Rheumatoid arthritis (RA) 
  • Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif, menyebabkab bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir. 
  • Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu penghidap RA

2.       Osteoarthritis (OA) 
       Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain.
       Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan. 
Seliuh
       Kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi.
       Bila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi  menjadi sakit dan bengkak. 


Tendinitis
       Keradangan, kegatalan & bengkak pada tendon.
       Tendon hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan. 
 

Adakah anda mengalami masalah tersebut di atas. kenalpasti samada sendi anda sihat atau tidak. Adakah anda sering rasa tegang, lenguh, bengkak, sakit dan berkeriut. Jika anda mengalami simptom2 tersebut…Awas!!!!sendi anda mengalami masalah…

NUTRIEN UNTUK SENDI YANG SIHAT

Glukosamina - Blok pembinaan utama dalam membina tulang rawan dan bendalir sinovia
Vitamin C - Menghalang kerosakan radikal bebas yang ditemui dalam bendalir sendi pesakit RA & sendi yang radang.
Omega 3 - Sebagai agen anti-inflamasi dalam sendi
Kalsium &mineral - Penting dalam membina sel tulang yang sihat 

SHAKLEE ada menawarkan Set untuk sendi yg mempunyai ke empat2 jenis nutrien tersebut...


Glukosamina  & Vitamin C)

Omega Guard (
Omega 3
)

Kalsium & Mineral)


Pesanan: SPECIAL PRICE untuk SET untuk SENDI sepanjang bulan ini!!!!!!


berminat?? jangan tunggu lg..SPECIAL PRICE for these set tau! ape laa sangat harga utk ketiga-tiga supplement ini berbanding kesihatan kita dan ibu ayah kita kan?? jangan fikir2, jom pm sekarang sementara promotion JOINT HEALTH TABLET masih berlangsung bulan Januari ini!

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

ANEMIA SEMASA HAMIL..EFFECT HB RENDAH PADA BAYI DLM KANDUNGAN DAN PREGGY MOMMY!! please be super alert!!

assalamualaikum..kalau semalam saya cerita pasal kekurangan zat besi khusus pd wanita hamil, hari ni saya nak berkongsi plak cerita kenapa sangat2 penting zat besi supaya hb preggy mommy stabil..jommm..article ni saya dpt masa blogwalking..di blog seorang doctor >>disini<<..so, preggy mommy, please be extra alert ye..bukan setakat makan asid folic dan minum susu dah cukup..

*************************************************************


arini nk cerita sket pasal anemia aka kekurangan darah merah atau hemoglobin(Hb) yg selalu berlaku pd wanita hamil... sepanjang pengalaman saya menjadi seorang doktor, memang sgt2 ramai ibu2 kite yg mengalami masalah ini....tetapi ramai yg tidak tahu kepentingan mengekalkan paras Hb yg baik(>11g/dl) semasa mengandung, betul x??patient sy pun rmi xtau..tetapi bila ade kesempatan sy akan explain pd mrk satu persatu supaya ada kesedaran dlm diri untuk berusaha menaikkan paras Hb...

sbnrnya kebanyakan ibu mengandung mengalami kekurangan zat besi yg sgt penting untuk pembentukan Hb ini....dan kekurangan itu berpunca dr NUTRIEN seharian yg diambil yg kurang mengandungi zat besi.

APA KEPENTINGAN HEMOGLOBIN SEMASA HAMIL?

Ia penting untuk perkembangan bayi mengikut jangkamasa kandungan.

1. Kandungan kurang dari 5 bln (<20 minggu)
Pada masa ini bayi sedang melalui proses organogenesis i.e pembentukan organ2 seperti kepala, tangan, kaki, jantung, otak, dan anggota2 lain. Jika darah kurang pekat (<11g/dl), jika jantung tidak terbentuk dgn sempurna, bayi akan gugur. Jika jantung dpt dibentuk tetapi darah terlampau cair bayi mungkin hidup tetapi cacat(eg. tiada kaki & tangan dgn sempurna). Jika bayi sempurna sifat tetapi darah cair akan melambatkan pembentukan otak bayi, mungkin bayi akan selamat di lahirkan tetapi kurang pandai.

2. Kandungan 5 bulan ke 7 bulan (20-28minggu)
Ketika ini bayi kita telah sempurna pembentukan sifat dan anggota badan tetapi jika Hb terlalu kurang bayi tidak dapat berdenyut dengan baik dan akhirnya bayi boleh mati dalam kandungan.

3. Kandungan 7 bulan ke atas(28-40 minggu)
Sifat bayi telah sempurna dlm usia begini tetapi jantung bayi masih bergantung pada kepekatan darah (Hb). Jika Hb terlalu cair/rendah (<9g/dl), jantung tidak kuat dan ada risiko untuk bayi mati dalam kandungan. jika jantung mampu bertahan tetapi anggota badan lain dapat sedikit, bayi akan lebih kecil saiznya tetapi mungkin selamat dilahirkan.

Itu semua masalah untuk bayi...bagaimana pula kesannya pada ibu??

Jika Hb kurang, ibu akan cepat berasa letih, kadang2 akan mengalami sesak nafas, pening2 dan rasa nak pitam, jantung bergerak laju/rs berdebar2(palpitation)
Jika semasa mengandung atau semasa bersalin ada kehilangan darah, darah akan bertambah cair dan ini boleh membawa kepada kerosakan jantung, paru2, buah pinggang dan boleh membawa maut.

APAKAH CARA TERBAIK UNTUK MENINGKATKAN PARAS HEMOGLOBIN DLM DARAH?

Tips 1 :
--> makan hati ayam setiap hari samada goreng atau masak mengikut kesukaan

Tips 2 :
--> makan makanan laut, kerang, ikan bilis- boleh juga tetapi tidak secepat makan hati ayam untuk naikkan Hb

Tips 3 :
--> Makan pil/vitamin tambah darah(yg doktor selalu bagi tu) mengikut ape yg ditetapkan..perlu makan hari2...kenapa? sbb Hb akan bertambah 1g/dl jika kita makan vitamin selama 10-14 hari secara berterusan..

Tips 4 :
--> Jgn makan pil tambah darah dengan air susu (eg. teh susu, kopi susu etc) kerana ia akan mengurangkan penyerapan vitamin tersebut...(nanti penat2 jer kt makan tp rupanya x diserap dgn baik, Hb pun xnaik)

PESANAN : 
MAKANLAH VITAMIN DGN BETUL HARI2, insyaallah Hb(kepekatan darah) ibu2 sekalin akan naik dgn cepat....

Dalam kebanyakan kes, doktor mengesyorkan pil zat besi tambahan untuk merawat anemia.
Disebabkan kepentingan zat besi dalam diet harian, multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi telah diformulasikan oleh Shaklee iaitu Vitalea. Kebanyakan set kesihatan yang kami sediakan juga mengandungi vitalea kerana dapat meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. Kesannya, badan lebih bertenaga..cergas dan tidak lagi mengalami keletihan atau kelesuan yang melampau.
vitalea_multivitamin
Vita-Lea® Iron Formula
Multivitamin & Multimineral
Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:
Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*


Dari segi makanan tambahan, Shaklee mengesyorkan pengambilan Vitalea utk mengatasi Hb rendah...


Apa yang uniknya Vitalea shaklee???

•Tablet disaluti spirulina, sangat larut dalam air dan mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan maximum di usus kecil
•The best multivitamin dlm public interest thn 2000. 
•Ujian klinikal menunjukkan pengambilan vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sbnyk 65%
•Disokong oleh 7 kajian klinikal
•Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel2 baru
•Menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan potensi produk..

tolong jangan ambik mudah perkara ni..sebab kebanyakan ibu2 hamil tak nak ambik multivitamin atau obimin masa hamil sebab mereka takut bayi mereka terlampau besar atau mereka akan jadi gemuk..tolonglah ye ibu-ibu..itu mentaliti yang sangat salah..kalau anda tidak mahu fikirkan tentang diri anda, fikirkan lah tentang bayi yang anda kandungkan..berikan mereka khasiat yang terbaik supaya tumbesaran mereka sempurna..
berminat tapi masih ragu-ragu?? jom hubungi saya untuk saya bg penerangan lebih terpeinci..
 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in