Hari Pertama Persekolahan kakak Wiya 2015

assalamualaikum..

alhamdulillah, today is First Day School for kakak Wiya..orang lain start 11hb..tapi sekolah kakak start lambat 2 hari..hari ni 13hb baru start..saya rasa bagus sangat..sebab boleh bagi parents yang ada toddler uruskan anak2 lain yang masuk sekolah kebangsaan atau menengah ke kan..tak de lah pening nak anto yang mane ke ape..

tahun 2015 ni Wiya dah masuk 6thn..which means dah 3 tahun kakak Wiya sekolah kat GENIUS AULAD cawangan Bukit Indah..dah kenal mesra dengan all Teacher yang lama-lama kat sana..dan tahun ni juga mama dan papa plan nak hantar Wiya intensive reading class which after school programme..start kul 1.30 sampai 4.30 petang..intensive reading bahasa melayu, english dan iqra'..since kelas intensive, memang ada extra payment..tak berapa ramai student join, jadi teacher dapat beri tumpuan pada student intensive tu..kite tengok sebulan ni camne..hope kakak ok..eh, belom start lagi intensive class ni..minggu depan baru start since minggu ni minggu orentasi..kasi can kakak relax dan ambik feel sekolah dulu ya..hehe

meh nak belanja gambar pagi tadi..lega..tahun ni tak de drama pagi..kakak bangun mudah..bangun pagi mandi terus..suka sangat..tipsnya, tidokan anak2 awal..kul 9-9.30 wajib lah tido..kalau tak cukup tido tu yang datang angin kus-kus..jenuh berdrama pagi nanti..hehee

selfiee sementara tunggu papa siap..adik pon dah siap mandi nak anto kakak :)

dah besar anak solehah mama ni..dah tinggi..nampak matured..


tahun ni cousin kakak Wiya, Darwish pon sekolah kat tempat yang sama..tapi Darwish kat kelas 5thn..Wiya 6thn..ok lah tu..ada Wiya, dia tak de lah takot sangat nak school kan..mcm Wiya masa baru masuk sekolah umur 4tahun..sorang2..nanges jugak ya..puas berdrama pagi heheee..



Wya dan Darwish

moga anak2 kita jadi anak soleh solehah yang berjaya cemerlang dunia akhirat..dilindungi Allah dari segala keburukan dunia dan fitnah dunia..aminn aminn aminn

p/s : bila tengok Wiya makin besar, automatik terasa diri makin tua..haha..
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

1 comments:

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in