DEC promosi! khas untuk SI CANTIK DAN YANG NAK KURUSSS!

assalamualaikum..

alhamdulillah, hari ni nak cerita pasal promosi December 2015! memang tak menyempatt..berbondong orang borong LECITHIN DAN COLLAGEN POWDER ni tauuu..

jom tengok apa yang BEST pasal product promosi bulan ni :



LECITHIN :



13 KEISTIMEWAAN LECITHIN SHAKLEE

CEGAH DARAH TINGGI, TINGGI KOLESTROL : Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain. Ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke,heart disease serta arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga to 6,000-7,000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.

PECAHKAN LEMAK : Kenapa mereka yang hendak menurunkan berat badan suka & perlukan Lecithin ni? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye.. memecahkan lemak).. Dan Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian tau… Pengambilan Lecithin 4,000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan

MUDAH SERAPAN ZAT DALAM BADAN : Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar, bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yg bijak.,

CEGAH PENYAKIT HATI : Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…
Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya, fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

LINDUNGI DARI SERANGAN VIRUS KUMAN BAKTERIA : Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

CEGAH NYANYUK, KUATKAN INGATAN (bgs untuk student) : Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7,000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
ATASI MASALAH INSOMNIA : Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter; di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan menjadi punca insomnia.

PENTING UNTUK PENJAGAAN PARU2 : Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg mempunyai alergi, hay fever, asma ,bronkitis dan emphysema.

PELINCIR BAGI SENDI : Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.

ZAT PADA KECANTIKAN KULIT DAN RAWAT ECZEMA : Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

CEGAH PMS DAN MENOPOUSE : Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

CAIRKAN LEMAK2 : Lecithin, bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. BIKE ni fungsinya adalah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan

Lecithin bukan aje untuk KURUS TAU! malah lebih dari tu bg kesihatan pada badan sbb BOLEH turunkan kolestrol dan kolestrol adalah punca pelbagai penyakit merbahaya!


COLLAGEN POWDER 



Collagen Powder Shaklee memang mencetuskan FENOMENA KOLAGEN..bagi pengguna tegar kolagen, mereka akan bagi feedback sangat puas ati tentang collagen powder Shaklee ni berbanding Collagen di luar..dengan kesan yang sangat pantas, anda boleh melihat perubahan pertama seawal seminggu penggunaan tau!

Shaklee malahan beri jaminan tau! Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.

 Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.

Apa yang terjadi akibat kehilangan kolagen? 
.
­čĹíKulit Berkedut
­čĹíPenglihatan kabur
­čĹíLingkaran hitam dibawah mata dan sembap
­čĹíPayudara hilang keanjalan
­čĹíOrgan dalaman kurang berfungsi
­čĹíKuku mudah pecah& kurang bersinar
­čĹíSakit sendi dan penuaan
­čĹíKulit otot kendur dan hilang keanjalan
­čĹíTulang kekurangan kalsium dn osteoporosis
­čĹíPori besar, jeragat jitam dan bintik-bintik
­čĹíRambut kering dan bercabang

HAAAA..takot kan...sebab tu di galakkan ambik collagen powder bagi mengatasi masalah2 ni semuaaa..dan SHAKLEE beri jaminan kesan optimum dalam 8 minggu kosistent kolagen ni tau! best ke BEST!!

lebih banyak info dan TESTIMONI COLLAGEN POWDER, sila klik sini

untuk order dan pesanan meh pm saya k

salam sayang,



Percutian PERCUMA taraf 5 bintang ke ITALY : tajaan sepenuhnya dari Shaklee



Salam jumaat..hari ni 20hb November 2015..hari  ni kekawan dan leader2 Shaklee Family akan ke Italy..percutian taraf 5 bintang yang di taja sepenuhnya oleh Shaklee

Sebak tulis status ni..bukan apa..tahun lepas kami ramai2 ke US..tahun ni lebih 300 orang yang leaders pilih ke Italy..sementara saya dan dekat 80 orang pilih ke Umrah bulan December nanti..

Percutian tajaan Shaklee ni special lain dari yang lain tau..di beri hotel yang terbaikkk di 3 tempat kat Italy, makan di restoran yang terbaik di negara tersebut, dan dapat pegi jalan2 semuanya fees dah shaklee bayarkan untuk setiap orang..siap dapat duit belanja / duit makan. cuma kite perlu bawak duit shopping je nanti..

Nak dapat percutian PERCUMA ni bukan susah sangat dan bukan lah mudah sangat..opkos kena ada usaha yang berterusan dan semangat yang sangat kuat dan luar biasa NAK kan semua yang Shaklee tawarkan..jadi leader (rank supervisor ke atas) dan start kumpul point convention banyak2..makin banyak leader kite hasilkan, makin besar group dan semakin berkembang empayar kite, makin besar point convention dan makin ramailah ahli keluaga kite boleh bawak..Shaklee beri kite bawak anak2 mak ayah suami mak ayah mertua sekali kalau layak..depends pada point conference kite..semakin ramai ahli keluarga kite bawak tandanya semakin besar bonus dan semakin besar empayar biz kite..

Semuanya hanya dapat dengan tekad, usaha, ilmu, semangat yang kuat dan konsistent dan yang paling penting perlukan anda KOMITED dengan apa yang anda buat..yes, tanpa komitment, tanpa konsistency, nak dapat semua ni macam mimpi..dan nak jadikan mimpi sstu kenyataan, perlu BANGKIT BANGUN dan perlukan usaha yang konsistent..dan FOCUS adalah kunci pada semuanya.

Inshaallah, jika anda punye semua karekter ini, dan anda nak bonus, jalan2 secara PERCUMA, tapi tak tau nak pilih biz apa, jom pilih Shaklee..shaklee dah sangat stabil, tak pernah gagal bayar bonus dan tak pernah gagal hantar leader bercuti taraf 5 bintang setiap tahun.

Hubungi saya, nyatakan impian anda, dan mulakan tindakan sekarang!

Sampai jumpa lagi..untuk kekawan leader2 Shaklee yang ke Italy hari ni, selamat holiday..moga semangat anda keseronokkan anda di sana dapat suntik banyak semangat untuk kami di sini. Tahun depan ke US-Orlando..siapa nak ikot??



Posted via Blogaway


Nutriferon : IMUN BOOSTER untuk cegah demam, selsema dan mudah jatuh sakit

Assalamualaikum..alhamdulillah..masa article ni tulis saya baru balik dari KL..taklimat perutian PERCUMA Shaklee..kali ni saya dapat layak 2 tiket luar negara dan saya pilih umrah..nnti next article saya cite pasal trip free ni ye...hari ni saya nak cite pasal NUTRIFERON : Imun Booster Shakee

Saya selalunya memang tak pernah tak de stok Nutriferon ni kat rumah...tapi dek kesibukan seminggu abes stok dan masa tu pulak masing2 macam nak demam dan dah start selsema..al maklum balik travel kl dan melaka bulan lepas..mujur hari ni ke HQ Shaklee so sempat beli sekotak.

Apa bestnya Nutriferon ni?

KEBAIKAN NUTRIFERON SHAKLEE YANG TIADA BANDINGAN

Nutriferon merupakan rumusan berpaten yang istimewa yang membantu meningkatkan tahap keimunan badan tanpa penggunaan antibiotik sintetik yang boleh menyebabkan kesan sampingan pada manusia. Jadi, nutriferon amat sesuai untuk semua peringkat usia. Antara kebaikan Nutriferon adalah:-

1.  Kukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari Kajian menunjukkan interferon mampu meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells & Makrofag
Jadi dapat membantu:-      

a. Bantu sesiapa yang hadapi masalah tahap keimunan sering berkurang.      
b. Sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit            melebihi seminggu      
c. Ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan

2.  Bantu lawan kanser dan tumor otak Polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan  immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.

3.  Bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi Polisakarida juga membantu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi  dijalankan.

4.  Melindungi dari Influenza, Selesema Membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara,  berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza      
Jadi nutriferon sangat bagus untuk:-    

 a. Bagus untuk immune booster pada keadaan ketika cuaca  tidak menentu, jerebu dll      
b. Sangat sesuai untuk orang yang kerap dikelilingi orang ramai @ melancong, berada di luar negara dll

7.  Meringankan stress dan Kelesuan Rumusan nutriferon dapat ringankan rasa tidak sihat yang disebabkan oleh keresahan,  stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk

8.  Melambatkan penuaan Formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda

9.  Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C Keberkesanan kebaiakn nutriferon shakleedalam memerangi dan mengurangkan infeksi juga meminimumkan ketidakselesaan akibat penyakit hepatitis B & C ini seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll

10. Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik

11. Gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous dapat diatasi dengan pengambilan nutriferon.

12. Mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid. Mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin  seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka.

13. Bantu dalam pemulihan penyakit;-        
       a. Lepromatus (kusta),         
       b. Leishmaniasis (pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan  organisma yang dikenali sebagai protozoa) &         
       c. Toxoplasmosis (penyakit yang disebabkan oleh parasit).

FAKTA MENGENAI KELEBIHAN NUTRIFERON SHAKLEE

1. Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima.  Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun pada julung kalinya Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954. Merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi
2. Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan.  Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon Shaklee selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain. 
3. Dr.Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon  semulajadi didunia  Nutriferon Shaklee sehingga kini tidak boleh didapati dimana-mana kedai @peniaga selain. Shaklee yang mana produk nutriferon ini telah  dipatenkan oleh Shaklee.
4. Nutriferon Shaklee mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi  Nutriferon Shaklee berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower. Formula yang digunakan dalam pembuatan nutriferon adalah 100% semulajadi, selamat, tulen dan berkesan.
5. Kelebihan nutriferon shaklee adalah terbukti secara klinikal  Dapat menyokong dan meransang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular 6. Terbukti dengan 4 ujian klinikal terhadap manusia 
7. Interferon banyak digunakan dalam bidang perubatan  Sebagai suntikan interferon untuk merawat penyakit hepatitis.


ATURAN PENGAMBILAN NUTRIFERON YANG DISYORKAN

a. Nutriferon digalakkan diambil bersama Vitamin C.

b. Untuk memelihara kesihatan yang terbaik: 1 peket sehari  (tuang ke dalam mulut terus @ campur dengan minuman panas mahupun sejuk mengikut citarasa sendiri pada bila-bila       masa sahaja

c. Bagi yang sedang melawan dan mendapatkan rawatan influenza dan kanser - disyorkan  ambil 2-3 peket nutriferon sehari

haaa...best kannn..ia alternative bagi panadol untuk kami sekeluarga..even en suami pon kalau rasa badan tak sedap aje terus makan 1 sachet feron ni dan alhamdulillah tak jadi nak demam..kira ianya sangat serasi bagi kami sekeluarga tau..

Untuk anda semua lagi2 mak2 yang menyusu anak mudah demam selsema atau kite mak2 yang mudah tak sihat apa kata ambik feron shaklee ni sebagai alternative pada ubat2..macam tu jugak untuk anak2 kita yang sedang membesar tu kan..

Semesti nya kerana Shaklee TERJAMIN TERBUKTI NATURAL, SELAMAT DAN BERKESAN

Salam sihat dari saya..jaga diri jaga keluarga di musim2 tak sihat ni ye. Sampai jumpa lagi di entri akan datang


TESTIMONI VIVIX : beri 4 kesan KETARA kepada SEORANG WANITA yang menghadapi pelbagai masalah kesihatan

assalamualaikum

alhamdulillah..seronok rasa berkongsi perihal Shaklee supplement ni..hari2 ada je testimoni baru yang dapat dari customer..kali ni saya nak share TESTIMONI VIVIX dari customer saya ni..

Customer ni dah pangkat mak2 pada saya..jadi saya panggil dia Makcik aje..lebih mesra..Makcik ambik vivix masa promosi Vivix tu..beliau terus beli 6 botol FREE 1 dan dapat FREE MEMBERSHIP DAN BONUS rm200++ tau!

jom kita tengok apa kata makcik ni setelah KONSISTENT MAKAN VIVIX SEBAGAI SUPPLEMENT HARIANNYA



Ini kesan positip yang beliau share : 

1) hilang sakit SENDI LUTUT 
2) hilang sakit KAKI rasa lebih ringan macam masa MUDA2 dolu
3) MATA dah lebih clear walau tak pakai spek mata 
4) MEMORI MAKIN TAJAM. Dah boleh ingat banyak perkara 
.
Ini sebahagian yang makcik ni share..memula dulu masa baru2 lagi ambik vivix,  dia share part MUKA DAN KULIT yang jd lembut dan smooth bersih..almaklum VIVIX MEMANG BERI KESAN SUPERV CEPAT BAB KULIT MUKA..TERPAKSA DAPAT KULIT YANG MUDA ANTI AGING bila minum vivix ni walau niat nak baikkan kesihatan 

JOM BACA LINK DI BAWAH :


ada satu lagi testimoni VIVIX yang saya nak share nanti..dari customer yang pangkat makcik jugak..dah macam family rapatnya ke hati tuu..nnti saya share naa

untuk anda atau keluarga anda yang ada masalah penyakit apa jua, boleh lah ikhtiar dengan VIVIX..hubungi saya inshaallah saya beri consult yang terbaik untuk customer2 kesayangan saya

Salam sayang

.

SEMBELIT semasa HAMIL? CEGAH sebelom ianya menjadi BUASIR!


Soalan :

SEJAK kebelakangan ini saya kerap mengalami masalah sembelit. Untuk pengetahuan, saya sedang hamil anak pertama. Mengapakah saya sering mengalami masalah tersebut? Apakah yang boleh saya lakukan untuk mengatasi masalah tersebut ?Adakah sembelit semasa hamil boleh menjadi masalah yang serius? Mohon bantuan.Terima kasih.
* Amalin, Selangor


JAWAPAN:

Sembelit ialah masalah biasa semasa hamil. Kira-kira 30 hingga 40 peratus wanita hamil mengalami sembelit. Sembelit adalah masalah bengkak urat pada bahagian dubur dan ia menyerang wanita hamil disebabkan oleh tekanan janin terhadap saluran darah (vena) pada dubur.

Perubahan hormon progsterone juga mengakibatkan pergerakan usus menjadi perlahan, seterusnya tidak dapat melakukan penghadaman dengan lancar dan boleh mengakibatkan najis menjadi keras.

Kadang-kadang jika tidak diatasi sembelit ini ia boleh menyebabkan keadaan menjadi lebih parah. Kemungkinan besar wanita hamil ini boleh menyebabkan buasir.


Cegah Sembelit Ketika Hamil Secara Natural

Selain itu, sembelit ketika hamil juga berlaku disebabkan oleh kekurangkan zat makanan.
Oleh itu, disarankan wanita hamil mengambil vitamin yang secukupnya untuk mengatasi masalah sembelit ketika hamil ini.

Sekiranya wanita hamil mengalami buasir, sembelit akan menyebabkan buasir menjadi bertambah teruk. Ia mesti dirawat segera kerana buasir akan menjadi lebih teruk apabila mereka meneran semasa proses melahirkan anak.

Wanita yang sembelit ketika hamil bolehlah berikhtiar merawat sembelit itu dengan mengambil vitamin Shaklee seperti berikut:

Omega Guard – Berfungsi menguatkan otot-otot dubur
Ostematrix – Berfungsi melembutkan najis
Sustained Release Vita C – Berfungsi merawat luka

kenapa OSTEMATRIX sangat PENTING untuk setiap ibu hamil lebh2 lagi untuk atasi masalah sembelit?



Antara kepentingan Kalsium-Magnesium (Ostematrix) adalah:
  • atasi masalah sembelit
  • memberi tenaga dan dan mudah bangun dari tidur
  • mengekalkan tekanan darah normal
  • membantu kita segar
  • mengelakkan kemurungan
  • mengatasi masalah "water retention"
  • mengatasi masalah pra-haid
  • mengelakkan kekejangan & sakit tulang belakang
  • membantu pengeluaran susu (milkbooster) dgn syarat perkara asas penyusuan dipatuhi
  • mengatasi masalah pereputan tulang
  • memastikan tulang padat bg mengampu tubuh yg berat(jika ada masalah berat berlebihan)

kenapa pilih OSTEMATRIX CALCIUM SHAKLEE?



Kelebihan OsteMatrix SHAKLEE : 
  • 1000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi (highly concentrated) dan mudah diserap
  • 400 mg (100% DV) magnesium bergabung dengan kalsium untuk kekuatan tulang
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium.

Magnesium dan kalsium bekerjasama untuk mengawal tindakan otot; ketidakseimbangan sama ada akan mencetuskan ketegangan dan kekejangan. Magnesium melegakan otot. Sekiranya magnesium tidak mencukupi otot akan tegang, menyebabkan kekejangan. Ini boleh berlaku apabila anda mempunyai terlalu banyak kalsium dan magnesium yang terlalu sedikit. Perkara yang sama boleh pada berlaku jantung, yang merupakan otot. Jantung boleh menjadi kejang dan tidak boleh relax, ia seolah-olah "membeku" dan tidak boleh berfungsi dengan normal. Mengambil magnesium serta-merta akan membolehkan jantung untuk berfungsi normal.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

P/S : AWAS kepada pengambilan pil kalsium di pasaran TANPA magnesium dan Vitamin D kerana akan menyebabkan risiko serapan tidak sempurna dan masalah lain dalam badan

P/SS : Jika pengambilan kalsium bagi ibu hamil atau menyusu tidak mencukupi, kalsium daripada tulang akan diambil/dilarutkan untuk disalurkan kepada bayi anda.  Ibu akan mendapat kesan daripada kekurangan kalsium tersebut sama ada kekejangan kaki semasa tidur atau bakal mendapat osteoporosis.



Moga ibu2 hamil sentiasa di kurniakan kesihatan yang terbaik untuk melahirkan baby yang comel dan sihat. jika anda ingin mengetahui info supplement lengkap untuk ibu hamil boleh klik >>SINI<< atau hubungi saya untuk consult yang lebih direct dan mesra :)

salam sayang,

SOLUSI untuk KULIT BEBAS JERAWAT DAN PUDARKAN PARUT! GLA COMPLEX DAN VITAMIN E SHAKLEE jawapannya!

ASSALAMUALAIKUM

alhamdulillah berpeluhhhh dapat ORDER VITAMIN E..almaklumm semuaaa nak grabb promo BUY 1 FREE 1 VITAMIN E kannn..setakat semalam, lebih 30 botol terjual hanya customer saya aje tu yang grabbb..belom masuk customer anak buah tuuu..

tapi ada yang sms saya, dia jerawat teruk, bila makan vitamin E jadi makin naik..kenapa ye?

meh saya nak share. explanation ni saya dapat dari blog rakan shaklee juga..

Bagaimana Nak Elak Naik Jerawat?

Mengikut apa yang saya study, orang yang mengalami masalah kulit seperti kulit kering, kulit berminyak, mempunyai jerawat yang banyak, jerawat resdung, kulit sensitif dan kulit kombinasi belum boleh mengamalkan Vita-E Complex lagi.

Kulit bermasalah tersebut mesti mengambil GLA Complex terlebih dahulu untuk mengimbangi hormon dalam tubuh. Mereka yang mengambil Vita-E Complex naik jerawat itu adalah disebabkan oleh hormon dalam tubuh yang tidak stabil.

Hampir 6 bulan juga saya mengamalkan GLA Complex. Saya dapati kulit  muka saya glowing dan bertambah sekata. Sebelum ini kulit saya tidak sekata disebabkan oleh kesan pemakaian tudung.

Kawasan kulit yang ditutup oleh tudung itu lebih cerah berbanding dengan kawasan yang terdedah. :)
Bermulalah Sesi Baru Tanpa Naik Jerawat!

Selepas jerawat di muka saya sudah ‘segan’ untuk tumbuh, maka saya cuba mengambil semula Vita-E Complex itu dan ternyata, hasilnya sangat mengujakan iaitu jerawat tidak lagi tumbuh, malah kesan parut juga beransur pudar.

Alhamdulillah. Kini saya sudah seminggu mengamalkan Vita-E Complex dan ianya telah serasi dengan kulit saya. Kulit saya bertambah lembab dan terasa tegang jer! :)

Kalau macam tu, betullah tanggapan saya selama ini bahawa Vita-E Complex ini sememangnya sangat hebat!

Melalui pengalaman saya ini, bolehlah disimpulkan bahawa betapa pentingnya untuk kita tahu cara satu-satu vitamin itu berfungsi.

Jangan terlalu cepat menyalahkan vitamin, sedangkan cara pengambilan kita yang salah. Pasti ada sebab mengapa vitamin yang kita ambil tidak berkesan, malah ada yang sehingga memudaratkan diri sendiri pula.

Kini Vita-E Complex tidak lagi naik jerawat kepada saya, malah Vita-E Complex membantu saya untuk mendapatkan kulit yang cantik. Tak sabar nak tengok kesan pengambilan Vita-E Complex selepas 3 hingga 4 bulan pengambilan! :)

--------------------------------

haaaa...tu perkongsian rakan kami di Shaklee..
untuk yang jerawat mekar tu, jika anda ada Vitamin E lagi, jangan risau..anda boleh buat masker guna Vitamin E ni..caranya mudah aja..cucuk hujung softgel Vitamin E dengan jarum atau gunting sedikit, dan picit keluarkan minyaknya dan sapu di tempat bermasalah atau di seluruh muka..best sangat!

tapi, dalam masa yang sama, anda boleh ADD ON GLA COMPEX untuk stabilkan hormon dan cepat atasi masalah jerawat anda tu..LAGI2 BULAN NI ADA PROMO GLA COMPLEX JUGAK TAU!

jom tengok testimoni mereka yang amalkan GLA COMPLEX DAN VITAMIN E UNTUK MASALAH KULIT JERAWAT DAN MASALAH KULIT LAIN2

TESTIMONI GLA DAN VITAMIN E

TESTIMONI VITAMIN E, VITAMIN C, B COMPLEX, ESP DAN GLA COMPLEX

TESTIMONI VITAMIN E DAN VITAMIN C

TESTIMONI ESP, VITAMIN E, VITAMIN C DAN B COMPLEX

TESTIMONI VITAMIN E, VITAMIN C, B COMPLEX DAN ESP

TESTIMONI GLA COMPLEX


kebanyakkan customer saya dari customer yang ada masalah muka..macam saya juga dulu..sekarang alhamdulillah tiada lagi..jadi, jika anda punya masalah kulit atau masalah apa pon, jangan segan2 msg whatsapp atau email saya tau! 


salam sayang,


OCTOBER PROMOTION! CLEARANCE SALES terhebat untuk di grabbbb!

assalamualaikum

alhamdulillah, dasat dan panasss bila shaklee umumkan promosi bulan October! ada 4 promo item bulan ni! dan yang super best bila ada 1 item yang masuk dalam kategori CLEARANCE SALES BUY 1 FREE 1!!

meh tengok ape item yang promo tu :
1) Omega Guard
2) Gla Complex
3) Vitalea kids
4) Vitamin E

meh kite tengok apa yang special untuk semua supplement promo ni jomm

1) OMEGA GUARD



Jom tengok 26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam

Omega Guard Shaklee juga membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Omega guard saya tak pernah misss and now anak2 pon sama! Wiya kunyah aje macam gula2 alhamdulillah sangat bantu upkan imun dan kurangkan allergy kami tau..ianya juga sangat bagusss untuk selsema dan kecerdasan otak!

2) GLA COMPLEX



APA KHASIAT GLA COMPLEX?

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

-> Baca bagaimana GLA COMPLEX mengatasi masalah CYST dan FIBROID di SINI
-> Baca bagaimana GLA COMPLEX memberi jawapan kepada KULIT BERSERI DAN BEBAS JERAWAT di SINI

3) VITALEA KIDS

KEISTIMEWAAN VITALEA FOR CHILDREN?

-> Memberikan 100% vitamin C, D, E dan semua 8 jenis VITAMIN B!
-> Membekalkan 200mg kalsium, magnesium, zinc, copper dan banyak lagi! (mencukupi untuk keperluan kalsium anak anda!)
-> TIDAK DICAMPUR BAHAN PERASA TIRUAN
-> Perisa Anggur dan tidak merosakkan gigi!


best sangat NEW IMPROVED FORMULA VITALEA FOR CHILDREN ni! WAJIB bagi anak-anak anda!

4) VITAMIN E COMPLEX (BUY 1 FREE 1 - CLEARANCE SALES!! SUPER FAST SALES NOW!!)

Vitamin E memang dikenali sebagai vitamin cantik dan popular sebagai VITAMIN CINTA atau VITAMIN INTIM..hanya yang dah makan vitamin e ini sahaja mengetahui maksud vitamin cinta ni..syhhhh..kalau nak tau kenalah email ya..and lagi..Vitamin E juga sangat perlu untuk mereka yang ingin hamil..

Info tambahan : Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan

JOM tengok poster kebaikkan vitamin E yang HOT ni









baca TESTIMONI yang AWESOME untuk pengguna tegar VITAMIN E disini

SUPER HOT DEAL SANGAT VITAMIN E BULAN NI! cepat while stock last ONLY ya!

ok jommm grabbb promo item semuaaaaa ni..

pm ya! 

salam sayang,

Selamat Hari Lahir my Imam Muda - Luqman yang ke 2 tahun!

Assalamualaikum..

ALHAMDULILLAH
hari ni alhamdulillah..my imam muda genap berusia 2 tahun..selamat hari lahir Luqman..



Lahir pada 3hb September 2013, tepat jam 3.55 pagi..sakit yang kejap shj tapi kuat..tak macam kakak Wiya dulu..lama..dengan Luqman totally pengalaman preggy yang berbeza, dan pengalaman bersalin yang berbeza..maybe sebab consume totally Shaklee dari awal hingga sekarang kot kan??

dan ALHAMDULILLAH, genap 2 tahun sudah perjalanan penyusuan Luqman dengan susu ibu..syukur tak pernah termimpi terfikir sampai ke tahap ini..dugaan dan air mata jangan cerita lah masa mula2 dulu..dengan jaundice, warded, kena perli dengan nurse dan cubaan mereka bagi formula milk sepanjang warded tak dapat di lupakan sebab masa tu walau berpantang tapi tak macam orang pantang..cergas dan yang penting setiap 2-3 jam bangun pump TANPA FAIL! berkat amalkan supplement berpantang dan penyusuan juga air zamzam dan kurma dan power pumping hari2 sehingga seminggu kuar ward..alhamdulillah membuahkan hasil, dah Allah janji cukup sebenarnya susu ibu untuk setiap anak, maka itu juga yang perlu kite pegang :) nanti saya share pengalaman terpeinci penyusuan Luqman sepanjang 2 tahun ni ya

alhamdulillah Luqman anak yang sangat aktif (boboi lah katakan), cepat perkembangan nya dari merangkak, berjalan, tumbuh gigi dannn paling cepat bercakap! hahaa..setiap hari ade je word vocab baru..mungkin juga berkat mak suap madu kat lelangit Luqman dengan baca doa specific untuk mudahkan anak bercakap kot..dan memang lah sangat suka bercakap, nyanyi, dan sekarang dah pandai baca doa..doa makan dan doa sebelom tidur siap makna lagi..hihi..juga al fatihah dan surah ladzim dah boleh ikot dah..syukur..moga jadi hafiz ya besar nanti sayang..

moga jadi anak soleh Luqman, hafiz yang berjaya cemerlang dunia akhirat..di sayangi semua..dan moga Allah lindungi kamu dari segala kejahatan dunia dan limpahi kamu dengan rahmat dan kasih sayang-NYA yang tiada bandingan

mama, papa, kakak Wiya sayang sangat pada Luqman
moga Allah pelihara kasih sayang keluarga kite hingga ke syurga

setiap ibu mahukan hanya yang terbaik untuk setiap anak
setiap anak2 adalah tersendiri dan teristimewa
mereka punye hak untuk gembira dan di sayangi
mereka amanah Allah untuk yang bergelar ibu ayah
mereka amanah untuk kite pimpin bersama sampai syurga

ibu2, jangan abaikan masa dengan anak2
sekarang mereka kecil, 
esok lusa mereka sudah besar
bila kecil, kite tak pedulikan dan tak selalu memeluk mereka
bagaimana besar mereka nak memeluk kita kembali
pandang mata mereka dan katakan kita sayang pada mereka setiap hari,
ya, setiap hari

sebak pulak anak2 dah besar..nampak sangat dah tua..ehhh..biar umur je tua..tapi jangan badan dan wajah kite ye..mak2 ibu2 hebat kat luar tu, jangan lupa ambik supplement khas untuk wanita gojez untuk kekal cergas dan awet muda untuk tengok anak2 kite membesar tahun demi tahun! untuk anak2 yang dah setahun ke atas tu boleh la beri supplement untuk kanak-kanak - untuk memastikan mereka kekal cergas, sihat dan kuat imun mereka..

terima kasih Allah atas anugerah tak ternilai ini.
inshaAllah amanah ini kami jaga sebaiknya .

Selamat Hari Lahir Muhammad Luqmanul Hakim yg ke-2! 

salam sayang, 

FREE TRIP dari Shaklee, best ke BEST? semuanya bukan MIMPI :)

Assalamualaikum

malam2 syahdu ni..layan trowback jomm..

tahun lepas, di bulan yang sama..masa ni saya kat US..menghadiri global conference dan jalan2 trip di US yang bestnya di taja sepenuhnya oleh Shaklee..opkos ada syarat dan terma..sebab trip ni bukan biasa2, tp 6 star punya trip..



masa ni dapat award di iktiraf oleh CEO Shaklee seluruh dunia

filing2 muda remaja kat US hihi
pertama kali bercuti tanpa anak2

tahun ni kemana pulak? inshaallah ke mekah, madinah dan abu dhabi juga bersama suami saya..
inshaallah tahun depan nak ke US lagi..kalau diizin allah nak bawak Wiya sekali..inshaallah aminn

mode : rindu nak bercuti2 lagi..tapi nak bercuti kena kerja kuat kan..alhamdulillah saya bersyukur di temukan dengan Shaklee..product yang berkesan, Company yang stabil dan tak pernah gagal membayar bonus pada semua ahli2nya, dan yang best, ukhwah yang ada dalam business ni..ukhwah yang tak dapat di jual beli di mana2..alhamdulillah..

kalau anda mencari2 income untuk anda jana di zaman gawat ni, hubungi saya..inshaallah saya guide anda hingga berjaya :) jom berani bermimpi..mimpi tiada limit, tiada harga..dan bangun dengan semangat yang kuat untuk jadikan ianya realiti :)

selamat bermimpi!



YESS WELLNESS PACK - jimat untuk semua, anda pasti jatuh cinta dengan SHAKLEE!

TERBARU! shaklee menawarkan YESS WELLNESS PACK PROMOTION since MAY-OCT 2015! superb best sebab dapat 5% discount dan kalau cukup syarat dapat FREE MEMBERSHIP TAUUU!! best ke best?

jom tengok set apa yang termasuk dalam YES program wellness pack ni



Set 1 -  Healthy Prenatal (SET KEHAMILAN )
Set 2 -  Healthy Postnatal ( SET BERPANTANG / LEPAS BERSALIN)
Set 3 -  Healthy Fitness ( SET TURUNKAN BERAT BADAN / SLIMMING SET)
Set 4 -  Healthy Young Living (SET AWET MUDA / KESIHATAN MENYELURUH)

Kenapa YES PACK lebih ekonomi? Shaklee menawarkan diskaun sehingga 5% untuk setiap pembelian set YES PACK yang dilancarkan berbanding harga biasa. Untung kan? ;)

dannnn




Sempena ulangtahun Vita Lea yang ke 100, Shaklee menawarkan pemberian Vita-Lea Iron Formula SECARA PERCUMA bagi semua yang mendaftar sebagai ahli sepanjang bulan Mei hingga Oktober 2015!!

jangan tunggu lagi! JOM DAFTAR SEKARANG DAN NIKMATI BANYAK PELUANG YANG LEBIH BAIK AKAN DATANG SEBAGAI AHLI SHAKLEE 

nak tahu lebih lanjut? jom hubungi saya ya :)

Susu tiada lepas bersalin? apa nak buat?

assalamualaikum..hari ni saya nak cerita sedikit pasal penyusuan..sebabnya, minggu ni ramai sangat customer yang bersalin termasuk adik saya Acik..tahniah for new born ya korang..dann soalan yang biasa diorang tanye ialah pasal susu tak keluar sejurus lepas bersalin..

betul ke susu tak keluar selepas bersalin atau tu semua anggapan aje??


jom tengok size perut baby sejurus lepas lahir dan susu yang di perlukan




nampak tak..lepas lahir, perot baby hanyalah sebesar buah ceri aje! dan susu yang diperlukan hanyalah sebanyak 5-7ml shj! subhanallah..jadi cukup tak susu sebenarnya?? cukup kannn..haaaa...jangan cakap tak cukup eaaa...rotan kang..hihi

Ini pula maximum capacity perut bayi mengikut umur. Nampak tak, pada hari ketiga pun, kapasiti perut bayi masih kurang dari 1 oz. Jadi, biasanya berapa oz susu formula yang diberi kepada newborn? Sumber: KellyMom



Allah dah ciptakan komposisi susu ibu berubah mengikut umur bayi. Jadi macam mana kita boleh pastikan susu formula yang komposisinya sama, adalah sesuai untuk bayi kita sejak lahir hingga berumur setahun? 

Ini merupakan beberapa info yang perlu diketahui oleh ibu-ibu baru:-

1) Sebenarnya pada beberapa hari selepas melahirkan anak, susuibu an akan dihasilkan selepas menerima ransagan hisapan dari baby ataupun pam (tapi cuba elakkan penggunaan pam).Sebab itu ransangan dari hisapan perlulah dilakukan secepat mungkin, sebaik-baiknya 1 jam selepas bayi di lahirkan.

2) Perut bayi adalah sangat kecil pada masa ini. Maka susu yang diperlukan hanyalah sedikit. (lihat gambar di atas)

3) 'Lacthing' adalah sangat penting. Pastikan bayi menghisap dengan betul dimana sebahagian besar aerola masuk didalam mulut bayi dan bukan hanya puting payu dara sahaja. Sekiranya bayi tidak 'latch' dengan betul maka hisapan menjadi kurang efektif, ini bermaksud ransangan pun berkurang menyebabkan kurangnya susuibu terhasil.

4) Kebiasaannya, pada 1-3 hari lepas melahirkan anak, susu yang terhasil hanyalah colostrum, juga dikenali sebagai 'pre-susu'. Kadar aliran colostrum sangatlah perlahan dan ini membolehkan bayi belajar koordinasi menghisap, bernafas dan menelan. Peralihan dari kolostrum kepada susuibu berbeza bagi setiap ibu. Ibu yang melahirkan anak secara Czer mungkin mendapati peralihan ini lebih lama dari 3 hari. Begitu jugalah jika anak kita pra-matang.

5) Penyusuan botol  dan puting (pecifier) boleh menyebabkan kekeliruan yang mungkin akan menyebabkan baby menolak directfeed. Jadi cuba elakan ini sekurang-kurangnya 1 bulan atau selepas penghasilan susuibu telah stabil. Pada keadaan yang tidak dapat dielakkan, dimana terpaksa bagi minum susu bukan secara directfeed, gunakan sudu.

6) Bayi yang menangis tidak semestinya nak minum susu. Mungkin nak kena peluk, sakit perut, hidung tersumbat dlll.  

Kesimpulannya, ibu-ibu mesti mulakan penyusuan dalam tempoh 1 jam selepas bersalin. Teruskan menyusu walaupun anda letih, sakit dan rasa macam tak keluar apa-apa. Kalau rasa sakit dan melecet, dapatkan nipple cream yang ada dijual pasaran, seperti brand Medela.

Memang ada orang yang dikurniakan oleh Allah dengan rezeki susu yang banyak pada hari pertama kelahiran bayi. Tapi kebanyakannya tidak begitu, termasuk diri saya sendiri.

Tapi, dengan cara yang betul, InsyaAllah, semua ibu pasti mampu menyusu bayi sepenuhnya tanpa perlukan tambahan susu formula.

Jadi, elakkan stress dan jangan berputus asa jika anda rasa SUSAH dan LETIH. Ini kerana STRESS juga akan menghalang penghasilan susu ibu. 

Banyakkan berdoa kepada Allah, dan sentiasa berfikiran positive yang Allah akan cukupkan susu untuk bayi kita. Dapatkan bantuan dan pandangan daripada mereka yang berpengalaman.

So... bagi ibu-ibu muda diluar sana janganlah stress k... Paling penting cari pengetahuan pasal penyusuan agar kita bersedia secukupnya... Amalkan pemakanan yang sihat dan cukup.. Paling penting Breastfeed sekerap mungkin...

anda juga boleh memulakan journey breastfeeding anda dengan SET PENYUSUAN SHAKLEE. Vitamin Shaklee dapat membantu penyusuan susu ibu dengan menyediakan NUTRISI LENGKAP yang diperlukan dalam badan ibu. 

Bila cukup nutrisi, ibu akan menjadi lebih SIHAT dan CERGAS, tidak stress dan mampu berusaha untuk terus menyusukan bayi. jika anda ada sebarang masalah, bole hubungi saya, inshaallah saya bantu semampu yang boleh untuk perjuangkan penyusuan ibu yang sangat istimewa ini.

Salam sayang, selamat menempuhi alam breastfeed yang menyeronokan!

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in