MAKANAN TAMBAHAN terpenting untuk anda- pregnancy mommies atau IBU MENGANDUNG for healthy pregnancy..berikan hanya yang TERBAIK untuk si MANJA anda yang bakal lahir!

assalamualaikum..terujanya saya! minggu ni alhamdulillah, ramai sangat family dan kekawan yang update status mereka bakal bergelar ibu! selain adik saya, ada seorang kawan saya yang hamil setelah berbelas tahun mencuba.. alhamdulillah,rezeki anak itu dari Allah jua..GLA complex asbab sahaja..syukur..tapi bukan saya nak cerita pasal GLA kali ni..tapi saya nak stori sikit pasal nutrisi semasa hamil..penting tauuu masa hamil ambik nutrisi yang betul..for both baby dan mommy-to-be..healthy pregnancy so u can enjoy every special moments :)



jom tengok kenapa nutrisi penting untuk ibu hamil



 ok, meh kita tengok apa supplement yang TERPENTING untuk ibu hamil

ESP, OSTEMATRIX, VITAMIN C, B COMPLEX, VITALEA DAN OMEGA

jom tengok pula fungsi setiap supplement untuk ibu hamil ni..
1) ESP membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Keperluan protein meningkat ketika wanita sedang mengandung kerana protein diperlukan untuk membina placenta dan sel tubuh bayi. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi. wanita yang mengandung perlu lebih protin untuk keperluan seharian dan ianya meningkat jika wanita itu selepas bersalin dan menyusu baby..jadi, siapa kata protin tak penting? pilihan saya ialah ESP shaklee..kenapa ianya HOT dan sangat recommended? meh baca SINI

nah, kira sendiri berapa gm protin di perlukan sehari :)
2) Vita-Lea adalah multivitamin yang sangat banyak fungsi dan kebaikkannya Ia membantu melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi. Keistimewaan Vita-Lea ia mengandungi iron formula yang membantu mencegah anemia yang sering dialami oleh wanita hamil. Bahaya ke anemia ni? Meh baca kenapa ANEMIA BAHAYA KEPADA IBU HAMIL di SINI

3) OsteMatrix untuk menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Bayi memerlukan kalsium yang tinggi untuk pembentukan tulang, sistem saraf, otot dan hati yang sihat. Bayi akan mendapatkan bekalan kalsium ini dari tubuh ibunya, maka wanita mengandung perlu sentiasa memastikan jumlah kalsium adalah mencukupi untuk keperluan bayi dan untuk ibu itu sendiri. OsteMatrix juga boleh mencegah masalah kejang atau simpul biawak yang sering dialami oleh ibu mengandung. apa beza Ostematrix dan pil kalsium biasa yang ada dalam pasaran?

seriusly, saya memang tak miss makan Ostematrix shaklee ni..sebab Ostematrix ni antara supplement yang bagi kesan segera dan cepat..alhamdulillahhh..bangun pagi badan rasa sangat freshhh dan ringan! masa saya pregnantkan luqman, alhamdulillah tak de masalah cramp kaki simpul biawak dan tak ada masalah sembelit..terima kasih Ostematrix Shaklee..muahhh..
4) B-Complex dilengkapi dengan asid folik dan lapan vit B beserta Folic Acid yang penting untuk saraf dan baik buat ibu hamil..kenapa asid folic tersangat penting pada ibu hamil? b complex mempunyai cukup bekalan asid folic yang diperlukan oleh ibu hamil tau..


5) Vitamin C untuk menguatkan sistem imun badan..bagus sangat untuk ibu hamil yang ada alahan atau mudah di jangkiti selsema demam dsb..


ini lah Vitamin C Shaklee yang HOT tu :)

6) Omega Guard adalah pengganti untuk supplement NeuroGain. Ia mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan. Supplemen ini perlu diambil mulai trimester kedua dan ketiga..meh tengok kenapa Omega Guard ni antara yang terpenting untuk ibu hamil.      Baca di >> SINI <<kepentingan Omega untuk bayi dalam kandungan 

untuk ibu hamil yang mudah kena alahan, loya-loya, sebu perot, mual-mual, anda saya sarankan untuk mencuba Papermint Ginger Plus..ia sangat membantu mengurangkan alahan

ok setakat itu dulu..untuk kekawan yang sedang mengandung, saya sarankan anda ambik nutrisi yang cukup..dan doa saya supaya kandungan anda dan diri anda sentiasa sihat..and enjoyyy your special moments as mommy-to-be!
salam sayang dari saya :)

RAHSIA kulit TEGANG DAN MULUSSS..Jom bermasker dengan Shaklee Collagen Powder! Natural, selamat danTERBUKTI BERKESAN!

Assalamualaikum..Alhamdulillah..satu lagi entry saya terhutang..pasal Shaklee Collagen yang HOT tu..eh sebab ape HOT?? Sebab Shaklee sendiri bagi jaminan 8 minggu untuk kesan terbaik pada wajah, kulit dan kebaikan sampingan lain termasuk untuk sesendi! 

Collagen powder ni ada yang kata mahal..tapi untuk peminat Collagen macam customer-customer saya semua cakap murah sebab diorg biasa beli Collagen brand lain dan katanya tak dapat bagi kesan yang serupa macam shaklee bagi..bukan saya yang kata tau..kakak ni pengguna tegar Collagen tau..dulu makan kosisten sehari satu sachet sekarang dah boleh selang sehari..sebab dah dapat kesan optimum..lagi satu, selain makan, collagen ni jugak boleh buat masker..haaa jangan tak tau..masa health talk kat shaklee branch, nutritiost ajar kami buat masker guna collagen powder dan toner Nutriwhite

Jomm saya tunjukan cara buat masker guna 2 bahan ini shj..simple yet very effective!

Ni bahan2 nya : Collagen powder - tak sampai 1 sachet..just ambik sket aje..and Toner Nutriwhite (apa2 toner pon boleh) lebih bagus kalau toner tu letak dalam peti ais tau sbb bg effect sejukkk kat muka


Next : masukan sket kolagen (sket je..jimaaattt satu sachet boleh pakai 3-4 kali masker tauu) balance yang dah koyak kan tu boleh simpan dalam fridge lah

Next : tuang sket toner..jangan tuang banyak2 kang cair dah kena tuang lagi kolagen...bazir kang..badget2 lah ye


Next : ni rupa kolagen yang dah bercampur dengan toner tu..


Pastu boleh la sapu kat muka..tak payah lama-lama..sambil-sambil tu boleh la buat kerja lain..basuh baju ke lipat baju ke..update blog macam ni ke..pastu dah 15-25 minit boleh la basuh macam biasa..lepas tu pakai toner dan moisturiZer cam biasa..

Effectnya?? Masa pakai masker tu rasa teruss teganggg mukaaa..pas basuh rasa lembut moist dan bersihhh mukaaa!!

Best!

Jommm try!



Happy sharing :)

TURUNKAN kadar KOLESTROL secara TOTAL dan CEPAT..PHYTOCOL-ST SHAKLEE memang TERBAIK! baca TESTIMONI ARAS KOLESTROL TURUN selepas KONSISTEN PHYTOCOL-ST!

Assalamualaikum..alhamdulillah, bertemu lg kita di sini...hari ni saya ada satu testimoni yang sangat best nak share dengan korang...and ada satu product baru Shaklee yang saya belom war2kan disini..since di lancarkan bulan Jun 2014 aritu..jeng jeng..suspend aje..tak suspend mana tapi product HOT ni since di lancarkan memang ada pengikutnya sendiri (yang dah try lah) diorg jatuh cinta abes dengan product ini dek kerana kesan nya yang pantass zasss dalam me-nyah kolestrol jahat! wahhh..tapi SERIUS ni...bukan cubaan..ini betul-betul..Sebelum saya terangkan dan perkenalkan product HEBAT tu, meh saya terangkan dan ceritakan sedikit mengenai kolestrol..entry credit here and here

Apa itu kolesterol?
Kolesterol mudah cakapnya sejenis lemak dalam badan. Badan kita pun perlukan lemak sebenarnya untuk fungsi badan tetapi dalam kuantiti yang kecil sahaja. Masalahnya kita terlalu pemurah, selalu terlebih beri kolesterol pada badan.



Untuk pengetahuan umumnya, kolesterol ni ada 2 jenis, JAHAT DAN BAIK.

1.       Kolesterol jahat
-          ada 2 jenis pula, LDL( Low density lipid ) dan TG( Triglyceride).
2.       Koleterol baik
-          Di panggil HDL( High Density Lipid )

 Anda tak payahlah tahu apa semua tu, cukup anda tahu LDL & TG tu jahat. HDL tu baik.Tugas kita kurangkan kolesterol jahat dan tingkatkan kolesterol baik.

Bagaimana tahu kolesterol tinggi dalam badan?
Tahap kolesterol dalam badan hanya boleh diketahui melalui ujian darah. Selain daripada itu takda jalan lain. Anda tidak akan berasa apa-apa walaupun kolesterol anda tinggi. Ini pun jenis Silent Killer.

Satu tanda yang anda boleh tahu kolesterol tinggi atau tak, anda tengok sekeliling mata. Ada tak semacam tompok putih. Itu di panggil xanthelasma. ( tengok gambar ), tompok kolesterol.


Kenapa takut sangat kolesterol ni?
Kolesterol ni adalah bahan utama penyebab salur darah tersumbat( atherosclerosis ). Macam longkang rumah kita, kalau longkang tu licin dan tidak ada sampah, airnya lancar saja meluncur pergi membawa kotoran. Tetapi apabila ada bahagian longkng yang pecah atau sumbing, maka sampah mudah tersekat. Mulanya lidi kecil saja lekat, lepas tu akan terkumpulnya sampah yang lain, plastik, sisa makanan dan akhirnya kalau tak buang akan tersekat seluruh longkang. Mulalah nyamuk membiak dan jadi penyakit.

Serupa juga dengan kolesterol. Kolesterol tinggi, kencing manis dan darah tinggi adalah sahabat karib, penyakit tiga-serangkai. Kencing manis dan darah tinggi adalah penyebab utama cedera salur darah semacam longkang pecah dan sumbing. Apabila salur darah cedera, kolesterol jahat akan berkumpul di tempat cedera dan membentuk plag. Makin lama dibiarkan makin besar plag dan salur darah makin tersumbat dan akhirnya darah tersekat. Kalau darah tersekat di jantung maka jadi serangan jantung. Kalau darah tersekat di otak jadi strok. 

Apa akan terjadi Sekiranya bacaan Kolestrol dalam darah tinggi?
Berikut adalah kesan kolestrol Tinggi iaitu serangan jantung dan angin ahmar.

Antara kesan lain Kolestrol Tinggi ialah Penyakit Hati, Tekanan Darah Tinggi dan Ketidaksuburan


Antara Faktor-Faktor Penyebab Tinggi Kolestrol




Punca kolesterol tinggi?

  1.       Makanan- memang makananlah sumber utama kolesterol. Apatahlagi makanan orang Malaysia terutama Melayu dan India. Nasi Kandar, Rendang, Gulai, lauk goreng dan tumis, semuanya mengandungi kolestrol

Berapakah Pengambilan Kolesterol yang disarankan dalam sehari?


    Cuba cek apa yang kita makan harini dari pagi sampai ke malam? ada tak termasuk menu di bawah ni? Cuba kira dah lebih dari 300mg (kolestrol yang disarankan sehari) tak? 




Tapi, inilah hakikat makanan seharian kita, kan? Betul tak?




2.  Keturunan- ini satu punca utama juga, tetapi tak berlaku selalu. Kalau berlaku, susah nak control. seorang Doctor pernah terjumpa satu keluarga, seluruh ahli dari emak, ayah, anak-anak semuanya kolesterol tinggi. Tengok badan semuanya slim-slim. Dan semua ahli keluarga yang meninggal disebabkan serangan jantung. Ini adalah realiti. walaupon kita kurus, tidak mustahil anda mempunyai tahap kolestrol yang lebih tinggi dari orang yang berbadan besar.


OLEH ITU, shaklee perkenalkan product baru yang membantu menurunkan paras kolestrol secara total dengan sihat..jeng jeng..ini dia..PHYTOCOL-ST 

ni laaa dia..PHYTOCOL-ST yang HEBAT tu

PHYTOCOL ST adalah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesab untuk penyekatan kolestrol dan merendahkan tahap kolestrol.



  • Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
  • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
  • Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

PHYTOCOL ST mengandungi FITOSTEROL. Apa itu FITOSTEROL?

Fitosterol juga dikenali sebagai sterol tumbuhan, adalah sebatian steroid sama dengan kolestrol yang terdapat secara semulajadi dalam bijian, sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang dan benih. Kajian telah menunjukkan bahawa pengambilan fitosterol boleh mengurangkan jumlah kolesterol.



Lebih dari 80 Kajian membuktikan  FITOSTEROL  dapat membantu menurunkan paras kolestrol LDL

Berapakah jumlah FITOSTEROL yang diperlukan di dalam diet harian?

Struktur Kolestrol dan sterol tumbuhan

Bagaimanakah FITOSTEROL bertindak?
Struktur molekul fitosterol adalah hampir sama dengan struktur molekul kolestrol. Fitosterol adalah sterol terbaik yang berfungsi seperti kolestrol.

Merujuk kepada gambar dibawah:-
warna oren -  kolestrol
warna Hijau - fitosterol

SEBELUM  mengambil fitosterol, semua kolestrol diserap masuk ke dalam usus, manakala SELEPAS mengambil fitosterol, kolestrol (warna oren) akan disekat daripada memasuki usus dan diserap masuk ke dalam darah.
Kandungan FITOSTEROL shaklee adalah dari Minyak Tall
Anda juga boleh mendapatkan sumber Fitosterol sebanyak 2000mg sehari dengan mengamalkan  200 batang lobak merah, 70 keping roti gandum dan 425 biji tomato sehari! agak-agaknya, larat tak nak makan semua ni demi mendapatkan 2000mg fitosterol sehari!




 TESTIMONI PHYTOCOL
TESTIMONI PERTAMA :  aras kolesterol turun 22% selepas 2 bulan
Testimoni Phytocol – ST ini daripada Mr. Ethan Wong , yang telah mmengamalkan phytocol ini selama 2 bulan. Beliau mengambil 4 biji phytocol setiap hari tanpa mengambil OmegaGuard dan Lecithin. Kedua- dua produk ini merupakan produk Shaklee yang bermanfaat untuk memecah dan membakar lemak dalam badan. Kedua-dua produk ini merupakan set kurus Shaklee
"My own Phytocol-ST testimonial.
I have high LDL cholesterol problem due to my eating habit. I love "fat" and this is basically a typical Malaysian diet. In Malaysia, there are more than 6 million adults like me with high cholesterol problem.
Below is lab test result for my LDL
26-Mar-14: my LDL level is 129 mg/dl which was at unhealthy level.
Then, I started to use the Phytocol-ST with 4 tablets per day (2000 mg of phytosterols). To test the result, I stopped taking OmegaGuard, Lecithin and even reduce the intake of ESP Soy Protein. My diet were very unhealthy - loaded with fat and less fiber, vegatables and fruits.
What happen after 2 months?
I tested my LDL level again on 30-May. Test result was 101 mg/dl. Total reduction of LDL level is 22%!!
So, hope you can share the Phytocol-ST with friends and families. Reduction in cholesterol may reduce the risk of heart attack, stroke, hypertension and etc.
Don't miss the Buy 6 Free 1 promotion during the National Conference. Even, if you don't plan to buy the promotion just go to buy 1 to 2 bottles to try out this amazing product"

Keputusan bacaan kolestrol Ethan Wang
Sebelum mengamalkan PHYTOCOL
LDL cholestrol : 129




Bacaan Selepas Mengambil PHYTOCOL ST

LDL Cholestrol : 101





TESTIMONI KE -2
freshhhh baru kejap tadi..regular customer saya memang ambik phytocol untuk turunkan kolestrol dan untuk kurus..dia ambik set kurus yang lain termasuk Omega, Lecithin, Herb lax dan Alfalfa..before dia ambik pyhtocol kurang kesan..lepas ambik phytocol, bonusnya aras kolestrol dia turun..meh baca print-screen perbualan saya dan dia di whatsapp tadi..

ade dua testimoni dalam tu...actually...satu dari kak Liza..satu dari ayahanda saya..memang betul..abah dan mak memang sangat menjaga kesihatan..before makan phytocol ni, abah siap buat test darah lagi...and after 2 month makan phytocol abah buat lg..hasilnya memang macam testimoni mereka-mereka yang lain..tahap kolestrol abah menurun banyak berbanding masa dulu abah makan ubat kolestrol hanya turun sebulan tak sampai 0.1 pon! nanti saya mintak test result darah abah before and after dan share kat sini ya!

tak sedar..syoknya nak share pasal phytocol ni sampai panjang berjelaaaa entry kali ni..tak apa lah asalkan cerita yang nak saya sampaikan tu sampai pada anda..ingat, walau anda kurus, walau anda nampak sihat, tapi KOLESTROL ADALAH SILENT KILLER! saya sangat sarankan phytocol ini untuk SEMUA GOLONGAN..wajib lah ambik..KESIHATAN itu lebih BEHARGA DARI WANG RINGGIT..iye tak?

hargailah kesihatan kita sementara boleh..untuk order dan pertanyaan, jangan segan silu hubungi saya ya!

salam sayang :)

RECOGNITION DAN MOTIVATION RALLY SHAKLEE, cara SHAKLEE menghargai kami as BUSINESS PARTNER dan dapatkan TIPS BERJAYA DENGAN SHAKLEE dari MASTER2 HEBAT!


assalamualaikum

alhamdulillah..bersiaran lg..cerita hari ni saya nak kongsi pasal cerita di motivation dan recognition rally cum raya celebration yang shaklee anjurkan di shah alam convention centre Ahad lepas..untuk recognition rally kali ni adalah khas untuk Shaklee Distributor di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur.

ni lah poster rasmi jemputan dari Shaklee
saya dah sangat lama tak pergi rally macam ni..so decide terus beli tiket flight pergi balik dengan Aishah Rahim (my future master)..tak sabar..sebabnya, kali ni ramai sangat dari warga OTG yang dapat award! jom tgk gambar dulu lahhh..pastu kite cerita sharing dari speaker hebat masa majlis ni..iaitu Master Farihah dan Master Hadhatina..kedua-dua adalah dari Group Jutawan Shaklee :)

sampai KL awal pagi kul 8 pagi..nasib baik Cik Puan Nana ambik di airport dan bawak g breakfast..then bawak kami ke extreme park Shah Alam..jumpa dengan lebih ramai anak buah..sambil-sambil makan dan minum, sambil bercoaching bertentang mata..lebih feel gitu..al maklum, kami lebih bertumpu pada medium online sebab masing-masing jauh..ada yang tak pernah jumpa langsung dek kerana jauh..TAPI jauh bukan ALASAN NAK BERJAYA TAU! dan sekali sekala turun jumpa anak buah camni baru anak buah lbih rasa semangat kan..

TQ cucu OTG - Cik puan nana sebab sudi ambik dan hantar kami ke airport :)
sempat gi coaching ngn anak cucu team OTG kat extreme park sebelom tggu kul 2 ptg tu

me with Aishah Rahim dan new anak nya Hannah Johari (tgh)

kul 2 petang di Shah Alam Convention Centre, penuhh sangat orang..full house! jumpa dengan kekawan Shaklee yang lain, kami ibarat keluarga besar dalam business ni walau jarang bersua tapi kemesraan tetap erat!
di Shah Alam Convention Centre
LEBIH 1300++ orang yang dtg! 

kusyuk dengar sharing
ok, saya nak cerita sikit sharing dari kedua-dua master hebat ini..mereka ni saya selalu usha..follow fb diorg ambik smgt dan aura-aura positip..eh..sapa kata jauh tu halangan? medium online dah banyak sangat..kena maksimakan sehabis baikkk...hehe semangat! sharing dari kedua-dua master ni best sebab mereka bagi tips macam mana nak success dalam shaklee..kalau mereka dah buat dan boleh berjaya kenapa tidak kita..ye tak?

Antara tips dari master farihah :
  • Fahami marketing Shaklee
  • Perlu ada semangat yang kuat untuk membantu orang lain
  • Cari kekuatan diri, focus dan gunakan sebaiknya 
  • Jangan jemu berkongsi
  • Ubah NIAT..niat yang betul akan bawa kita pada tempat yang betul
  • PERCAYA dan INGAT GANJARAN DI SINI DAN DI SANA
dan ini pula antara tips dari master Hadhatina :
  • Tahu apa ARAH TUJU
  • KUASAI teknik dan FAHAMI PERSEKITARAN
  • Bulatkan TEKAD dan stay FOCUS
  • TAWAKKAL dan GO FOR IT!
memang masa dedua speaker cakap, saya dah tak toleh ape pon dah..memang sampai ke hati..saya masih bertahan dalam Shaklee sebab masih banyak tanggungjawab saya yang belom terlaksana..ramai anak buat team OTG saya yang masih saya belom polish mendapat apa yang dah saya dapat dan paling penting sebab saya masih belum puas memberi..masih banyak yang nak saya sumbangkan

dan dalam selang seli dengan motivation, cabutan bertuah, dan ada recognition rally..recognition rally ni di adakan ikot region..mana distributor yang naik rank akan di beri rocognition sijil..dulu diorg post aje sijil ni..sekarang buat macam ala-ala NC lak..atau macam mini-NC..semangat sangat tengok anak buah naik turun pentas...recognition kali ni ramai (lebih 10 orang) anak buah team OTG di KL dan Selangor yang dapat naik pentas..and ade jugak yang ta dapat datang atas urusan lebih penting. lepas sesi tu ada yang bagitau, ada anak buah yang suam-suam kuku bila dapat naik pentas di raikan begini, semangat diorang naik 200%..alhamdulillah, terima kasih Shaklee banyak buat program sebegini untuk menghargai kami..we are great and awesome business partner :)

ok lah, sebelom berundur, saya belanja lagi gambar-gambar sekitar majlis tersebut..happy sharing :)


we with future MASTER OTG - Faiza Suhada dan Aishah Rahim

me with group under Aishah Rahim (Just Do It Team)

sebahagian anak buah OTG yang hadir (ada separuh tak dapat di kesan dek orang terlalu ramai)
sume mak yong OTG..ni sebahagian aje tauu..kalau berkumpul ramaiiii tau yg tengah perot ke depan ni..
diorg ni pakat2 ke ape? hahaa ape pon, rezeki tu..comel2 kan mak yong shaklee ni? 

me with bakal new supervisor OTG, Aslin

me with rakan seperjuangan Master Farihah (tgh), Master Zura Betty (kanan) dan Master Azlin (belakang)


ok, moga jumpa lagi di entry akan datang..ingatlah, walau apa pon business yang anda buat, betulkan niat dari kerana wang semata-mata kepada memberi nilai pada hidup orang lain..moga niat yang baik akan dipermudahkan Allah dalam perjalanan dan urusan.

salam sayang dari saya :)










 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in