SEMBELIT semasa HAMIL? CEGAH sebelom ianya menjadi BUASIR!


Soalan :

SEJAK kebelakangan ini saya kerap mengalami masalah sembelit. Untuk pengetahuan, saya sedang hamil anak pertama. Mengapakah saya sering mengalami masalah tersebut? Apakah yang boleh saya lakukan untuk mengatasi masalah tersebut ?Adakah sembelit semasa hamil boleh menjadi masalah yang serius? Mohon bantuan.Terima kasih.
* Amalin, Selangor


JAWAPAN:

Sembelit ialah masalah biasa semasa hamil. Kira-kira 30 hingga 40 peratus wanita hamil mengalami sembelit. Sembelit adalah masalah bengkak urat pada bahagian dubur dan ia menyerang wanita hamil disebabkan oleh tekanan janin terhadap saluran darah (vena) pada dubur.

Perubahan hormon progsterone juga mengakibatkan pergerakan usus menjadi perlahan, seterusnya tidak dapat melakukan penghadaman dengan lancar dan boleh mengakibatkan najis menjadi keras.

Kadang-kadang jika tidak diatasi sembelit ini ia boleh menyebabkan keadaan menjadi lebih parah. Kemungkinan besar wanita hamil ini boleh menyebabkan buasir.


Cegah Sembelit Ketika Hamil Secara Natural

Selain itu, sembelit ketika hamil juga berlaku disebabkan oleh kekurangkan zat makanan.
Oleh itu, disarankan wanita hamil mengambil vitamin yang secukupnya untuk mengatasi masalah sembelit ketika hamil ini.

Sekiranya wanita hamil mengalami buasir, sembelit akan menyebabkan buasir menjadi bertambah teruk. Ia mesti dirawat segera kerana buasir akan menjadi lebih teruk apabila mereka meneran semasa proses melahirkan anak.

Wanita yang sembelit ketika hamil bolehlah berikhtiar merawat sembelit itu dengan mengambil vitamin Shaklee seperti berikut:

Omega Guard – Berfungsi menguatkan otot-otot dubur
Ostematrix – Berfungsi melembutkan najis
Sustained Release Vita C – Berfungsi merawat luka

kenapa OSTEMATRIX sangat PENTING untuk setiap ibu hamil lebh2 lagi untuk atasi masalah sembelit?



Antara kepentingan Kalsium-Magnesium (Ostematrix) adalah:
  • atasi masalah sembelit
  • memberi tenaga dan dan mudah bangun dari tidur
  • mengekalkan tekanan darah normal
  • membantu kita segar
  • mengelakkan kemurungan
  • mengatasi masalah "water retention"
  • mengatasi masalah pra-haid
  • mengelakkan kekejangan & sakit tulang belakang
  • membantu pengeluaran susu (milkbooster) dgn syarat perkara asas penyusuan dipatuhi
  • mengatasi masalah pereputan tulang
  • memastikan tulang padat bg mengampu tubuh yg berat(jika ada masalah berat berlebihan)

kenapa pilih OSTEMATRIX CALCIUM SHAKLEE?



Kelebihan OsteMatrix SHAKLEE : 
  • 1000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi (highly concentrated) dan mudah diserap
  • 400 mg (100% DV) magnesium bergabung dengan kalsium untuk kekuatan tulang
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium.

Magnesium dan kalsium bekerjasama untuk mengawal tindakan otot; ketidakseimbangan sama ada akan mencetuskan ketegangan dan kekejangan. Magnesium melegakan otot. Sekiranya magnesium tidak mencukupi otot akan tegang, menyebabkan kekejangan. Ini boleh berlaku apabila anda mempunyai terlalu banyak kalsium dan magnesium yang terlalu sedikit. Perkara yang sama boleh pada berlaku jantung, yang merupakan otot. Jantung boleh menjadi kejang dan tidak boleh relax, ia seolah-olah "membeku" dan tidak boleh berfungsi dengan normal. Mengambil magnesium serta-merta akan membolehkan jantung untuk berfungsi normal.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

P/S : AWAS kepada pengambilan pil kalsium di pasaran TANPA magnesium dan Vitamin D kerana akan menyebabkan risiko serapan tidak sempurna dan masalah lain dalam badan

P/SS : Jika pengambilan kalsium bagi ibu hamil atau menyusu tidak mencukupi, kalsium daripada tulang akan diambil/dilarutkan untuk disalurkan kepada bayi anda.  Ibu akan mendapat kesan daripada kekurangan kalsium tersebut sama ada kekejangan kaki semasa tidur atau bakal mendapat osteoporosis.



Moga ibu2 hamil sentiasa di kurniakan kesihatan yang terbaik untuk melahirkan baby yang comel dan sihat. jika anda ingin mengetahui info supplement lengkap untuk ibu hamil boleh klik >>SINI<< atau hubungi saya untuk consult yang lebih direct dan mesra :)

salam sayang,

SOLUSI untuk KULIT BEBAS JERAWAT DAN PUDARKAN PARUT! GLA COMPLEX DAN VITAMIN E SHAKLEE jawapannya!

ASSALAMUALAIKUM

alhamdulillah berpeluhhhh dapat ORDER VITAMIN E..almaklumm semuaaa nak grabb promo BUY 1 FREE 1 VITAMIN E kannn..setakat semalam, lebih 30 botol terjual hanya customer saya aje tu yang grabbb..belom masuk customer anak buah tuuu..

tapi ada yang sms saya, dia jerawat teruk, bila makan vitamin E jadi makin naik..kenapa ye?

meh saya nak share. explanation ni saya dapat dari blog rakan shaklee juga..

Bagaimana Nak Elak Naik Jerawat?

Mengikut apa yang saya study, orang yang mengalami masalah kulit seperti kulit kering, kulit berminyak, mempunyai jerawat yang banyak, jerawat resdung, kulit sensitif dan kulit kombinasi belum boleh mengamalkan Vita-E Complex lagi.

Kulit bermasalah tersebut mesti mengambil GLA Complex terlebih dahulu untuk mengimbangi hormon dalam tubuh. Mereka yang mengambil Vita-E Complex naik jerawat itu adalah disebabkan oleh hormon dalam tubuh yang tidak stabil.

Hampir 6 bulan juga saya mengamalkan GLA Complex. Saya dapati kulit  muka saya glowing dan bertambah sekata. Sebelum ini kulit saya tidak sekata disebabkan oleh kesan pemakaian tudung.

Kawasan kulit yang ditutup oleh tudung itu lebih cerah berbanding dengan kawasan yang terdedah. :)
Bermulalah Sesi Baru Tanpa Naik Jerawat!

Selepas jerawat di muka saya sudah ‘segan’ untuk tumbuh, maka saya cuba mengambil semula Vita-E Complex itu dan ternyata, hasilnya sangat mengujakan iaitu jerawat tidak lagi tumbuh, malah kesan parut juga beransur pudar.

Alhamdulillah. Kini saya sudah seminggu mengamalkan Vita-E Complex dan ianya telah serasi dengan kulit saya. Kulit saya bertambah lembab dan terasa tegang jer! :)

Kalau macam tu, betullah tanggapan saya selama ini bahawa Vita-E Complex ini sememangnya sangat hebat!

Melalui pengalaman saya ini, bolehlah disimpulkan bahawa betapa pentingnya untuk kita tahu cara satu-satu vitamin itu berfungsi.

Jangan terlalu cepat menyalahkan vitamin, sedangkan cara pengambilan kita yang salah. Pasti ada sebab mengapa vitamin yang kita ambil tidak berkesan, malah ada yang sehingga memudaratkan diri sendiri pula.

Kini Vita-E Complex tidak lagi naik jerawat kepada saya, malah Vita-E Complex membantu saya untuk mendapatkan kulit yang cantik. Tak sabar nak tengok kesan pengambilan Vita-E Complex selepas 3 hingga 4 bulan pengambilan! :)

--------------------------------

haaaa...tu perkongsian rakan kami di Shaklee..
untuk yang jerawat mekar tu, jika anda ada Vitamin E lagi, jangan risau..anda boleh buat masker guna Vitamin E ni..caranya mudah aja..cucuk hujung softgel Vitamin E dengan jarum atau gunting sedikit, dan picit keluarkan minyaknya dan sapu di tempat bermasalah atau di seluruh muka..best sangat!

tapi, dalam masa yang sama, anda boleh ADD ON GLA COMPEX untuk stabilkan hormon dan cepat atasi masalah jerawat anda tu..LAGI2 BULAN NI ADA PROMO GLA COMPLEX JUGAK TAU!

jom tengok testimoni mereka yang amalkan GLA COMPLEX DAN VITAMIN E UNTUK MASALAH KULIT JERAWAT DAN MASALAH KULIT LAIN2

TESTIMONI GLA DAN VITAMIN E

TESTIMONI VITAMIN E, VITAMIN C, B COMPLEX, ESP DAN GLA COMPLEX

TESTIMONI VITAMIN E DAN VITAMIN C

TESTIMONI ESP, VITAMIN E, VITAMIN C DAN B COMPLEX

TESTIMONI VITAMIN E, VITAMIN C, B COMPLEX DAN ESP

TESTIMONI GLA COMPLEX


kebanyakkan customer saya dari customer yang ada masalah muka..macam saya juga dulu..sekarang alhamdulillah tiada lagi..jadi, jika anda punya masalah kulit atau masalah apa pon, jangan segan2 msg whatsapp atau email saya tau! 


salam sayang,


OCTOBER PROMOTION! CLEARANCE SALES terhebat untuk di grabbbb!

assalamualaikum

alhamdulillah, dasat dan panasss bila shaklee umumkan promosi bulan October! ada 4 promo item bulan ni! dan yang super best bila ada 1 item yang masuk dalam kategori CLEARANCE SALES BUY 1 FREE 1!!

meh tengok ape item yang promo tu :
1) Omega Guard
2) Gla Complex
3) Vitalea kids
4) Vitamin E

meh kite tengok apa yang special untuk semua supplement promo ni jomm

1) OMEGA GUARD



Jom tengok 26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam

Omega Guard Shaklee juga membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Omega guard saya tak pernah misss and now anak2 pon sama! Wiya kunyah aje macam gula2 alhamdulillah sangat bantu upkan imun dan kurangkan allergy kami tau..ianya juga sangat bagusss untuk selsema dan kecerdasan otak!

2) GLA COMPLEX



APA KHASIAT GLA COMPLEX?

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

-> Baca bagaimana GLA COMPLEX mengatasi masalah CYST dan FIBROID di SINI
-> Baca bagaimana GLA COMPLEX memberi jawapan kepada KULIT BERSERI DAN BEBAS JERAWAT di SINI

3) VITALEA KIDS

KEISTIMEWAAN VITALEA FOR CHILDREN?

-> Memberikan 100% vitamin C, D, E dan semua 8 jenis VITAMIN B!
-> Membekalkan 200mg kalsium, magnesium, zinc, copper dan banyak lagi! (mencukupi untuk keperluan kalsium anak anda!)
-> TIDAK DICAMPUR BAHAN PERASA TIRUAN
-> Perisa Anggur dan tidak merosakkan gigi!


best sangat NEW IMPROVED FORMULA VITALEA FOR CHILDREN ni! WAJIB bagi anak-anak anda!

4) VITAMIN E COMPLEX (BUY 1 FREE 1 - CLEARANCE SALES!! SUPER FAST SALES NOW!!)

Vitamin E memang dikenali sebagai vitamin cantik dan popular sebagai VITAMIN CINTA atau VITAMIN INTIM..hanya yang dah makan vitamin e ini sahaja mengetahui maksud vitamin cinta ni..syhhhh..kalau nak tau kenalah email ya..and lagi..Vitamin E juga sangat perlu untuk mereka yang ingin hamil..

Info tambahan : Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan

JOM tengok poster kebaikkan vitamin E yang HOT ni









baca TESTIMONI yang AWESOME untuk pengguna tegar VITAMIN E disini

SUPER HOT DEAL SANGAT VITAMIN E BULAN NI! cepat while stock last ONLY ya!

ok jommm grabbb promo item semuaaaaa ni..

pm ya! 

salam sayang,
 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in