Visualise DOA anda!

Beberapa bulan lepas, kak Bee dapat mengikuti sesi motivasi pagi dlm IKIM . Salah satu tajuk nya ialah realisasikan doa menerusi visual. Visual ni dgn erti kata lain bayangkan. Jadi masa kita doa pada Allah. Kita bayangkan apa yang kt doakan itu kita dapat. Jom kak Bee sharekan contoh bagaimana nak visual doa tu supaya jadi kenyataan



Allah ni Maha Pemberi, Maha Kaya, minta lah maka Allah akan beri. Tapi kena percaya dahulu, percaya yang Allah akan beri. Jangan ada sedikit pon was-was dalam hati semasa berdoa.


Contoh

Ya Allah, berikanlah kesihatan yang baik pada ibu ayah ku
masa doa tu bayangkan
ibu ayah kt dalam fikiran dan nampak mereka sihat ceria dan bahagia

Contoh lagi

Ya Allah mudahkan urusanku dan keluargaku hari ni, pekerjaan kami, setiap langkah dan apa jua urusan kami Kau mudahkan dan akhiri dengan kejayaan
Kita bayangkan kita, suami, anak-anak, macam mana dari rumah, perlakuan, tindakan, semuanya baik2 tak de perbalahan, tak de stress, bayangkan kite dan suami kerja, semua di office atau di rumah smooth, anak-anak di sekolah bersemangat, cemerlang di sekolah, balik rumah masing-masing happy, dan share moments happy sampai tidur. 
Bayangkan apa jua yang kite nak 

Contoh lagi

Ya Allah, permudahkanlah urusan biznesku harini, ketemukan mereka yang memerlukan manfaat perniagaan ku/product ku
Kita bayangkan dah berlaku customer mereka yang datang menderu-deru ramai yang tanyakan konsultansi dengan kita dan kita pun respond seperti mana ia berlaku dan berjaya buat deal rmxxx

Ya inilah teknik doa dan visual. Kita boleh bayangkan apa yang kita doakan itu berlaku
InshaAllah, dgn kita memahami doa  kita sedalamnya, hayati di mulut, minda dan hati
inshaAllah, kita akan jadi lebih semangat dan positif

Jadi
doa yang baik, akan jadi baik
doa positif, akan jadi positif
mulakan dari pagi ni ya

moga bermanfaat
I am Shaklee Malaysia Independent Distributor at Johor Bahru, Johor. Pertanyaan Lanjut:
Shaklee ID : 858049
No Telefon: +6012.714.2284
(sms/whatsapp/telegram)
Facebook : Beeha Yunos
Facebook Page: BeeLittleShoppe
Email : beeha4211@gmail.com
Blog : www.beehayunos.com

0 comments:

Post a Comment

 

Hot Item : Vivix


http://www.beehayunos.com/search/label/Vivix
Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in