RAHSIA PROTIN CINCH SHAKE : MENGENYANGKAN dan KEMBALIKAN KEANJALAN OTOT DAN KULIT! minuman WAJIB untuk mereka yang nak TURUNKAN BERAT BADAN!



assalamualaikum..

alhamdulillah, hari yang super bz..dari pg..ni baru sempat mengetuk keyboard lg..bukan apa..biasanya hujung bulan camni memang masa agak terhad,,semua pakat2 tak nak terlepas promotion COLLAGEN DAN MEALSHAKE yang dah nak tamat..

gambar dari en google

tgk gambar ni..saje nak bagi TAKOT..tgk ni! haaaa..takot takkk...wanita adalah insan palinggg istimewaaa..melahirkan ramai umat Muhammad di dunia ni..dan banyak pengorbanan wanita..ye tak..tgk gambar tu..memang menjadi lumrah..lepas bersalin otot banyak yang kendur dan kulit mula menggelebeh..lagi-lagi bila bersalin di umur yang sedikit tua (30 tahun dan ke atas)..risiko berat susah nak turun dan badan menjadi geleber sangat tinggi sebab di usia 30 ke atas metabolisme semakin rendah dan proses nak turunkan berat jadi sukar berbanding masa umur 20-an..

kalau semalam saya share kebaikan cinch energy tea, hari ni saya nak share minuman ajaib ke-2 yang saya minum..jeng jeng..banyak betul air ajaib saya ye tak? hehee dan yang bestnya..antara salah satu tips saya dapat turun berat dari lepas bersalin ialah dengan konsisten ambik minuman ni..haaa..nak tau ape dia?? meh saya tunjuk meh..
CINCH SHAKE - 3 PERISA : CHOCHLATE, VANILLA DAN CAFFE LATTE

Mengurangkan berat badan menjadi semakin sukar walaupun ia nampak mudah. Dan sebab itulah, SHAKLEE yang telah berpengalaman selama lebih 50 tahun dalam bidang nutrisi menjadikannya suatu yang lebih MUDAH & SELAMAT dengan CINCH SHAKE MIX.

apa manfaat CINCH SHAKE ni?
  • Memberikan rase kenyang berjam-jam lamanya
  • Mengurangkan selera makan bagi anda yg tak boleh control nafsu makan
  • Menberi tenaga berpanjangan so anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
  • Meningkatan metabolisme badan
  • Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
  • Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit 
  • Menghilangkan lemak yg berlebihan dan mengurangkan inci pada badan


kelebihan CINCH SHAKE berbanding minuman diet yang lain??
  • CINCH SHAKE MIX mengandungi leucine yang merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu. Ujian klinikal yang telah dibuat ke atas formula leucine telah menunjukkan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass).
  • Mereka yang telah menjalani program ini telah kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka.  Ini bermakna, walaupun anda sudah mendapat berat yang ideal, KULIT DAN OTOT ANDA TIDAK AKAN MENGGELEBER
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO
Apa maksud Leucine?

Leucine adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ini ialah, ia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam dan buat kerja berat. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.


Untuk Setiap Hidangan Shaklee Cinch, Anda Akan Mendapat :
*24 gram protein.
*24 jenis vitamin dan mineral penting.
*6 gram serat larut.

Protein adalah amat diperlukan bagi pembinaan otot. Dengan otot yang sihat mampu menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori dengan baik. Kelebihan protein juga membantu anda merasa kenyang dan secara langsung membantu anda mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

Cara pengambilan Cinch Shake Mix Shaklee 



Bagi anda yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal, bancuh 2 sudu dengan segelas air suam. Boleh juga dibancuh dengan fresh milk atau soya ESP. Di ambil untuk menggantikan makanan sama ada pagi, tengahari, ataupun malam. Pastikan anda minum Cinch Shake Mix ini sebelum mengambil makanan berat kerana apabila perut kenyang dengan Cinch Shake Mix secara automatik anda akan mengurangkan makanan berat. Sekaligus membantu dalam proses penurunan berat badan. Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan, amalkan Lecithin setiap hari yang membantu mencairkan lemak dalam badan.

Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

cara saya? minum Cinch shake ini mixed dengan ESP soy protin (since saya masih breastfeed sepenuhnya Luqman - ibu menyusu perlukan lebih protin berbanding wanita biasa tau!) setakat ni saya dah rasa semuaa ketiga-tiga flavour..saya sukakan perisa vanilla..memang sangat sedap..manakala en suami saya suka kan cinch shake perisa caffe latte..best!

ok..setakat ini dulu..entry akan dtg saya nak pecah rahsia macam mana saya boleh turunkan berat badan dari 76kg (berat sebelom masuk labour room) kepada 49kg setakat hari ini (dah setahun dah luqman..bukan kurus SEGERA ok..ni supplement bukan UBAT hehe..biar lambat tp selamat dan kekal result tu)..ok lah..jumpa lagi nanti ya! saya nak buat air cinch shake mixed with ESP (HOT product customer saya) dan pastinya kasi perot full!

akhir kata, berikan yang terbaik dalam setiap perkara yang kita buat, niat yang betul juga sangat membantu pekerjaan kita bermula dan berakhir dengan lebih baik! 

salam sayang dari saya :)






resepi AIR BOOSTER bantu KEKAL KECERGASAN, MENGHILANGKAN KELESUAN danbonusnya BANTU PROSES TURUN BERAT BADAN MENJADI LEBIH LANCAR!

assalamualaikum

Amboi petang2 ni ramai yg bateri dah week eaa..dah ngantuk, dah lesu..lembik..penat letih..al maklum lepas makan kan..mcm yg saya janji pg td..ni saya share resepi air booster mixed..actually minuman ni saya betul2 konsisten dah minum seminggu ni..sangat suke kesannyaaa..ape air booster tu?

ini dia..

UNSWEETENED ENERGY TEA MIX


dan ini..PERFORMANCE DRINK atau org selalu cakap air basikal..HAHAA..




Jom tgk RESEPI RAHSIA kekal tenaga dan elak kelesuan..happy sharing ya!


PERTAMA SEKALI..sediakan bahan2 yang diperlukan..CINCH ENERGY TEA, PERFORMANCE DRINK, AIR MASAK SEJUK (lbh nyamannnn dari GET CLEAN WATER PITCHER) dan botol shaker


jommm tengok step2 nak buat..


STEP 1 : TUANG AIR DLM SHAKER


STEP 2 : LETAK 3-4 SUDU BESAR PERFORMANCE DRINK (depends kalau suka rasa oren yang meriah, letak banyak..kalau tak, letak 2-3 sudu pon dah memadai)..saya suka letak lebih..lebih UMPHH!



STEP 3 : Ambik 1 sachet CINCH ENERGY TEA..koyakkan dan masukkan serbuk tea dlm bancuhan performance drink td..bau teh pekat macam green tea..nyamannn..



then, kacau atau lebih mudah tutup botol dan shake shake sampai sebati dan larut semuanya..and TADAAAA.. dah boleh minum dahhhh..nampak tak peluh2 kat tepi botol shaker tu..haaa sebab saya pakai air get clean water yang sejuk dalam fridge! sedapppppp sgt2! sila terliur hehehee

rasanya?? nyamannn sedappp..sejuk kat tekak dan terus bg tenaga..rasa macam ais lemon tea..tapi ni LEBIH SPECIAL SEBAB TANPA GULA..

kenapa saya suka sangat minum mixed drink ni? Antara kesan ketaranya ialah :

❤️ saya rasa lebih bertenaga
❤️ tak mudah letih..rasa lesu pagi2, sampai opis terus bancuh ni..memang tak sedar dah masuk tengahari aje kang..
❤️ kerap ke toilet buang air kecil..which is GOOD SIGN! badan sedang menjalankan tugas keluarkan toksin dan air berlebihan melalui urine..
❤️ rasa segar!

Bg yg belom tau ape khasiat cinch eneggy tea ni, meh tgk kat entry sebelomnya DISINI (klik)

ok, sampai jumpa lg..saya nak minumm AIR BOOSTER ni sementara tengah sejuk2 nyamannnn kat tekak! hehe kurangkan manis dalam minuman, tambahkan manis dalam SENYUMAN..

selamat mencuba RESEPI RAHSIA ni ya!

salam sayang dari saya :)







Kenapa CINCH ENERGY TEA MIX dipanggil sebagai AIR BOOSTER? Jomm ketahuikhasiat CINCH TEA ini dalam beri tenaga segera dan sgt famous skrg!!

Assalamualaikummm

Baru balik branchh..fuhhh berpeluhh order combo promotion item collagen Dan mealshake! Sume pakat nak grabb sbb tggl bape hari lg promotion dah nak abes! 

Tadi masa nak beli cinch energy tea mix (nama pon dah energy tau!) kata dah abess kat branch! Amboi mmg famess sgt minuman power ni skrg tau..nak tau kenapa tetiba fenomena minum air booster ni muncul?? Sume sbb kebaikan yang ada dlm air teh rahsia ni..bukan sebarang teh tauuu..sementara on the road dlm kereta nak g ambik anak balik sekolah ni meh saya explain sket pasal air teh booster ni


Shaklee cinch energy tea mix ni adalah campuran teh terpilih iaitu teh merah, teh hijau san teh putih..dan kalau nak tau ketiga2 bahan ni memang di amalkan dalam perubatan cina sejak zaman berzaman..

Sebabnya ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi...rasa mmg nyamannnn dan sgt bgs untuk sesiapa yang nak turunkan berat badan

Apa beza cinch energy tea mix ni berbanding teh lain?? Meh tengok bahan2 dalam teh ni

Taurina
• menggalakan metabolisme
• lebih bertenaga
• membantu menghasilkan otot tanpa lemak

Matcha Green Tea Powder - teh hijau gred tertinggi dari Jepun
• antioksida yang sangat tinggi
• energy booster
• metabolisme booster
• bakar kalori up to 4 kali!

White Tea Extract 
• membakar lemak berlebihan
• meningkatkan metabolisme
• dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau

Rooibos Tea Extract 
- merupakan tumbuhan herba dari Afrika yang dikenali sebagai "The miracle Tea" atau "Long Life Tea"
• melarutkan lemak
• meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
• agen detoks yang kuat 

Ok, jom tgk pulak khasiat kebaikan air teh rahsia ni 
✔️ rendah kandungan kafein
✔️ membantu rendahkan tekanan darah tinggi
✔️ melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
✔️ mengurangkan kolestrol
✔️ menguatkan tulang
✔️ antibakteria dan antiviral
✔️ membantu kulit yang sihat
✔️ mengurangkan gula dalam darah dan bantu kurangkan gejala kencing manis
✔️ baik untuk pencernaan dan kurangkan cirit birit
✔️ bantu melawan penyakit asthma dengan bantu mengembangkan saliran pernafasan
✔️ mengubati leukemia ( laporan dari mayo klinik) 
✔️ mengawal kerosakan DNA

Kalau nak list mmg lah tak abess..alhamdulillah byk sgt kebaikan air teh booster ni..sebab selain sangat bagus untuk beri tenaga segera, ianya juga sangat bagus untuk upkan metabolisme bagi mereka yang dalam proses nak turunkan berat badan..ialah kalau metabolisme tinggi, maka pembakaran lemak lebih lancar :)

Ok, itu aja setakat ni..dah nak sampai sekolah Wiyah..next entry saya share salah satu cara resepi bancuhan air cinch energy tea ni ya..

Akhir kata, apa pon kite buat, pastikan beri dengan hati yang ikhlas dan senyuman..kerana senyuman yang sedikit mampu beri impak yang besar pada diri dan orang keliling

Moga semua urusan anda semua dipermudahkan Allah

Untuk order dan pertanyaan jangan segan-segan hubungi saya ya

COMBO PROMOTION SEPTEMBER 2014 MEALSHAKE DAN COLLAGEN POWDER! Super mommies pasti SUKA dengan PROMOTION kali ini!

Assalamualaikum

alhamdulillah, bila entry pertama 2014 selamat dah saya post, baru dpt rasa energy baru..syukur sgt..ok lah..walau lambat, ttp saya nak bgtau PROMO BERGANDA BULAN SEPTEMBER 2014..sebenarnya memang agak terperanjat bila Shaklee bgtau promo bulan ni..sebab, belom dalam sejarah (setau sayalah) ada promo macam ni..berganda..dan kedua-dua product promo ni memang idaman semuaaaa..

entry kedua-dua product ni saya dah pernah cerita,,kali ni saya buatkan summary khas untuk anda..

1) MEALSHAKE

6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.
5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.
6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kebaikan Mealshake ini ialah : 
  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 

jom tgk antara testimoni mealshake (klik gambar untuk lebih jelas) biar gambar berbicara..ewahh..




 




2) COLLAGEN POWDER

Kebaikan Collagen Powder Shaklee


  • Anti penuaan - mengurangkan kedutan dan liang roma.
  • Melembap - melembap dan mengurangkan kekeringan kulit.
  • Mencerah - mencerahkan pigmentasi dan jeragat.
  • Menegang - menegangkan payudara dan pinggul.
  • Menyubur - menyuburkan rambut, kulit, kuku
  • Meningkatkan Pergerakan - Badan lebih bertenaga dan aktif.
  • Mengembalikan Keanjalan - Kulit lebih muda bermaya.
  • Membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis ( tulang dan otot2 dalam badan)
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit ( kulit lebih berseri dan cantik tanpa sebarang mekap)
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut( kulit lebih firm,pinkish dan tegang)
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah ( mengurangkan masalah tumit pecah, kuku mudah patah)
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau ( rambut lebih lembut, sihat dan hitam berkilau)
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar


Tanda-tanda kehilangan kolagen dalam badan


  • Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur.
  • Gusi yang tidak sihat.
  • Garis halus kelihatan pada leher.
  • Payudara dan punggung kendur.
  • Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan.
  • Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung.
  • Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan.
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering, kelihatan tua dari umur sebenar, organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakitt sendi.

BEZA COLLAGEN POWDER SHAKLEE BERBANDING COLLAGEN LAIN?



jomm tgk testimoni Collagen Powder lak..klik gambar untuk lebih jelass..





TERUJA kan?? saya sangat TERUJA! sebab saya tau ramai super mommies kat luar yang menunggu promotion macam ni! COLLAGEN UTK KECANTIKAN SECARA MENYELURUH..kira head to toe lah..sementara MEALSHAKE pula ialah protin yang sangat lengkap untuk si manja yang sedang membesar..jadi sangat sesuai! malah customer saya memang menantikan promotion seumpama ini untuk ambik peluang grab satu set sementara harga promotion dan secara tak langsung DAPAT FREE MEMBERSHIP DAN MALAH LAYAK PULA UNTUK CASH BACK BONUS! siapa yang tak nak MEMANG RUGI BESAR! kalau nak tau macam mana nak dapat cash back dan free membership ni, meh whatsapp atau email saya :)

JADI, dapatkan sementara stok masih ada yaa..

moga kite sentiasa dikurniakan kesihatan yang terbaik supaya dapat menjalankan tanggungjawab kita pada insan tersayang dan lebih lagi tanggungjawab sebagai hamba Allah dengan lebih baik dari semasa ke semasa..dan kesihatan yang baik ialah dengan memelihara dari sekarang..dan semestinya salah satu cara ialah dengan mengambil SHAKLEE sebagai makanan tambahan harian saya dan keluarga..anda bagaimana? 

jumpa lagi di entry akan datang ya! daaaaa...





setahun yang penuh cerita..dari tangga COORDINATOR ke tangga MASTERCOORDINATOR

assalamualaikum

lamanya tak menulis..rasa kekok..rasa nak tulis mcm2 tp xtau nak mula dari mane..heheee..alhamdulillah Allah kuatkan smgt saya utk ketuk2 keyboard balik..this is my passion! walau dah lama tak menaip..tp saya masih wujud okehhh..masih aktif di fb (sgt aktif)..azam bulan September nak mula menaip lg kat sini..di sini segalanya bermula..di sini wujudnya cinta hati saya..di sini bermula langkah pertama kemudian skrg beribu langkah..di sini bermula segala cerita..ewahhh..lama beno intronya! haha

kemana saya menghilang setahun yg lepas..

alhamdulillah..tak terungkap dengan kata2..segala puji bagi Allah yg Maha Memberi..segala2nya adalah milikNYA yg kekal..saya tak punya ape..setahun yg lepas, mengorak langkah yg bukan sedikit..dari tittle CORODINATOR semasa saya terlupakan dunia blog..hgga sekarang dengan tittle idaman semua SID iaitu MASTER COORDINATOR..mcm2 liku..mcm2 cerita yg indah..suka duka liku perjalanan membawa saya ke tangga Master pada bulan January 2014..dan, yg paling manisnya..membawa segerombolan anak2 didik di bawah naugan group saya OTG, dari seorang dua skrg sudah beratus ahli dlm group kami..syukur alhamdulillah..

hari ini, saya masih org yg sama..tiada apa yg beza saya dulu dan skrg..masih dengan misi yg sama..ingin membantu lbh ramai org utk sihat dan pastinya untuk membantu lbh ramai orang tingkatkan nilai hidup dan lebih berjaya dunia akhirat..dan lbh cekal pastinya untuk memastikan misi yg satu ini tercapai setiap bulan dan setiap hari..dan pastinya, journal kesyukuran saya bertambah dari hari ke hari dan dari setiap saat ke setiap saat..

" Maka, nikmat tuhanmu yang manakah yang engkau dustakan?? " surah Ar-Rahman


hari ni, as first entry tahun 2014 (ambikkk kawww punye lama bersarang blog ni..boleh panggil umah antu tak? kihkihkihhh) saya tak nak celoteh lama..tapi saya nak belanja gambar2 sekitar setahun yang penuh memori..setahun yang penuh warna warni..setahun yang penuh cerita..


gambar kat bawah ni masa National Conference 2013..masa ni NC ke-2 saya turut serta sejak join shaklee..masa ni rank Coordinator..baca perkongsian saya before NC di sini

salah satu award : Car Bonus Achiever
org kuat saya : en hubby dan Wiyah

saya dan mentor - cery mama faiz

gambar kat bawah ni plak masa NC tahun ni..June 2014..setahun berlalu..dan masa ni saya sebagai Master Coordinator..alhamdulillah..tak tersangka..dan yg best sgt2, kali ni ramaiii sgt2 anak2 buah team OTG saya yg dpt award jugak..meh tgk gambo meh..

dah siap2 nak g special diner with CEO Shaklee, Mr Roger
Master Coordinator Award Receiver
anak beranak sume naik pentass hehe yes, its FAMILY BUSINESS :)
Bersama insan-insan yang terlalu banyak menyokong 
me with my mentor dan 2 bakal master dari team OTG - faiza dan aishah
himpunan gambar rakan2 seperjuangan as inner circle dlm kehidupan shaklee saya
tq gojez dan Jutawan :)

mcm nak nanges tgk anak buah ambik award ;)

sebahagian team OTG yg ambik award atas pentas
diorg dah sah2 atas pentas seronok, saya double triple seronok tgk dari bawah pentas :)
sebahagian team OTG yg dtg ambik award..masa ni ramai dah balik sobs

award yg dpt masa NC 2014..TQ SHAKLEE :)

alhamdulillah..kalau nak letak gambo, mmg banyakkkk sgt..hehe kang muntah gambar lak..cukup lah tu dulu..ape pon, mmg tak terjangkau akan sampai ke tahap ini..berada dlm team besar under group jutawan di bawah kelolaan my mak aka mentor dlm biz ni iaitu Presidential Master Shareeza, dan membawa anak2 buah dlm team OTG, tak ada ungkapan plg besar selain syukur pd Pemberi Rezeki..tanpa izinNYA saya bukan di tahap sekarang..

dan plg utama, sokongan mereka sbg tulang belakang kejayaan hari ini..untuk suami en badrul hisham dan anak2 wiyah dan luqman..kerana mereka wujudnya biz ini..kerana niat untuk mereka Allah temukan saya dengan shaklee..untuk mak abah yang tak jemu mendoakan..tanpa doa mereka saya bukan siapa2 pon..untuk mentor PM Cery..anda adalah mentor terbaik yg Allah beri untuk saya...ur guidance, support yang tak pernah berhenti dan special bonding yg tak boleh dijual beli di mana-mana dan terutama sekali..untuk anak2 buah team OTG..mereka adalah segalanya..mereka penguat smgt saya..mereka adalah sebab saya bertahan sehingga detik ini..terima kasih Allah kerana mengurniakan saya insan-insan hebat ini dalam hidup saya

Banyak lagi yang masih saya belum buat..banyak lagi janji yang masih belum tertunai..banyak lagi yang masih belom terlaksana..inshaallah, dengan izin-NYA saya laksanakan satu persatu..

entry selepas ini selain product baru Shaklee dan info kesihatan, inshaallah saya nak throwback satu lagi pengalaman sangat berharga menerima jemputan international conference di US bulan August yang lepas!

sampai bertemu lg yaa..akhir kata, jika sebanyak mana pon impian yang kita ada, ianya tetap bergelar impian selagi kita tidak memulakan langkah pertama untuk merealisasikan nya!..jadi make a step NOW..walau perlahan langkah itu..walau hampir tidak bergerak, jangan sekali-kali berhenti..kerana Allah mampu mengubah dari IMPOSSIBLE kepada POSSIBLE..permulaanya ialah DIRI SENDIRI..yes..DIRI KITA SENDIRI..jika anda ada impian, dan masih mencari-cari di mana mahu bermula, jangan segan-segan hubungi saya..inshaAllah kita sama-sama kenalpasti impian tu dan bagaimana nak jadikan ianya satu realiti :)

salam sayang dari saya

muahhh..






 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in